Хоризонт до обед

Дискусионно предаване на "Хоризонт". Всеки делничен ден между 10:05 и 12:00 часа - с истинските проблеми на болното ни общество - децата, малцинствата, здравето, пътищата, религията, екологията... С различен поглед, дори отвъд бариерата на очевидните гледни точки. Всичко това в "Хоризонт до обед".

Водещи: Ирина Недева, Валерия Николова, Таня Милушева


Публикации

Достъпността на Витоша извън ски спорта и проблемите, свързани с нея, са обект на документален филм.

Посветена на Витоша кино вечер в "Люмиер"

В кино „Люмиер“ предстои кино вечер, посветена на Витоша. Ще бъдат представени филмите „Шишарки“ на Атанас Дойчев и „Изгубената Витоша“ на Никола Багаров. „Изгубената Витоша“ е филм с участието на братята Стоян и Явор Пейчинови, познати като Танеца..

публикувано на 13.02.20 в 11:35

Ученичка от Ямбол върна изгубен портфейл на собственика му

Изгубен портфейл бе върнат на собственика му благодарение на 14-годишна ученичка от Ямбол. Зорница Борисова намерила портфейла с голяма сума пари и документи преди десетина дни в близост до голям магазин. В портфейла е имало телефонен номер на приятел..

публикувано на 13.02.20 в 10:06

Изложба представя посланието на шрифта

След първото издание на изложбата „Нова българска типография“, фокусирано върху дизайна на кирилицата, втората част представя работата на различни поколения български графични дизайнери, създатели на оригинални шрифтове. Графичното разнообразие..

публикувано на 12.02.20 в 15:08
Над 2 хиляди са обявите за краткосрочно отдаване на имоти в Airbnb в София.

Борис Павлов: Необходима е ясна дефиниция на туристически престой и краткосрочен наем

Хората, отдаващи апартаменти под наем през онлайн платформи няма да искат разрешение за това от етажната собственост – това предложение на ГЕРБ бе оттеглено при второто четене на Закона за туризма. Борим се за цялостен регламент, който да не..

публикувано на 12.02.20 в 14:15

Връчват годишните награди на хотелиерите и ресторантьорите

За 24-ти път Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчва годишните си награди на най-добрите в бранша за изтеклата година. Критериите, по които ще бъдат отличени близо 40 фирми и мениджъри, са свързани с направените..

публикувано на 12.02.20 в 13:26
Григор Пасков

Наследник на фотографски род планира изложба с ценни ретро снимки

Тази година се навършват 100 години от създаването на фотоиздателство "Григоръ Пасковъ". Григор Пасков е създател на първото фотоателие и първата книжарница в Хасково, а неговият син Георги Пасков е направил фотографии от почти всички градове,..

публикувано на 12.02.20 в 13:17
Олег Асенов

Проф. Олег Асенов: 10 на сто от шофьорите се движат без винетка

„Статистически 10% от установените преминавания през нашите контролни органи са нарушения" - това съобщи в предаването "Хоризонт до обед"  проф. Олег Асенов от Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура". За миналата година..

публикувано на 12.02.20 в 11:57
Десетки жители на селата в Ловешка област са останали няколко денонощия без ток, обмислят как да си търсят правата в съда.

Юрист: Препоръчваме индивидуални искове срещу ЧЕЗ след проверката на КЕВР

Обледени проводници, паднали стълбове, силен вятър – такъв е бил пейзажът в Троян, Ловеч, Тетевен, Угърчин и околните им села през изминалите дни. Проблемите с електрозахранването са били повсеместни в цялата Ловешка област.  Няколко денонощия..

публикувано на 12.02.20 в 11:35
Александър Василев и доц.Мирослав Богданов

Млади творци представят творбите си в галерия "Академия"

Националната художествена академия представя изложба на дипломираните магистри по приложни изкуства. Творбите са събрани в галерия "Академия" и могат да бъдат видени до 23-и февруари.   "Тази година от факултета в изложбата са представени..

публикувано на 11.02.20 в 16:11
Наградени деца- киберскаутите от Аксаково

Половината от българчетата на 7-годишна възраст ползват интернет

Отбелязваме деня за безопасен интернет. Инициативата започна през 2004 година по идея на Европейската комисия. На тържествена церемония в София бяха наградени най-добрите отряди, петокласници, които са преминали обучение по програмата на Центъра за..

публикувано на 11.02.20 в 14:46