Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Велислав Минеков

Проф. Велислав Минеков: Културното ни наследство се разграбва, разрухата ще продължи

В Международния ден за опазване на паметниците на културата проф. Велислав Минеков коментира предложенията за помощ от българска страна във възстановяването на "Нотр Дам" след като катедралата беше силно повредена от пожар. Ден след пожара във Франция..

публикувано на 18.04.19 в 17:54

Доц. Орлин Спасов: Важно е осъзнаването на общия интерес на журналистиката

България остава на 111-о място по свобода на медиите. Това става ясно от оповестения годишен Индекс за свобода на пресата на международната неправителствена организация „Репортери без граници“. В описанието за страната ни се казва:..

публикувано на 18.04.19 в 17:27
Споразумението бе подписано от председателя на ЦИК Стефка Стоева (ляво) и председателя на СЕМ София Владимирова (дясно).

ЦИК и СЕМ подписаха споразумение за мониторинг на кампанията за евровота

Председателят на СЕМ София Владимирова подписа с председателя на ЦИК Стефка Стоева споразумение, което определя принципа и параметрите на специализирания мониторинг, който СЕМ ще осъществи върху дейността на доставчиците на медийни услуги по..

обновено на 18.04.19 в 17:02
Даниел Смилов

Доц. Даниел Смилов: Политическите процеси в новия Европарламент ще бъдат динамични

ГЕРБ и БСП ще имат равен брой депутати в следващия Европейски парламент - по 6. Това сочи последното проучване, осъществено от Европарламента. ДПС ще получи 2 места, "Воля", ВМРО и “Демократична България“ по едно, сочи новата прогноза. Извън Европейския..

публикувано на 18.04.19 в 16:50
Омбудсманът Мая Манолова и заместничката ѝ Диана Ковачева

Диана Ковачева: Омбудсманът е съюзник, не конкурент на институциите

Парламентът прие доклада за дейността на институцията на омбудсмана през миналата година, в който се отчита двойно увеличение на жалбите на гражданите. В кулоарите на парламента Мая Манолова коментира, че високият рейтинг на институцията създава страхове..

публикувано на 18.04.19 в 16:29

Анастас Стефанов: И БСП, и ГЕРБ водят кампании за евровота на две нива

„Съществената част на предизборната кампания за евровота ще започне след Великден. Тогава ще се засили и активността на листите. При БСП локомотивът ще е националният политически акцент със заден фон – европейския. БСП ще води дихотомна кампания –..

публикувано на 17.04.19 в 18:09
Димитър Гърдев

Димитър Гърдев: Турция е разделена въпреки тоталния контрол на управляващата партия

„Има определена умора в турското общество. Държавата беше стягана постоянно – държавен преврат, конституционна реформа, Турция води две операции в Сирия, една в Северен Ирак, така че дълги години населението и държавата бяха на предел. Няма..

публикувано на 17.04.19 в 17:30
Оставени от туристи цветя в района на опожарената катедрала в Париж.

Почти 1 млрд. евро събрани за ден за възстановяването на катедралата "Нотр Дам"

Малко преди 20.00 часа българско време ще забият камбаните на всички френски катедрали - точно два дни след избухването на пожара в катедралата "Нотр Дам". В своя реч снощи френският президент Еманюел Макрон обеща емблематичният католически храм да..

обновено на 17.04.19 в 17:04
Аркади Шарков

Аркади Шарков: В здравеопазването има твърде много интереси, за да се направи реформа

„Трябва по-сериозна реформа, а не просто даване на пари. Това е предизборен трик. Дадените пари няма да решат нищо в системата, по-скоро ще задълбочат проблемите. Финансират се фалиращи дружества, които не могат да извършват добре своите..

публикувано на 17.04.19 в 16:41
Мая Манолова подкрепи протеста на медицинските специалисти в Бургас.

Продължават протестите на медицинските специалисти пред Бургаската болница

До петък ще продължат ежедневните протести на медицинските специалисти пред Бургаската болница. След това те обмислят да преминат към ефективни стачни действия. Медиците ще се включат и в националния протест на 15 май в София. Омбудсманът Мая Манолова..

публикувано на 17.04.19 в 16:22