Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Деца и възрастни се поклониха пред паметника на Васил Левски в София.

Деца участват в кампанията "Какво бих казал на Васил Левски, ако беше жив днес"

Стотици деца и възрастни се покланят пред паметника на Васил Левски в София днес, когато отбелязваме 147 години от смъртта на Апостола. Националният военноисторически музей представя посланията на стотици деца от страната и от чужбина, както и тези..

публикувано на 19.02.20 в 15:20
Емилия Занкина

Проф. Емилия Занкина: В България има тенденция за концентриране на властта в личности

Емилия Занкина ще ръководи италианския филиал на Американския университет "Темпъл" в Рим от 1 май 2020 година. Тя беше първи заместник-ректор по академичната дейност в Американския университет в България, заемаше позицията на помощник-директор в..

публикувано на 19.02.20 в 14:29
Уалид Набхан

Уалид Набхан: Днес е трудно да имаш само една идентичност

Малтийският писател от палестински произход Уалид Набхан ще се срещне довечера с българската публика в Литературен клуб “Перото”, където ще представи романа си "Изселване на щъркели". Книгата е отличена с Малтийската награда за..

публикувано на 19.02.20 в 13:18

Тазгодишният Innovation explorer - отворена врата за лидерство и иновации

Форумът Innovation explorer ще се проведе на 20 февруари в София. Поканени са български и чуждестранни лектори. Д-р Йене Асегид е лектор по лидерство. Семейството й пристига в Белгия като емигранти от Етиопия. "Много е лесно да се..

публикувано на 19.02.20 в 13:12
Илко Илиев

Премиера на филма "3 х Ком Емине с Илко Илиев"

Премиерата на филма "3 х Ком Емине с Илко Илиев" е днес от 19 часа в Полския институт в София. Режисьор е Руслан Вакрилов. Филмът представя преминаването на маршрута от връх Ком до нос Емине. През 2017 година Илко Илиев преминава два пъти маршрута с..

публикувано на 18.02.20 в 16:11
Илюстрация на китайската космическа сонда „Чанъе-4“, кацнала на Луната.

Д-р Веселин Василев: Космосът е една нерегулирана територия от гледна точка на правото

Преди няколко дни бе съобщено, че НАТО е обвинила Русия в шпионаж на сателитите ѝ в космоса. В края на миналата година САЩ обявиха създаването на Космически сили, новосъздадения шести клон на въоръжените сили, първото ново звено на..

публикувано на 18.02.20 в 14:59
А. Гоня в Банско

Алесандро Гоня - човекът с над 500 премиерни изкачвания

Премиерните изкачвания в планините се смятат за едни от най-ценните постижения в алпинизма - това са изкачвания по нови маршрути, за които алпинистите разполагат с малко или почти никаква информация. А неизвестностите са правопропорционални на..

публикувано на 18.02.20 в 14:12
Боян Иванчев и Марин Пенков

Повече от 70% от решенията в среда на риск в икономиката са ирационални

Невроикономиката е наука, която съчетавайки традиционната икономика с психологията и неврологията описва неврологичните механизми, които влияят на взимането на решения. Отговорите идват с декодирането на невроните. Декодирането на нервните импулси..

публикувано на 18.02.20 в 13:36

Медицинският университет в Плевен изпрати маски за Китай

Медицинският университет в Плевен изпрати хуманитарна помощ на колегите си в Китай, за да ги подкрепи в усилията да помагат на болните от коронавирус. "Никой не е очаквал, че такава мощна държава като Китай в такъв момент ще има нужда и от нещо съвсем..

публикувано на 18.02.20 в 11:49

Обратно броене за къщата със стенописите на Иван Милев в Казанлък

Австрийската архитектура и българската култура се пресичат в Къщата с кулата в Казанлък, където се намират прочутите стенописи на Иван Милев.   „Хората идваха, възхищаваха се на стенописите и научаваха за Иван Милев. Докато преди идваха хора,..

публикувано на 17.02.20 в 14:16