Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

От ляво на дясно: Алан Джоунс - представител на Европейския съюз за радио и телевизия и координатор на Комитета за социален диалог, Джована Фумагали - генерален секретар на Европейската координация на независимите продуценти, Йоханес Щудингер – председател на Световния съюз за медии и развлечения, Томас Дайан – заместник-генерален секретар на Международната федерация на музикантите

Активизиране на социалния диалог в обществените медии в България

БНР беше домакин на кръгла маса, посветена на предизвикателствата пред социалния диалог в областта на аудиовизуалните услуги. В дискусията участваха представители на Европейския комитет за социален диалог, БНТ и БНР във формат работодатели и синдикати...

публикувано на 21.05.10 в 13:11

Депутатите се скараха заради комисията за защита от дискриминация

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/2005Diskriminatsiyaskandal.mp3 Днес в Народното събрание при обсъждането на доклада на комисията за защита от дискриминация за миналата година се стигна до скандал с най-активни участници депутати от АТАКА и..

публикувано на 20.05.10 в 15:13

Ангел Семерджиев: "Не трябва да очакваме стресиращо повишение на цените на газа"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/2005AngelSemerdjiev.mp3 Това е един непрекъснат процес, заяви в предаването "Нещо повече" председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев по повод..

публикувано на 20.05.10 в 13:27

Георги Стоев: Превръщайте еврото в материални активи

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/19.05 GEORGI STOEV.mp3 В предаването "Нещо повече" икономистът Георги Стоев посъветва българите, които държат парите си в левове или в евро да се опитат да ги превърнат в материални активи или в стоки..

публикувано на 19.05.10 в 13:38

Съкращават още 260 млн. лв. от бюджетите на ведомствата

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/18.05 CVETI.mp3 Пореден преглед на разходите на администрацията направи днес Съвета по административна реформа към правителството и намери начин да съкрати още 260 милиона от бюджетите на ведомствата. Търсят се..

публикувано на 18.05.10 в 14:47

Може ли да бъде спряна контрабандата на цигари?

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/18.05 kontabanda.mp3 "Още в края на миналата година, когато се приемаха данъчните закони Синята коалиция предупреди, че рязкото вдигане на акциза за цигарите предполага увеличаване на контрабандата"...

публикувано на 18.05.10 в 13:59

България ще има стратегия за национална сигурност

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/1705 AnjuAng.mp3 През месец юли трябва да бъде приета от Народното събрание стратегията за национална сигурност на страната. Това каза в интервю за "Нещо повече" Аню Ангелов - министър на отбраната...

публикувано на 17.05.10 в 16:44

Денят 1.01.2012 е неотменим

  От първи януари 2012 г. по решение на Европейската комисия всички членки на ЕС трябва да започнат да излъчват цифрово радио- и телевизионните си програми. Това изискване се отнася и до всички телекомуникации. Над 100 представители от 15 европейски..

публикувано на 13.05.10 в 16:14

Красен Станчев: Проблем е, че спестеното ще бъде изхарчено за непроизводствени нужди

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/12.05 KRASEN STANCHEV.mp3 Обявеното намаление с 20% на административните разходи на държавата е добро, но когато се погледнат детайлите се оказва, че не е чак толкова добро, защото с пестенето на тези проценти..

публикувано на 12.05.10 в 13:41

Бъдещето на радиото е в новите технологии и БНР е готово за предизвикателставата на цифровата ера

  „В електронната джунгла от гласове и образи вече не е достатъчно да имате приятен глас или приятно лице. Много важно е съдържанието, а още по-важна е технологията, която предава образите и звуците.   Възможностите на новите технологии позволяват на едно..

публикувано на 12.05.10 в 13:35