Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Савелина Савова, Ирина Недева, Валерия Николова, Светослава Кузманова


Публикации
Отговорното отношение към отпадъците може да бъде изразено и чрез арт провокация - акцията „Депо графити“, организирана от сдружение „Крачка напред“ и Район „Студентски“.

Изгарянето на отпадъци - модерно решение или екозаплаха

Ще бъде ли евентуалната бъдеща столична инсталация за изгаряне на битови отпадъци модерно решение на проблема и какви са минусите на подобно решение за екологията на града? Преди дни в Столичния общински съвет се проведоха остри спорове по въпроса..

публикувано на 23.05.18 в 11:22

В навечерието на 24 май Йотова на обиколка в Чехия, Словакия и Сърбия

В навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, вицепрезидентът Илияна Йотова беше на обиколка в Чехия, Словакия и Сърбия, за да почете делото на Светите братя Кирил и Методий. Двамата равноапостоли са считани..

публикувано на 23.05.18 в 11:15

Институции и фирми в Разград в общ проект за отчитане на замърсяването на въздуха

Трета година жители на няколко разградски квартала алармират за неприятни миризми нощем. Замерванията с мобилни станции засичат наднормени стойности на сероводород в атмосферния въздух, но няма категоричен отговор кой е причинителят на замърсяването...

публикувано на 23.05.18 в 10:23
New_Zealand_Nature_1

Младо семейство е посетило 69 държави

Бягство от рутината и зареждане с положителни емоции - това са само част от ползите, с които ни даряват пътуванията.  Двама съпрузи са посетили 69 държави. Преди няколко седмици се връщат от Сейшелските острови и Катар, където посрещат Великденските..

публикувано на 22.05.18 в 11:52

Община "Надежда" прилага германски опит в интеграцията на деца с увреждания

Фондация  "Приятели 2006" съвместно с район "Надежда" и детска градина 172 "София" в Район Надежда започват проект интеграция на деца с увреждания. Идеята е да бъдат пренесени добри практики от германска детска градина, така че децата със специални..

публикувано на 22.05.18 в 11:41
Пътят от Княжево към Златните мостове е много натоварен, но тази година е включен в програмата за ремонти на Столичната община заради лошото си състояние.

Пътят от Княжево към Златните мостове на Витоша отново за ремонт

Пътят към Витоша от Княжево към Златните мостове отново е целият в дупки, след като през есента на 2016 година е бил ремонтиран. Пред "Хоризонт" кметът на район "Витоша" инж. Теодор Петков поясни, че с ъстоянието на пътя наистина не е добро, но..

публикувано на 22.05.18 в 11:25

Все още няма резултати от проверката на случая с двете деца, изрисувани със свастики по време на футболен мач

Все още няма резултати от проверката на случая с двете изрисувани деца със свастики по време на футболен мач, защото все още не е установена самоличността им, за да може да бъдат ангажирани и органите за закрила на местно ниво. Това каза Бойко..

публикувано на 22.05.18 в 11:16
Парният локомотив 01.23, който ще бъде начело на ретро композицията.

БДЖ прави два атракционни курса София - Банкя с парен локомотив за Деня на детето

"БДЖ  - Пътнически превози” организира атракционни пътувания с парен локомотив между София и Банкя на 2-ри юни. Повод за инициативата е Денят на детето. Парният локомотив, който ще тегли пътническата композиция, е произведен през 30-те години на..

публикувано на 22.05.18 в 11:01

Начално училище в Тетевен участва в програмата „Научи се да даряваш"

Програмата за активно гражданско участие „Научи се да даряваш“ на Български дарителски форум се реализира за втора поредна година. Ирена Митковска, която е учител в началното училище „Хаджи Генчо“ в Тетевен, работи по нея с третокласници. "..

публикувано на 22.05.18 в 10:34

Спомен за световноизвестните Катя Попов и Христина Ангелакова

Преди дни почина световноизвестната цигуларка Катя Попов. Тя си отиде завинаги броени дни преди концерт в София, след близо 30 години творчество извън България. На 30 май тя трябваше да има концерт в рамките на Европейския музикален фестивал. Катя..

публикувано на 21.05.18 в 12:30