Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Унизителен инцидент в градския транспорт със съблечено момче провокира много коментари как реагираме в подобни случаи. Снимката е илюстративна.

Доц. Валентина Георгиева: Парцелираното общество омаловажава насилието

Софийският районен съд гледа днес мерките за неотклонение на четиримата непълнолетни младежи, които в петък агресивно унизиха 14-годишно момче в градския транспорт в София, като го принудиха да се съблича, защото носи фланелка на противников..

публикувано на 26.02.20 в 11:45
Римските терми в Хисаря

Мобилни приложения превръщат туристите в археолози и реставратори

По инициатива на Археологическия музей в град Хисаря е разработено мобилно приложение за туристите, които посещават Римските терми. То е безплатно за посетителите и дава възможност да бъдат разгледани триизмерно археологически находки от този..

публикувано на 25.02.20 в 14:33
Росица Матева

Машинното гласуване намалява риска от грешки, недействителните гласове са нула

Реалистично е да се осигури машинно гласуване във всяка секция. Закупуването на 15 хиляди машини ще осигури спокойното гласуване. Мнението е на бившия член на Централната избирателна комисия Росица Матева. "Във всяка една секционна комисия гласуват до..

публикувано на 25.02.20 в 14:20
Сградата на Пловдивския драматичен театър

Виртуален музей ще събере театралната история на Пловдив

Да свържат нишките на 140-годишна театрална история – с тази мисия се захващат в Драматичен театър „Николай Масалитинов“ в Пловдив. Амбицията е следите на театралното дело на пловдивска сцена да бъдат събрани във виртуален музей. „На първо..

публикувано на 25.02.20 в 13:44

Туроператори отменят пътувания до Италия

Футболната среща Интер - Лудогорец в четвъртък от 22 часа на стадион "Сан Сиро" в Милано ще се проведе без публика. "Имахме група за този мач с фенове, които искаха да го посетят. За тяхно съжаление, мачът и самото пътуване ще се отложи, просто..

публикувано на 25.02.20 в 12:43
Снимката е илюстративна

Камен Рикев: Държавата трябва да спре беззаконието с имотните измами

Учени българисти в Полша излязоха с отворено писмо към българските власти, медии и общество по казуса с неправомерно отнет имот на българския полонист и преподавател Антоанета Попова. Случаят е още от 2010 година и широко огласен в личния..

публикувано на 25.02.20 в 11:58
Инициативата

Инициативата „Пробуждане с хоро“ ще се проведе отново на 3 март

Инициативата „Пробуждане с хоро“ ще се проведе за пета година на националния празник - 3 март. Всеки може да се присъедини към каузата за повдигане на национални дух, като се включи в хората, които ще бъдат изпълнени в 12 часа в парк „Заимов“ в София...

публикувано на 24.02.20 в 18:09
Илюстрация към книгата „Сънища“ на Виктор Меламед

Книгата „Сънища“ на Виктор Меламед - част от инициатива за пишещите дипломати

Книгата „Сънища“ на Виктор Меламед с илюстрации на художника Греди Асса е интересен литературен полет в света на културната дипломация. Представянето на книгата е сред първото от серията събития с фокус върху „пишещите дипломати“. Това се..

публикувано на 24.02.20 в 17:23
Момчил Методиев

Слуховете за коронавируса са като дезинформацията за епидемията от СПИН

Лекция "Конспирации и конспиративни теории. Как осмисляме архивите на комунизма" изнася днес докторът на философските науки Момчил Методиев в Нов български университет. В интервю за БНР той каза, че слуховете и конспиративните теории за..

публикувано на 24.02.20 в 15:56
Руслан Стефанов

"Кремълският наръчник в Югоизточна Европа: Икономическо влияние и остра сила"

"Кремълският наръчник в Югоизточна Европа: Икономическо влияние и остра сила" е заглавието на международен доклад, публикуван на сайта на Центъра за изследване на демокрацията . Отслабването на притегателната сила на Европейския съюз оставя властови..

публикувано на 24.02.20 в 14:34