Рисунка на ученичка от ОУ

Рисуването - спасителен остров за врачанските ученици в изолация

Учениците от първи до седми клас в ОУ "Васил Левски" във Враца се занимават активно с изобразително изкуство от години. Ограниченията и режимът на дистанционно обучение не ограничават  заниманията, в дните на изолация децата не изоставят творчеството...

публикувано на 20.05.20 в 16:21
Екип на МБАЛ „Надежда“ по време на медицинска манипулация

Лекари отстраниха 19 миоми, запазват шанса на жената за второ дете

Български акушер-гинеколози извършиха уникална операция с лапароскопска техника, като отстраниха 19 миоми на 39-годишна пациентка. Така жената е получила възможността да сбъдне мечтата си да роди второ дете. 39-годишната жена живее и работи в..

публикувано на 19.05.20 в 11:25

Настолните игри - забавление и терапия

От древния шах до съвременните стратегически или забавни игри, настолните игри винаги са били предпочитан начин за забавление за всички възрасти. Те развиват редица умения при децата и могат да имат терапевтичен ефект при проблемни взаимоотношения...

публикувано на 18.05.20 в 18:46
Църквата „Св. Богородица“ в Широка лъка

Старо килийно училище става Музей на духа

Старото килийно училище към църквата „Св. Богородица“ в родопското село Широка лъка ще бъде Музей на духа. Срутената и опасна сграда на килийното училище в двора на храма постепенно се преобразява пред очите на хората. След като през 2018 година бяха..

публикувано на 18.05.20 в 18:31

На чай със Смъртта

Освен че е дала на света Шекспир, Джон Кийтс, Pink Floyd, футбола и още куп други благини, добрата стара Англия и още по-точно добрият стар Лондон приютява места, в които свободно се обсъждат теми табу на чаша топла или градусова напитка и на..

публикувано на 15.05.20 в 13:54
Снимка: Мартин Леви

Covid-пандемията в "Лего"-сцени

Мартин Леви има човечета от „Лего” дори по брадата. Страстта му към датския конструктор се заражда от детските години, а дните на изолация го вдъхновяват да се обърне към любимата си колекция, за да изобрази „коронавируса и безумието на хората”...

публикувано на 15.05.20 в 12:10

„Птичето и дървото“ – история от думи и акварел

Започва като разказвана приказка, не толкова като написана или как животът ражда приказки - така се е случило с написването на детската книжка "Птичето и дървото" на Вера Асенова - Карабашлиева. Преди време тя съчинила историята за своята..

публикувано на 14.05.20 в 09:06

Ще попречи ли детска ски шанца в Симеоново на достъпа до Витоша

Туристи, които посещават Витоша, се свързаха с екипа ни, притеснени дали ще имат достъп до планината, ако бъде изградена детска писта в близост до алеята към гората в квартал Симеоново в София.  Спортното съоръжение "Детска ски шанца" е..

публикувано на 13.05.20 в 12:29

"Календар на доброто" разказва истории за съпричастност

Дневник, наречен "Календар на доброто" събира в сайт историите за инициативите на граждански организации за помощ на нуждаещи се хора в условията на извънредното положение. Идеята е обединила някои от най-големите неправителствени организации у нас. Те..

публикувано на 13.05.20 в 10:04
Анна Петрова

Да свириш за болни от Covid-19

В болница в Ню Йорк музиката на Бах, Брамс и "Бийтълс" оглася стаите на тежко боледуващи от коронавирус пациенти. Сред музикантите, които се опитват онлайн да лекуват и с музика, е българката Анна Петрова. За жеста им разказа в своя статия на първа..

публикувано на 12.05.20 в 14:00