Нощен Хоризонт

От основаването си през 1984 г. до днес "Нощен Хоризонт" провокира с любопитни теми вниманието на разнолика слушателска аудитория. Всеки ден от полунощ до 3 часа феновете на "нощния блок" се срещат с проблеми на нашето всекидневие главно извън сферата на политиката. В практиката ни е за гости в студиото да бъдат канени известни личности - философи, изкуствоведи, поети, артисти, музиканти, експерти в различни области. "Нощен Хоризонт" има аудитория и в чужбина, а доказателство за това са многобройните обаждания от Австрия, Германия, САЩ, Италия, Гърция, Австралия и др. Емблематични за предаването са отворените телефони, на които слушателите от цялата страна могат свободно и да изразяват мнението си по проблеми, които вълнуват обществото. Това прави "Нощен Хоризонт" своеобразен отдушник, предаване, в което слушателят е неразривна част от цялостното звучене на пулса на нощта.

Нощен Хоризонт

Водещи: Пламена Бачийска, Кармен Манукян, Станислава Пирчева, Петър Ненов, Мая Данчева, Ани Костова
Facebook: Нощен Хоризонт

Skype: noshtenhorizont

Публикации

Петро Порошенко (вляво) и Володимир Зеленски след първия кръг на президентските избори в Украйна.

Володимир Зеленски ще спечели изборите в Украйна с голяма преднина, показва проучване

Володимир Зеленски ще спечели президентските изборите в Украйна с голяма преднина, съобщи агенция РИА Новости, като цитира проучване, според което 72,2 процента ще гласуват за Зеленски, а 25.4 процента - за Петро Порошенко. Вторият тур ще се произведе..

публикувано на 18.04.19 в 02:56
Васил Велев

Недостигът на работници е всеобщ - липсват и квалифицирани, и неквалифицирани кадри

Работодателските организации от години поставят проблема за недостига на специалисти в определени сектори на икономиката.  "Заетите в икономиката намаляват,  възможностите на икономиката намаляват, в същото време хората, които разчитат на..

публикувано на 17.04.19 в 12:10
Д-р Румен Стефанов и водещата Станислава Пирчева

Д-р Румен Стефанов: Държавата е абдикирала от здравеопазването

Уникална видеоендоскопска апаратура и ехограф за диагностика и лечение на заболяванията на храносмилателната система вече работи в България. Апаратурата, която е с приоритет за ранна диагностика на предраковите и раковите заболявания, е дарение..

публикувано на 15.04.19 в 12:48
Проф. Вихра Миланова в

Расте броят на психичните разстройства, провокирани от стрес

Поне една четвърт от световното население има психични разстройства. Тези данни цитира в предаването „Нощен хоризонт“ проф. Вихра Миланова, началник на Клиниката по психиатрия към Александровска болница в София. „Даже в друго изследване този..

публикувано на 11.04.19 в 13:22
Георги Колев

Георги Колев: Пещерите са последното неизследвано кътче на планетата

Байкър, пещерняк, планински водач, преподавател по психология и философия – Георги Колев успява да бъде всичко това. „Не е толкова трудно да се съчетават тези неща. Както казват мъдреците, когато ръцете работят, душата почива. Учителската..

публикувано на 11.04.19 в 10:17
Кметът Добромир Добрев откри обновената сграда на килийното училище в Горна Оряховица

Обновено е килийното училище в Горна Оряховица

Осем месеца строителни работи и близо 170 хиляди лева държавно финансиране по линия на бедствията и авариите се оказаха достатъчни, за да бъде върнато към живота най-старото килийно училище в Горна Оряховица.      Местните хора сбъднаха една от..

обновено на 09.04.19 в 11:54
Юрий Дачев

Юрий Дачев: В театъра обичам усещането за дом и за уют

„Обичам киното в неговото самотно гледане, а в театъра обичам усещането за дом и за уют. Но в последните години се чувствам много по-добре в театъра“. Това каза в предаването „Нощен Хоризонт“ режисьорът и драматург Юрий Дачев. Преди дни в..

публикувано на 05.04.19 в 17:58
Водещият на „Нощен Хоризонт“ Виктор Димитров и Любо Киров

Любо Киров: Научих се да бъда себе си

„Важно е човек да не изгуби себе си, докато върви по професионалния си път. Много често в паданията си съм осъзнавал много по-важни неща, отколкото в състоянията си на радост и на успех“. Това сподели в предаването „Нощен Хоризонт“ певецът Любо..

публикувано на 05.04.19 в 14:44

Проф. Пламен Легкоступ празнува юбилей с изложбата "60X60"

С нова книга и изложба с 60 картини празнува днес юбилея си именитият български художник и бивш ректор на Великотърновския университет проф. Пламен Легкоступ. Творческата ретроспекция разкрива художествените търсения на твореца от студентството..

публикувано на 04.04.19 в 09:45

Около 2/3 от птиците у нас са с намаляваща популация

Днес е Международният ден на птиците. Около 2/3 от птиците у нас, а и в Европа като цяло, са с намаляваща популация. Това заяви в предаването "Нощен Хоризонт" Ирина Матеева от Българското дружество за защита на птиците. По думите й, има птици, които са..

публикувано на 01.04.19 в 04:48