Хоризонт за вас


Публикации

Пандемията и водните ресурси

В дни на пандемия, когато личната хигиена е изключително важна и дори може да бъде животоспасяваща, учени и природозащитници припомнят, че над 2 милиарда души по света живеят в страни, застрашени от водна криза. Ограниченият достъп до чиста вода..

публикувано на 27.03.20 в 19:19

Най-големият работодател в Пазарджик спира временно дейността си

Най-големият работодател в Пазарджик спира временно дейността си от понеделник. 2000 работници от завода за производство на автомобилни части за Европа излизат в триседмичен отпуск. Засега не се предвиждат съкращения, но не се знае каква ще е..

публикувано на 27.03.20 в 18:57
Заседанието на тристранния съвет ще бъде по видеоконферентна връзка, а не както е обикновено в МС.

Тристранният съвет и утре ще обсъжда за кои сектори да има стимул срещу съкращения

На днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество синдикатите, работодателите и правителството не постигнаха съгласие по проекта на постановление за компенсиране на фирмите, спрели работа заради обявеното извънредно..

обновено на 27.03.20 в 18:10

Много хора са включиха в кампанията в помощ на болниците в Бургаско

Много хора са включиха в кампанията в помощ на болниците в Бургаска област. 25 дарения на средства, защитни облекла, предпазни маски, хранителни продукти от фирми, общински съветници и бизнесмени са част от благотворителните жестове.  Инж. Иван..

публикувано на 27.03.20 в 17:45
На паркинга на територията на бившето военно летище

Буферният паркинг край Хасково вече работи

Буферният паркинг на бившето летище "Узунджово" край Хасково вече работи. Обособяването на зоната стана наложително, след като цяла седмица на българо-турската граница се образува 50 километрова колона от камиони. Първите 67 тежкотоварни автомобили са..

обновено на 27.03.20 в 17:00
Миглена Цанова, Цветомир Параделов, ученик, и Диана Билянова, студент по медицина

Доброволчески екип помага на възрастни хора в Плевен

Доброволчески екип в Плевен помага на възрастни хора, които имат необходимост от снабдяване с хранителни продукти, лекарства, топла храна. Институции и граждани обединиха усилия в името на доброто. Над 60 са доброволците, които ежедневно са в..

публикувано на 27.03.20 в 16:38
Любомир Топалов

Любомир Топалов: Икономиката на САЩ ще трябва да започне отново

„ Паниката в света е по-голяма, отколкото самата ситуация изисква да бъде ... Всички в САЩ говорят за коронавируса. Държавата е спряла да функционира в повечето свои сфери... Милиони деца няма да могат да се върнат в училище до края на годината,..

публикувано на 27.03.20 в 16:00
Валерий Тодоров

Валерий Тодоров: Навлизаме в трудно време, държавният егоизъм ще надделява все повече

„Навлизаме в трудно време. Държавният егоизъм ще надделява все по-силно в тази нова политика . И това няма да е противопоставяне на глобализацията, а по-скоро защитна мярка. Оттук възникват и рискове от защита на държавата да се премине към защита..

публикувано на 27.03.20 в 14:55

Мариус Куркински: Сега е време за стихване

„ Не е за песни сега, в момента е Великият пост . Наистина този пост ще бъде Велик пост“. Това каза пред БНР актьорът и режисьор Мариус Куркински. В международния ден на театъра той сподели, че не се страхува, защото има вяра: „Виждам..

публикувано на 27.03.20 в 14:05
Андрей Райчев

Андрей Райчев: Човечеството си счупи икономиката и си нанесе необратим удар

„ Тази болест в световен мащаб ще доведе до големи икономически последици, а след тях ще има много политически ситуации ... В момента не живеем реален живот, а приказен. Няма доказателство и сериозен аргумент, че това заболяване е много по-опасно..

публикувано на 27.03.20 в 13:35