Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Георги Тошев

Георги Тошев: "Наум Шопов. Бележки от един живот" е наръчник за достойно оцеляване

"Тази книга е наръчник за достойно оцеляване. Тя е свидетелство за времето, за пътя на този забележителен човек, за много личните начини, по които всеки един от нас успява да оцелее. Не само физически, но и духовно",  каза в предаването "Нещо повече"..

публикувано на 06.04.20 в 18:39
Ваня Григорова

КТ „Подкрепа“ предлага допълнителни 30 дни платен отпуск за определени групи работници

Конфедерацията на труда „Подкрепа“ предлага да се въведе допълнителен платен годишен отпуск от 30 дни за определени групи работещи - например майки с деца до 12-годишна възраст, както и за хора с увреждания. Икономическият експерт на синдиката..

обновено на 06.04.20 в 18:11

Кънчо Стойчев: България е единствената в ЕС, която не е задействала реална помощ

"Ние сме единствената страна в ЕС, която не е задействала реална помощ. Правителството съвършено нищо не прави по икономическата ситуация в страната. Знаем, че в такива моменти помощ е само онази, която е навреме ".  Това каза пред БНР социологът от..

публикувано на 06.04.20 в 17:15

Проф. Диана Йонова: Селенът има влияние върху коронавирусите

"Селенът има влияние върху RNK-вирусите".  Това каза пред БНР проф. Диана Йонова от Университетска болница "Лозенец" за връзката между селеновия дефицит и RNK-вирусите, какъвто е коронавирусът. Тя посочи, че е срещнала този факт в научни публикации...

публикувано на 06.04.20 в 16:20

Горанов: Дебатът за подпомагане на самоосигуряващите се трябва да продължи

Дебатът за подпомагането на самоосигуряващите се от държавата заради прекратяването на дейността им в следствие на кризата от Covid-19 трябва да продължи. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в края на дебатите по актуализацията на..

публикувано на 06.04.20 в 16:11

Страхливият вълк Гошо учи децата как да се пазят от коронавируса

"В това време, в което всички си стоят вкъщи, а децата не разбират много какво се случва, реших да напиша една история, която весело и в рими да им разкаже горе-долу за какво става дума. Хем да ги образова, хем да им запълни времето, а и родителите..

публикувано на 02.04.20 в 18:49

Генадий Кондарев: В такава криза хората слизат по-ниско в пирамидата на потребностите си

"В такава криза хората слизат много по-ниско в пирамидата на собствените си потребности". Това каза пред БНР Генадий Кондарев от екологичното сдружение "За Земята". По думите му все по-силно е усещането, че сме заплашени и сме в ситуация, в която..

публикувано на 02.04.20 в 18:14

Михайлина Абрашева: Страхът произтича от промяната

"Страхът произтича от промяната".  Това каза пред БНР Михайлина Абрашева, психолог от доброволческите групи в София. По думите ѝ причината е в непознаването и неяснотата за събитията в процеса на протичането на тази промяна и след това за състоянието..

публикувано на 02.04.20 в 18:04

На първа линия - разказ на една лекарка от "Спешна помощ"

Лекарите, които първи посрещат болните със симптоми на Covid-19, са екипите на Спешна помощ. В столичната спешна служба вече няма екип, който да не се е сблъсквал с болестта. Медиците разказват, че най-важно в тази ситуация е спокойствието, защото..

публикувано на 02.04.20 в 17:06
Проф. Анастас Герджиков в БНР

Проф. Герджиков: Не е проблем да отложим кандидатстудентската кампания

"Не е проблем да отложим провеждането на кандидатстудентската кампания". Това каза пред БНР  проф. Анастас Герджиков, ректор на СУ "Св. Климент Охридски" . Той уточни, че вече е била отложена предварителната сесия, която трябваше да започне през март..

публикувано на 02.04.20 в 16:47