Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Петима пациенти, лекувани от различни заболявания в МБАЛ Пазарджик, са с Covid-19

Новите пет случая на коронавирус за Пазарджик, обявени тази сутрин от Националния оперативен щаб, са пациенти на Пазарджишката многопрофилна болница, които са се лекували там от други заболявания. До момента 10 са заразените медицински работници...

обновено на 07.05.20 в 17:03
Проф. Анна Кръстева

Проф. Анна Кръстева: Големият печеливш е ген. Мутафчийски

„В кризата има по-ярки губещи от печелещи. Най-губещият политически играч е президентът Румен Радев . На върха излезе неполитически играч и това е голям урок за политиците. Орехавя връзката на президента с гражданите“. Това коментира пред БНР..

публикувано на 07.05.20 в 16:50

Потвърдените случаи на заразени с Covid-19 в област Видин са 154

Към днешна дата потвърдените случаи на заразени с Covid-19 в област Видин са 154 . Това нарежда региона на първо място в страната в съотношението брой заразени спрямо населението.  Дълго време видинският регион бе привидно далеч от епидемията...

публикувано на 05.05.20 в 18:49
Трафопост в столичния квартал

400 хил. лева за програма "Солидарност в културата" на Столичната община

С 400 хиляди лева ще бъдат подпомогнати хората, които създават култура на територията на Столичната община. Това са артисти на свободна практика, екипи, които създават културни пространства, и организации, които имат офиси и създават култура.  До..

публикувано на 05.05.20 в 18:03
Красимир Вълчев

Матурите ще се проведат на 1 и 3 юни

Преди близо 10 дни анонсирахме варианти за завършване на учебната година, обсъдихме ги, постигнахме солиден консенсус и с учителите, и с родителите, и с щаба (НОЩ – б.р.), че учебната година трябва да приключи неприсъствено в електронна среда ,..

обновено на 05.05.20 в 17:49
Петър Ганев

Петър Ганев: Първата вълна безработни утихна, въпросът е дали ще има втора

"Първата вълна на регистрираните безработни утихна. Икономическите мерки оказаха влияние. Въпросът е дали ще има втора вълна".  Това каза пред БНР икономистът Петър Ганев от Института за пазарна икономика. Според него, ако гледаме седмичната статистика,..

публикувано на 05.05.20 в 17:28

Тихомир Безлов: За точна оценка на заразата трябва да има достатъчно тестове

"За да имаме точна оценка какво се случва в страната - колко са реално заразените от Covid-19, би трябвало да има достатъчно тестове". Това коментира пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. По думите му подходът в страната е..

публикувано на 05.05.20 в 16:56
Проф. Асен Балтов

Проф. Балтов: Заразените с Covid-19 лекари в "Пирогов" са 17

Общо 48 души персонал от "Пирогов" са с коронавирусна инфекция. Заразените с Covid-19 лекари са 17 и са от всички отделения. В хирургичните отделения има общо 20 заразени медици и персонал, а 7 от тях са хирурзи. Това каза пред БНР проф. Асен Балтов,..

публикувано на 05.05.20 в 16:28

Д-р Диана Богева: Да се вгледаме в алтернативите на месото в нашето традиционно хранене

"Екологични, здравословни и бизнес възможности на пазара на хранителните алтернативи", така е озаглавена книгата на д-р Диана Копринкова-Богева и проф. Дора Маринова, отличена от Международния конкурс „Гурманд”  (Gourmand Award), който се провежда от..

публикувано на 04.05.20 в 18:04

Нов пик на безработицата през май и септември прогнозират синдикални експерти

Нов пик на безработицата през май и септември прогнозират синдикални експерти. Работодатели очакват достигане на двуцифрен процент безработни в края на годината. Главният експерт „Пазар на труда“ в КНСБ Атанаска Тодорова прогнозира ново..

публикувано на 04.05.20 в 17:36