Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Антон Вълев: Профилактиката се прави чрез добра хигиена и подобряване на имунната система

„ Профилактиката се прави чрез много добра хигиена и подобряване на имунната система . Само това ще доведе до достатъчно намаляване на случаите или ако имаме, те ще минат леко“. Това каза пред БНР Антон Вълев от Националната аптечна камара...

публикувано на 18.03.20 в 17:08
Изглед към Перник

Перник забрани събиране на повече от двама възрастни на обществени места

Кметът на Перник Станислав Владимиров издаде заповед, с която забранява събирането на повече от двама възрастни, както и деца на  всички открити и закрити обществени места, спортни, фитнес и детски площадки на територията на община Перник...

обновено на 18.03.20 в 16:32

Експерт по биотероризъм: Щамът на новия коронавирус е по-различен от досега известните

"Щамът на новия коронавирус е по-различен от досега известните. Все още нямаме достатъчна информация за неговата агресивност и за имунитета, който се създава при боледуване или заразоносителство".  Това каза пред БНР експертът по биотероризъм проф. д-р..

публикувано на 17.03.20 в 18:32
Правосъдният министър Данаил Кирилов на заседанието на правната комисия на парламента.

Две комисии в НС приеха проектозакона за извънредното положение

С 15 гласа „за“, 7 „въздържал се“ и без нито един глас против правната парламентарна комисия прие на първо четене проекта на ГЕРБ за Закон за мерките за извънредното положение . Само депутатите от БСП гласуваха „въздържал се“ за мерките,  с които..

обновено на 17.03.20 в 17:55
проф. Огнян Герджиков

Проф. Герджиков: Няма лошо да се вземат извънредни мерки в една извънредна ситуация

"Няма лошо да се вземат извънредни мерки в една извънредна ситуация". Това каза пред БНР проф. Огнян Герджиков във връзка с  приетия на първо четене от правната парламентарна комисия проект на ГЕРБ за  Закон за мерките за извънредното положение..

публикувано на 17.03.20 в 17:06
Проф. Златко Кълвачев в студиото на БНР

Проф. Златко Кълвачев: Възможна е и втора вълна на епидемията

"Учим си урока в движение. Не си го научихме по лесния начин, сега ще го научим по трудния".  Това каза пред БНР вирусологът проф. Златко Кълвачев във връзка с въведените мерки за спиране на разпространението на коронавируса. Той не изключи да се стигне..

публикувано на 17.03.20 в 16:36

Сайт на български език обобщава важна информация за коронавируса

Лекари, преводачи и специалисти обобщават в сайт на български език информацията за Covid-19 . Истинска медицинска и експертна гледна точка се съдържа в интернет на адрес covidresource-bg.org . „Първоначалната идея е целенасочена към..

публикувано на 16.03.20 в 18:41

Община Добрич въведе нов начин за работа

Община Добрич въведе нов начин за работа във връзка със ситуацията с коронавируса. Гражданите се призовават да ползват онлайн платформите за заплащане на местните данъци и такси. Местата, където се плащат пенсиите, са с контролиран режим на..

публикувано на 16.03.20 в 17:57
Доц. Любомир Киров

Доц. Любомир Киров: Личните лекари нямат предпазни маски

„ Поне 40 000 защитни маски дневно са необходими за личните лекари в страната заради ситуацията с коронавируса . Към момента нямаме нищо. Всеки се спасява по единично, както казва народът, но това не е правилно“. Това каза пред БНР доц. Любомир..

публикувано на 16.03.20 в 17:38

Намаляват курсовете на междуградските автобуси в Ловешко

Поради изключителната важност на проблемите с пандемията от коронавирус Община Ловеч открива от 17 март 2020 г., вторник, за гражданите още два допълнителни телефона за сигнали, въпроси и съвети за превенция. Това са тел. 0884 332 396 и 068 688 306..

публикувано на 16.03.20 в 17:04