Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Йордан Арабаджиев

Йордан Арабаджиев: Искаме да бъде отворен трафикът към Турция

„ Заповедта на министъра на здравеопазването за забрана през България на път към Турция да преминават тирове, идващи от над 60 държави, ще бъде с променен текст“. Това съобщи пред БНР Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на..

публикувано на 25.03.20 в 17:40

Безлихвените потребителски кредити да се ползват само за належащи разходи

„Мярката на правителството – търговските банки да предлагат безлихвени потребителски кредити до 1500 лева на хора в неплатен отпуск, е правилна и алтернатива на бързите кредити. Тези безлихвени кредити трябва да се ползват само за належащи разходи...

публикувано на 25.03.20 в 17:21

Христо Михайловски: Банковата система е стабилна

„Помощите, които държавата предлага, трябва да бъдат прецизирани. Нашият бизнес се нуждае от ликвидност в момента. Банковата система е стабилна, което е хубава информация. Мерките трябва да бъдат дългосрочни. Очакваме, че кризата у нас ще продължи..

публикувано на 25.03.20 в 16:40
Лъчезар Богданов

Бизнесът настоява за гарантиране на транспортните услуги по трансевропейските коридори

Най-голямата подкрепа за бизнеса в периода на кризата, предизвикана от разпространението на коронавируса, е гарантирането на транспортните услуги по трансевропейските коридори, за да не се възпрепятства придвижването на стоки и суровини. Това..

публикувано на 24.03.20 в 17:40

Д-р Анна Богданова: Най-важно е да запазим здравето на бъдещите майки

"Най-важно в организацията на прегледите и проследяването на бременните жени по време на Covid-19 е да запазим здравето на бъдещите майки", каза пред БНР д-р Анна Богданова, акушер-гинеколог в болница "Токуда" и консултант по фетална морфология. На..

публикувано на 24.03.20 в 17:01

Красимир Грудев: Никое лечебно заведение не е подготвено за това, което се случва

"Никое лечебно заведение не е подготвено за това, което се случва със заразата от коронавируса. Никой не може да държи стотици респираторни апарати на склад – това са много пари. Апаратурата не е малко за това, което нормално се върши".  Това каза пред..

публикувано на 24.03.20 в 16:31

Нина Николина: Стойте вкъщи и слушайте българска музика

Български музиканти призовават да си останем вкъщи и да слушаме българска музика. Певицата Нина Николина е една от първите, включили се в кампанията. Пред БНР тя представи идеята на тази музикална покана: "Всички сме обединени от желанието да се..

публикувано на 23.03.20 в 18:19
Румен Гълъбинов

Румен Гълъбинов: Готови пари от държавата за гражданите ще имат непосредствен ефект

"Готови пари от страна на държавата в помощ на гражданите ще са добър непосредствен ефект".  Това каза пред БНР икономист  Румен Гълъбинов. Според него е добре да има краткосрочни и по-дългосрочни мерки за възстановяване на икономиката след кризата с..

публикувано на 23.03.20 в 17:31

Русенският университет изработва безплатни предпазни шлемове за медици

Предпазни шлемове за медиците в цялата страна изработват в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Първите 50 броя вчера бяха дарени на болница „Канев“ в Русе, а в момента се изработват следващите поръчки напълно безплатно. Русенският..

обновено на 23.03.20 в 17:19
Николай Костов

Николай Костов: Заради публикации в медии някои антибиотици се изкупиха от аптеките

"Заради публикации в медии някои антибиотици се изкупиха от аптеките". Това каза пред БНР Николай Костов - председател на Асоциацията на собствениците на аптеки. Той даде пример с азитромицин, който се продава с рецепта, но клиентите намират..

публикувано на 23.03.20 в 16:58