20 години "Дийп Зоун Проджект"

Българката и нейната уникална красота е вдъхновението, което дава повод да се появи най-новата песен на „Дийп Зоун Проджект“ - „Българка“. Ева-Мария Петрова от групата разказа за „Хоризонт до обед“: „Направихме песента преди една година. Тя беше..

публикувано на 19.03.19 в 12:28

Ник Пауъл- председател на международното жури в "София филм фест 2019"

Английският продуцент Ник Пауъл бе председател на международното жури в 23-тото издание на София филм фест. Той осезателно присъства и в музикалната и в кино индустрията, заставайки зад   изпълнители и филми, които впоследствие стават световно..

публикувано на 18.03.19 в 17:49

АФИС: Трима от четирима запитани не одобряват премахването на надбавките за трудов стаж

Трима от четирима запитани не одобряват премахването на надбавките за трудов стаж. Дори и по-голямата част от младите служители и специалисти са на мнение, че не трябва да има премахване на надбавките. Това заяви в предаването "Нещо повече" на..

публикувано на 18.03.19 в 17:47

Анджела Георгиу подари 5 биса на българската публика

Анджела Георгиу е може би последната класическа „оперна дива“, велика изпълнителка на най-важния сопранов репертоар от Верди и Пучини с блестяща повече от 30-годишна кариера. Концертът й в Зала 1 на НДК, заедно със Софийската филхармония под..

публикувано на 18.03.19 в 17:02

Пловдивската опера представи „Катерина Измайлова” в Народния театър „Иван Вазов“

За съжаление геният на Шостакович като оперен композитор е жестоко попарен от властта и той ни оставя само две значими опери. Първата, написана в комичен дух, е „Нос”, а втората - „Катерина Измайлова”, която Шостакович пише едва 26-годишен. Тази..

публикувано на 18.03.19 в 14:20

Tom Walker издаде дебютния си албум " What a Time to Be Alive“

От момента, в който сингълът   „Leave a Light On“ стана хит през 2017-та година, кариерата на 27-дем годишния шотландски  певец и автор Tom Walker за почна да се развива изключително благоприятно. Той издаде дебютния си албум озаглавен  „What a..

публикувано на 18.03.19 в 13:54
Йордан Камджалов

В Русе се открива фестивалът "Мартенски музикални дни"

За 59-и път в Русе се открива фестивалът "Мартенски музикални дни". Довечера Русенската филхармония под диригентството на маестро Йордан Камджалов ще представи "Симфония номер пет" на Густав Малер. "Малер създава също една мания, както я е създал Вагнер в..

публикувано на 15.03.19 в 08:59

Йордан Камджалов: Малер е нещо, което ще докосне всеки

За 59-ти път Русе ще се превърне в музикална столица на България и в продължение на 16 дни всичко ще е музика. Началните акорди на фестивала "Мартенски музикални дни"   ще бъдат изсвирени от Русенскета филхармония , под диригентството на маестро..

публикувано на 14.03.19 в 14:46
Красимира Стоянова и Йендрик Шпрингер във Виена

Оперната дива Красимира Стоянова очарова виенчани с песенен рецитал в Музикферайн

“Оперната дива   Красимира Стоянова очарова с песенен рецитал в Музикферайн “ бе заглавието на статия в престижния австрийски вестник Die Presse , в която музикалният журналист Йозеф Шмит даде израз на своето възхищение от високата..

публикувано на 13.03.19 в 18:35

120 минути Панчо Владигеров

На 13 март България чества 120 години от рождението на големия композитор и педагог проф. Панчо Владигеров – една от тези монументални фигури в културната ни история, които ни карат да се чувстваме като част от Европа много преди да се заговори за..

публикувано на 13.03.19 в 16:18