Красимир Вълчев

Вълчев: Учебната година вероятно ще бъде удължена

Има вероятност учебната година да бъде отложена до юли, прогнозира министърът на образованието Красимир Вълчев. Той обясни, че се готвят  варианти  за промяна на изпитите за кандидатстване. "Няма да има съдържание, материал в изпитите, който да не..

обновено на 28.03.20 в 12:23
Вашингтон, 26 март 2020 г.

Над 30 са българите в полицията в САЩ - на първа линия в борбата с Covid-19

Повече от 30 български полицаи работят в Чикаго и други американски щати на първа линия в поддържане на реда и борбата с коронавируса. Съвсем наскоро те се обединиха в Българо-американска полицейска асоциация. "Избягвайте паниката, мислете..

публикувано на 28.03.20 в 11:53
На площад

Светофарите в Турция с надписи „Отиди си вкъщи”

Зелената светлина на светофара е за прибиране вкъщи, а червеното е за оставане у дома. През последните два дни светофарите в големи турски градове примигват с тези съобщения, пише в. „Сабах”, цитиран от БГНЕС. Правителството в Анкара нареди..

публикувано на 28.03.20 в 11:31
Снимката е илюстративна

Изписан е един от първите пациенти с Covid-19 в столичната Втора градска

Един от първите пациенти със съмнение за Covid -19, който беше настанен в столичната Втора градска болница, вече е изписан и е под домашна карантина, както изискват здравните власти. В момента 8 болни се лекуват в специалното отделение , под..

публикувано на 28.03.20 в 11:27

Проф. Портъс: Британското правителството разписа на здравеопазването празен чек

„Не вярвайте на мита, че трябва да пожертваме живота си, за да спасим икономиката“. Под това заглавие в статия в „Гардиън“ Джонатан Портъс, професор по икономика и обществена политика в лондонския Кралски колеж, оборва появили се твърдения в..

обновено на 28.03.20 в 11:13

Община Пловдив с молба: Останете вкъщи и проявете търпение!

В Пловдив увеличават броя на дежурните служители от "Общинска охрана" на Гребната база - едно от любимите места за разходка и спорт на жителите на града.  Причината за това решение са зачестилите опити за влизане в базата, въпреки забраната в национален..

публикувано на 28.03.20 в 10:59
Проф. Тодор Кантарджиев след брифинга на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, 28 март 2020 г.

Проф. Кантарджиев: Сега е най-важна самодисциплината на българите

Мисля, че досега позабавихме нещата, защото както стана дума, тръгнахме на разпространение на тази инфекция в нашето общество заедно с други държави, които позабавиха малко мерките. И навременните мерки бяха много добри. Сега най-важна е..

публикувано на 28.03.20 в 10:43
Снимката е илюстративна

Интензивен трафик за товарни автомобили при „Лесово“ и на „Дунав мост“ - изход

По данни на "Гранична полиция"от 6 часа тази сутрин интензивен е трафикът за товарни автомобили на границата с Турция при „Лесово“ и на „Дунав мост“ - изход. За по-бърза обработка за камионите към Румъния са увеличени двойно трасетата за преминаване..

публикувано на 28.03.20 в 10:32

ТЕЦ "Бобов дол" възобновява горенето на отпадъци

ТЕЦ "Бобов дол" отново ще гори отпадъци, след като забраната  на министъра на околната среда и водите отпреди два месеца е отпаднала, съобщават от ръководството на централата. Според комплексното разрешително, ще могат да се  изгарят по 96 тона..

публикувано на 28.03.20 в 10:22
Родители на разходка с децата си в Букурещ, 14 март 2020 г.

Ситуацията в Източна Европа бързо може да ескалира

Ситуацията в Източна Европа бързо може да ескалира: учени обясняват високата смъртност от коронавирус в Италия и с една манталитетна особеност, която е характерна и за обществата в Източна Европа, гласи коментар на Гудрун Хайзе в Дойче веле, цитиран..

публикувано на 28.03.20 в 10:17