Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Филип Филипов, учител в ПМГ

Учителят Филип Филипов: Всички сме свързани

"Сега е времето, когато трябва вкъщи да пеем, да сме весели, да философстваме , учейки всички плодове на обществознанието и на познанието, и много да спортуваме вкъщи." Това ни казва Филип Филипов, учител в Природо-математическа гимназия "Акад. Иван..

публикувано на 08.04.20 в 15:34
Яна Алексиева

Яна Алексиева: Дистанционното обучение повиши доверието между родители и учители

По инициатива на Асоциация "Родители" родителите имаха възможност да участват в анкета, в която да споделят впечатленията си от дистанционното обучение на техните деца през март. " Ние наистина не сме очаквали, че за по-малко от 3 дни..

публикувано на 08.04.20 в 14:20

Доц. Росица Вачева: Предпазни средства трябва да има за всички клинични звена

Много е важно в настоящата ситуация да не се допусне "взрив" на Covid-19 по модела на вътреболничните инфекции . Това каза пред "Хоризонт" доц. Росица Вачева,  председател на Българската асоциация по превенция и контрол на нозокомиалните инфекции и..

публикувано на 08.04.20 в 14:00
Манол Пейков

Манол Пейков: Очаква ни своеобразна книжна Коледа след кризата

Каузата да помогнем на книгата днес обедини издателства и книжарници в кампанията „Купи една книга” . Идеята е да се подкрепи спасително книгоиздаването по време на извънредното положение , заради което е блокирана и дейността на издателствата...

публикувано на 08.04.20 в 12:06

"КултураВирус" - гласът на надеждата онлайн

Може ли културата по време на изолация да достигне до повече хора, отколкото в обичайни условия и да повдигне духа им? Актьорът от Малък градски театър „Зад Канала“ Георги Кацарски даде старт на проекта „Културавирус“. С надеждата да убеди повече..

публикувано на 08.04.20 в 11:39
Детска градина в София

Столичната община губи 1,3 млн. лева от неработещите детски ясли и градини

1,3 милиона лева е загубата за Столичната община от неработещите през последния месец детски ясли и градини. Това съобщи за "Хоризонт" заместник-кметът по образованието доц. Тодор Чобанов. Целият персонал на детските заведения в столицата, който..

публикувано на 07.04.20 в 21:52

БНР представя в подкаст уроци по музика за ученици

В дните, в които училищата затвориха врати, а учениците учат през различни образователни платформи, Българското национално радио съвместно с Министерството на образованието и науката разработи общо 24 урока по музика за всички класове.  Уроците  са..

публикувано на 07.04.20 в 17:02

Болниците готови с практически стъпки за раждане при коронавирус

2908 болнични легла за заразени с коронавирус от общо 7 400 са осигурени в общинските болници.  В 79 общински лечебни заведения са обособени 233 легла за интензивно лечение и наблюдение на пациенти с Covid-19, а общините като собственици на..

публикувано на 07.04.20 в 15:16

Болница "Св. Екатерина" направи демонстрационни филми за работа при Covid-19

Университетската болница „Св. Екатерина” засне два учебни филма.  Единият съдържа съвети към пациентите, които постъпват по спешност със съмнения за Covid-19, а вторият включва алгоритми на действие за медицинския персонал при работа с пациенти,..

публикувано на 07.04.20 в 14:18

Кмет призовава декларациите за карантина да се изпращат по електронен път

Жителите на малките населени места обичайно пътуват до близките градове, за да посетят лекар, аптека или банков клон. "Има и хора, които се ограничават и се страхуват от това често пътуване. Има и такива, които използват сега, че не се движи..

публикувано на 07.04.20 в 13:42