Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Екологичната оценка на автомобилите ще се актуализира при технически преглед

Всички автомобили ще получават периодично актуална екологична оценка. Според количеството вредни газове, които изпускат в атмосферата, те ще бъдат разпределени в екокатегории.  Така при необходимост общините ще могат да въвеждат ограничителен..

публикувано на 19.04.19 в 11:50

Холандски експерт: Поколенията трябва да работят заедно, за да има сигурност в интернет

Поколенията трябва да работят заедно, за да има сигурност в интернет. Това заяви за БНР Ерик Ян Кудак, холандски специалист в областта на киберсигурността. Според него и родителите трябва да бъдат обучени в тази насока. „Няма модул за..

публикувано на 19.04.19 в 11:39

ТУЕС организира изложение на най-интересните проекти на учениците си

Технологичното училище „Електронни системи“ към Техническия университет в София за втора поредна година организира изложение на най-интересните проекти на учениците си. Утре от 10.00 до 17.00 часа ТУЕС ще отвори вратите си за ученици, студенти,..

публикувано на 19.04.19 в 11:19

Тази неделя ще се проведе велопоход в подкрепа на хората с хемофилия

Българската асоциация по хемофилия за четвърта поредна година организира тази неделя велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия под надслов „Движението е промяна“. Инициативата, която цели да привлече вниманието към достъпа до необходимите..

публикувано на 19.04.19 в 10:59
Мускулната дистрофия е в списъка на редките болести. Родителите на деца с невромускулни заболявания настояват да има отделна клинична пътека за проследяване на дихателните проблеми на пациентите с подобни заболявания.

НЗОК да поеме апаратите за дихателна вентилация

Родителите на деца с невромускулни заболявания настояват да има отделна клинична пътека за проследяване на дихателните проблеми на пациентите с подобни заболявания, тъй като голяма част от тях развиват дихателна недостатъчност. Те заплащат както..

публикувано на 18.04.19 в 15:03

Дискусия за творческите градове събира експерти в Пловдив

Тази вечер в Пловдив ще се проведе дискусия "Творчески градове и регионално наследство". През 2004 година ЮНЕСКО създава мрежата "Творчески градове". В тази мрежа са включени град София като град на киното и Габрово като град на изкуствата, занаятите и..

публикувано на 18.04.19 в 13:18
Жан-Мишел Бение

Проф. Жан-Мишел Бение: Да опазим богатството на езика под напора на технологиите

Изобилието от дигитална информация води до закърняване на въображението и паметта. Технологиите променят четенето и мисленето. Френският институт в България кани на вторите дебати от поредицата лекции "Изкуственият интелект: към нов човешки ред?..

публикувано на 18.04.19 в 13:02

Д-р Любомир Димитров: Голяма част от сърдечните малформации се оперират успешно

Не расте броят на децата с вродени сърдечни малформации, каза пред БНР д-р Любомир Димитров – началник на детското кардиологично отделение. „Нашият брой пациенти е тясно свързан с раждаемостта. Нараства броят на оперираните деца. Ние вече можем да..

публикувано на 18.04.19 в 12:05

На Лазаровден край Драгоман ще се проведе осмото издание на "Байк и рън за Чепън"

Навръх Лазаровден край Драгоман ще се проведе една от най-обичаните планински надпревари - „Байк и рън за Чепън“. Това е състезание по планинско бягане и колоездене, създадено, за да помогне за развитието на района и да насърчи привличането на..

публикувано на 18.04.19 в 11:45

Кардиостимулатор - съвременният метод при тежка сърдечна недостатъчност

Специализиран център за профилактика и лечение на тежка сърдечна недостатъчност работи в отделението по кардиостимулация на Александровска болница. В него пациентите с редовен здравноосигурителен статус могат да получат безплатен преглед и..

публикувано на 18.04.19 в 11:15