Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Савелина Савова, Ирина Недева, Валерия Николова, Светослава Кузманова


Публикации

Любомир Попйорданов

Любомир Попйорданов: Държавата не желае да превърне селския туризъм във визитка

Държавата не подкрепя развитието на алтернативния туризъм . Така смята Любомир Попйорданов, председател на Асоциацията за алтернативен туризъм. В предаването "Хоризонт до обед" той посочи, че з а да се привлече интересът на туристите към..

публикувано на 19.02.19 в 16:37
Сапарева баня привлича туристите с природните си богатства и климата, както и с екологичния и селски туризъм. Засилен е интересът най-вече към балнеолечението.

Расте интересът към селския туризъм

Селският туризъм е предпочитан от платежоспособни хора от градовете, които търсят качествена храна. Това каза в интервю за "Хоризонт" Борислав Борисов - председател на Асоциацията на българските села. Той смята, че в  сектора селски туризъм има..

публикувано на 19.02.19 в 16:16
Столичната улица

Венелин Терзиев: Обучаваме кадри за строителството, те отиват в чужбина

Защо строителните ни работници масово търсят работа зад граница? Къде се корени проблемът с липсата на подготвени кадри? Предаването "Хоризонт до обед" бе представена позиция на ген. Радослав Пешлеевски, който преди време оглавяваше Строителни..

публикувано на 19.02.19 в 14:47

Военноисторическият музей с образователна програма за ученици

Годишнината от смъртта на Васил Левски се отбелязва с различни събития в столицата. В навечерието на 19-и февруари в Столичната библиотека Николай Иванов представи книгата си „Проучванията на Левски за гроба и бесилката на Левски“. Беше показана и..

публикувано на 19.02.19 в 12:59
Ген. Радослав Пешлеевски

В България няма структура за аварийно възстановяване след бедствия

Генералът от запаса Радослав Пешлеевски има рецепта как да се ангажират безработните роми. На фона на апела на ВМРО държавата да вземe мерки за намаляване на нарастващата ромска престъпност в страната, оказва се, че вече са изпробвани модели за..

публикувано на 19.02.19 в 12:37

Националното външно оценяване в 10-и клас – какво трябва да знаем

За първи път в края на учебната 2019/2020 година ще проведе задължителното външно оценяване по български език и литература и математика в 10 клас. То ще включва материал от 8-и до 10-и клас включително. Външното оценяване беше въведено с новия..

публикувано на 18.02.19 в 12:45

Технологични фирми влизат в училищата от есента

IT фирми влизат в българските училища от есента, за да преподават заедно с учителите по програма на Министерство на образованието, финансирана с 1 милион лева. Целта е фирмите и учителите да имат по-тясна връзка и до обменят знания и умения в..

публикувано на 18.02.19 в 12:02

Боян Юруков: Има връзка между митовете на антиваксърите и епидемиите от морбили

Далече сме от ситуацията на бум на заразени от морбили от 2009-2011 година, когато в Европа имаше множество такива случаи, коментира в „Хоризонт до обед“ на БНР блогърът Боян Юруков, който живее и работи в Германия. Според него основна..

публикувано на 18.02.19 в 11:34

"Съвършено розово" ще бъде представено тази вечер в ДНК

Тази вечер в ДНК, пространство за съвременен танц и пърформанс, ще бъде представено „Съвършено розово“. Представлението е номинирано за награда „Икар“ в категория „Съвременен танц и пърформанс“ и се занимава с женското тяло. Идеята и реализацията на..

публикувано на 14.02.19 в 13:05

В опит да се повиши престижът на учителската професия

Предвиждат се мерки за промени и модернизация на образованието с цел повишаване престижа на учителската професия, заяви пред БНР Радостина Новакова – директор Дирекция „Квалификация и кариерно развитие“ в Министерството на образованието и науката...

публикувано на 14.02.19 в 12:31