Изотопия

Радиоизотопите, казват умните хора, са елементи с извънредно много енергия в ядрата си. Затова и спонтанно се разпадат. Обратно на научните закони, радиоизотопите на „Изотопия“ спонтанно се събраха, за да ви облъчат с енергия. Да ви отведат на места, които ще ви изумят. Да очертаят територия за свободните и най-вече будни особняци, които имат какво да кажат. Онези, които обичат да плават в бури, напъват мишци и неутрони и събират сили.

Защото „Изотопия“ е автономия за слушане.

Бъдете будни и радиоактивни всеки четвъртък от 22 до 24 ч. по „Хоризонт“.

С вас ще будуват Иван Нотев, Марта Младенова, Лъчезар Вълев и Лора Търколева.

Публикации

Деян Енев

Деян Енев: Младите хора си поискаха България обратно

"Истинската песен на днешните протести трябва да бъде песен за тамбура с една струна и да бъде един тъжен речитатив, до дън земя. Това е един от виковете, които България вика и които идват от дън гърдите й. Такава обществена енергия се събира..

публикувано на 03.08.20 в 15:40
Група

Когато Свободата наистина няма адрес...

По улици, подлези  тролеи, коли мечти бездомни возят Хората, търсещи подвизи,  промени почти безтегловно по пътя се носят Симфония от звуци, кадри, улуци прокапали,  случки, случайно заснети със камери Кастинг, краски, градски..

публикувано на 27.07.20 в 22:36

Сладко-горчивият вкус на протеста

Ако последните протести у нас все още са на твърде крехка възраст, то антиправителственото недоволство в Хонконг пише своята дълга история. И ако тук демонстрациите са по-скоро мирни, то полицията на изток от нас използваше почти ежедневно..

публикувано на 27.07.20 в 18:27

Когато снимката струва повече от 1000 думи, 1000 сълзи, 1000 рани...

От 17-годишен досега Георги Кожухаров е фоторепортер на „Икономедиа“. Носител е на много награди, а снимките му публикуват най-престижните международни агенции и издания. Показвал ни е военните действия в Сирия и Украйна, бежанския поток към..

публикувано на 27.07.20 в 16:30

Даниел Гарсия: Да се смени динамиката на властта е много трудно

Грета Тунберг , на която възрастните шъткат.  Леброн Джеймс , чиято глава се превръща в баскетболна топка. А помните ли Доналд Туск , който беше председател на Европейския съвет?... И още: жена със заключена уста, но пък получила червен..

публикувано на 26.07.20 в 22:37
Щастливото заешко семейство

Необикновената сватба на Бъгси и Роджър

Сватбените церемонии обикновено си приличат. Още при първите акорди на „Сватбения марш“ на Феликс Менделсон развълнуваните гости започват да подсмърчат и да леят сълзи от радост. Гостите на Бъгси и Роджър обаче хрупат моркови, защото повечето са..

публикувано на 22.07.20 в 15:52
Протестно послание

XPOME, Жлъч, Надежда Московска: Защо протестираме?

Получаваме ли дежавю "2013-2020"? Има ли смисъл от протести в България? Отвъд партии и фигури, от какво всъщност сме недоволни, когато си заговорим за политически ред и народопсихология?  Предаването "Изотопия" посрещна първия си рожден ден..

публикувано на 19.07.20 в 04:20
Изотопското начало на 18.07.2019 г.

„Изотопия” на 1 година

Какво значи да те ожули или ужили кит, как така Дейвид Гилмор е суров и защо е важно да вържеш кучето, за да ти е мирно интервюто? Отговорите на тези и други въпроси, както и хубавотии от всякакъв калибър се изляха в ефира за последната година..

публикувано на 18.07.20 в 16:27
Фрагмент от корицата на българското издание на

„Ако има кръв“, пускаме го в „Изотопия“ *

Черен мат, зловещи котешки очи, светнали в мрака, надничащ плъх, стъпил върху заглавие, изписано с кървави букви. Държите в ръцете си наскоро излязлата на българския пазар нова книга на Стивън Кинг - „Ако има кръв“ (If It Bleeds). Четири новели..

публикувано на 16.07.20 в 21:06

Сред поле от слънчогледи в тъмнината - астрофотографът Михаил Минков

„С астрофотография се занимавам от две години, иначе снимам, откакто се помня. Много харесвам звездите. Въобще да си под нощното небе е изключително преживяване, защото те връща навътре, към теб самия. Тази тишина , неописуемо е усещането.“..

публикувано на 16.07.20 в 09:52