Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Библиотеката на Софийския университет

Библиотеките на кръстопът между книжното минало и несбъднатата дигитализация

Извън подема след Освобождението библиотеките винаги са били неглижиран сектор. Това каза в предаването "Нощен хоризонт" Анета Дончева от Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, специалист по библиотекознание.  „Нямам отговор на..

публикувано на 19.02.19 в 10:01
Георги Баев

Георги Баев – за допирните точки между космоса и философията

От празна кутия бонбони „Амфора“ до сателитна технология за мониторинг на околната среда. Мечтите се сбъдват за Георги Баев, отличен с наградата на фондация „Еврика“ за млад изобретател за 2017 година. Той е възпитаник на Националния военен..

публикувано на 14.02.19 в 15:33
Отец Николай Петков

Отец Николай Петков - прозрения от родната стая на Гогол

„Въпросът е да превърнем в приказно дори най-баналното място, където си мислим, че нищо не може да се случи.“ В това вярва отец Николай Петков, свещеник в храма „Свети пророк Илия“ в шуменския квартал Дивдядово. Той издаде книгата си „Тук, с Гогол“..

публикувано на 13.02.19 в 15:08
Велислав Павлов

Актьорът Велислав Павлов - един нощен рицар на "Хоризонт"-а

„Нощен рицар” го нарече неговата съпруга, актрисата Юлиана Сайска, в едно специално любовно послание, което прозвуча в предаването "Нощен Хоризонт". А рицарят - Велислав Павлов, сподели, че любовта е най-голямата движеща сила в света. Най-важните неща..

публикувано на 01.02.19 в 17:05

София Ангелова: Да се отделят средства за профилактика на белодробното здраве

Тази вечер програма "Хоризонт" ще бъде отличена за приноса си в отразяването на събития, свързани с чистотата на въздуха и тютюнопушенето. Това ще се случи на среща-концерт в Театър „София“  от 19 часа, организирана от  Националната асоциация за..

публикувано на 28.01.19 в 12:59
Църквата

Отец Антоний Милушев: Църквата не е музей за светци, а лечебница за грешници

„Религията е нещо съкровено, твърде лично. Не трябва да носим на челото надпис каква религия изповядваме. Живяла съм в чужбина, където съм видяла хората колко лесно живеят и общуват помежду си с много голяма свобода и никой не страда от..

публикувано на 25.01.19 в 16:58
Хамид Имамски

Хамид Имамски: Силата на религията не е в броя на молитвите

Пътя към религията всеки трябва да извърви сам, след като е прочел достатъчно, за да се самоопредели, а не да чака някой да му разказва за Библията или Корана. Това казва пред „Хоризонт“ Хамид Имамски от девинското село Триград.       "Пътят съм си..

публикувано на 25.01.19 в 14:50

Недовършеният храм на Патриарх Евтимий в Търново се руши

Недовършеният храм на Свети Евтимий, патриарх Търновски, е връзката между паметта на миналото, духовността и съвремието в старопрестолно Велико Търново. Преди 16 години в двора на Великотърновския университет тогавашният патриарх Максим и..

публикувано на 24.01.19 в 10:48
Саня Табакова

Саня Табакова между книгите и руските романси

Авторската песен на издателката Саня Табакова „Буквите“ скоро ще бъде включена в учебник по музика. „В момента се записва с бургаски детски състав. Децата много са я харесали. Вярвам, че и учениците много ще я харесат“, обясни Саня Табакова в..

публикувано на 24.01.19 в 09:59
Веселин Плачков в студиото на „Нощен Хоризонт“

Веселин Плачков за обичта, изкуството и смисъла

Обичта, изкуството и смисълът. Това са трите неща, без които не може актьорът Веселин Плачков, гост в предаването „Нощен Хоризонт“. „Обичта към любимата жена и към децата ми, без нея не мога, защото тя е катализаторът ми. Не мога без изкуството..

публикувано на 23.01.19 в 12:58