Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Как ще се промени географията на туризма

Как ще се промени географията на туризма през лятото на 2020 и през зимата на 2021 година? По време на международно туристическо изложение в Израел интерес е регистриран повече към вътрешния туризъм. Израел е на второ място в света, след..

публикувано на 13.02.20 в 18:06

Банов обясни пред комисията по култура за Лувъра, за биеналето и за балетния конкурс

България ще подпише ново петгодишно споразумение с Лувъра в Париж , в което ще са заложени поне две-три изложби. Това обещание даде министърът на културата Боил Банов пред депутатите от ресорната комисия. Народните представители се..

публикувано на 13.02.20 в 17:50

Таско Ерменков: Контролът върху бизнеса с боклука е абсолютно занижен

„ Контролът по отношение на бизнеса с боклука не е сериозен . Като европейска държава спазваме правила и норми. Вероятно се е стигнало до това състояние поради една андрешковщина при някои от бизнесмените, които си казват – аз да си спечеля..

публикувано на 13.02.20 в 17:36

Машинното гласуване – ще изчисти ли съмнението в изборния процес

„Дискусиите около машинното гласуване са резултат от различни политически страсти, които се разиграват. Партиите по различен начин преценяват коя технология би била по-изгодна за тях. Машинното гласуване решава едни проблеми и създава рискове..

публикувано на 13.02.20 в 17:05
Георги Хаджиев и Христо Терзийски дадоха брифинг по повод обира на банка днес, 12 февруари.

МВР обяви извънредни мерки заради зачестилите банкови обири

МВР обяви извънредни мерки заради зачестилите банкови обири. Към момента полицията смята, че извършителите на днешния грабеж в София и случаите от предишните дни са дело на различни лица.  Ръководството на СДВР ще се срещне утре, 13 февруари, със..

публикувано на 12.02.20 в 18:04

БНР връчва годишните награди за радиожурналистика

Голямата награда "Сирак Скитник" и годишните награди на Българското национално радио за радиожурналистика ще бъдат връчени тази вечер на официална церемония в Първо студио на БНР. Събитието е част от честванията на 85-ата годишнина на обществената..

обновено на 12.02.20 в 18:02

ЕП вдигна залога в преговорите за многогодишната финансова рамка

Европейският парламент ще даде съгласие за многогодишна финансова рамка, само ако тя отговаря на амбициите на Европейския съюз. Многогодишният бюджет е бюджет за бъдещето на Европа – така евродепутатите вдигнаха залога в преговорите в Европа за..

обновено на 12.02.20 в 17:39

Проф. Гайдаров: Когато липсва отговорност, въздейства силата на закона

"Когато на хората им липсва образование, култура и отговорност, трябва да им се въздейства със силата на закона".  Това каза пред БНР криминалният психолог проф. Калин Гайдаров в коментар на зачестилите обири в различни градове на страната...

публикувано на 12.02.20 в 17:16
Иван Гешев

Иван Гешев възложи на ДАНС пълна проверка на целия приватизационен процес

Главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция „Национална сигурност“ пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства, съобщиха от държавното..

обновено на 12.02.20 в 16:57
Красен Станчев

Красен Станчев: Най-вероятно ще има очерняне на политически предшественици

"Най-вероятно ще има очерняне на политически предшественици, с оглед на предстоящите избори".  Това каза пред БНР доц. Красен Станчев от  Института за пазарна икономика във връзка с  възложената от главния прокурор Иван Гешев пълна проверка на..

публикувано на 12.02.20 в 16:16