Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Савелина Савова, Ирина Недева, Валерия Николова, Светослава Кузманова


Публикации

Чудотворната украинска икона на Света Богородица е изложена за поклонение в храма "Света Петка"

Чудотворната украинска икона на Света Богородица е изложена за поклонение в старинния столичен храм „Света Петка“. Множество са свидетелските разкази на миряни, получили утеха и изцеление след отправена молитва към иконата „Одигитрия Байталска“...

публикувано на 20.02.18 в 12:48

Кинопанорама с всички филми по произведения на Радичков

Всички пълнометражни филми по произведения на Йордан Радичков ще покажат кино "Одеон" и Домът на киното от днес до 6 март.   Програмата ще се съпътства от изложбата "Неосветените дворове" – със снимки от пътуването на Радичков до Сибир...

обновено на 20.02.18 в 12:35

Корсиканската група "A Filetta" и "Ева квартет" с концерт в зала "България"

Корсиканската група „A Filetta“ ще изнесе тази вечер концерт в зала "България", заедно с българския „Ева квартет“. В предаването „Хоризонт до обед“ Фабиен Флори , директор на Френския институт, разказа: Това е събитие, което обединява много..

публикувано на 20.02.18 в 12:20

Разследването "Джизъс срещу джендъра" - как крайни протестантски движения и ВМРО попаднаха в общ фронт

Истанбулската конвенция успя да обедини в общ фронт едновременно нови християнски църкви и националисти, които някога се бореха със сектите. Авторът на разследването на „Дневник онлайн“ – „Джизъс срещу джендъра“, Петър Карабоев обясни в..

публикувано на 20.02.18 в 11:33

Андреас Холщайн: Цяла Европа се нуждаем от език, който уважава другите

Причината, поради която разкрих публично случая, беше за да покажа какво се случва. Думите на този човек не бяха негови думи, а това, което пускат в интернет новите популярни активисти. Цяла Европа се нуждаем от език, който уважава другите...

публикувано на 20.02.18 в 11:00

В около 1/6 от професионалните гимназии в страната се провежда дуално обучение

В 45 професионални гимназии в страната (или в около една шеста от тези училища) се провежда дуално обучение. Около 1750 ученици едновременно учат и работят във фирми по специалността си. Кои са трудностите пред дуалното обучение и ползите от..

публикувано на 19.02.18 в 12:26

Темата за младостта разглежда изложбата "Youthexibition"

Темата за младостта разглежда изложбата "Youthexibition", която е в галерия "Червената точка" до 3-ти март. В предаването "Хоризонт до обед" кураторът Теодора Константинова обясни:   Младостта може да е много разнообразна и именно затова се..

публикувано на 19.02.18 в 12:24
Математическа гимназия

Една от най-дискутираните теми в Русе - съдбата на Математическа гимназия

Вече три седмици една от най-дискутираните теми в Русе е свързана с образованието – не дали е достатъчно финансирано, или колко е успешно, не как ще се развива то в бъдеще и какви са творческите планове на експертите, а нещо доста по-прозаично –..

публикувано на 19.02.18 в 11:55

Училищни директори са притеснени, че отново ще има проблеми с приема за 1-ви клас

Месец и половина преди началото на новата кампания за прием в първи клас, правилата още не са напълно ясни, но в общи линии се знае посоката, която беше поета от миналата година – критерият "уседналост" става водещ, въвежда се абсолютно предимство за..

публикувано на 19.02.18 в 11:52

Интернет хигиената - важна, колкото и тази преди хранене

Семейство, софтуер, училище – в този триъгълник е заключен успехът за предпазване на децата в мрежата, а никой няма да каже, че успехът не е нужен, защото 87% от българските деца са в интернет. 80% от тях са под 13-годишна възраст. Всяко пето дете..

публикувано на 19.02.18 в 11:28