Железничарите ще получат заплатите си за юли до понеделник

\n \n \n До понеделник железничарите ще получат заплатите си за юли, а до 8 октомври - аванс за септември, съобщиха от Министерството на транспорта. Министър Александър Цветков е преговарял с транспортните и железничарски синдикати във връзка със..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Предизборната кампания за кмет на София започва на 20 октомври

Председателят на Общинската избирателна комисия в София Диана Зулчева, каза в предаването "Преди всички" по "Хоризонт", че предизборната кампания за предстоящите избори за кмет на София започва на 20 октомври. Тя припомни, че в този вот..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Б. Борисов: Повишаването на акцизите за цигарите е мярка за здравето, а не за хазната

Повишаването на акцизите за цигарите е мярка за здравето, а не за хазната. Това заяви днес и премиерът Бойко Борисов при откриването на нова детска площадка в София. Той обаче отказа да коментира дали налогът трябва да се вдига над изискванията на ЕС. В..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Българският моряк Панко Тодоров беше изписан от ВМА

Рано тази сутрин от Военно-медицинската академия беше изписан българският моряк Панко Тодоров, който в началото на август, по нареждане на премиера Борисов, беше транспортиран със самолет Иран в състояние на кома. Преди да се отправят към Варна, морякът и..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Довършването на магистрала "Тракия" ще започне през април

Довършването на магистрала "Тракия" вероятно ще започне през април. Пред "Хоризонт" министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев уточни, че има още проблеми, които трябва да бъдат отстранени. Сроковете, в..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Цв. Маркова: Едва вчера сме сезирани за огласяването на данни от Иван Костов по "Галерия"

Едва вчера Държавната комисия по сигурността на информацията е сезирана да извърши проверка за това дали Иван Костов е издал държана тайна, когато огласи подробности по делото „Галерия”. Това съобщи председателят на Държавната комисия по сигурността на..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Яне Янев: При управление на Станишев е имало корупционен кръг, аналогичен на кръга „Орион”

Председателят на РЗС Яне Янев заяви, че по времето на управление на бившия премиер Сергей Станишев е имало корупционен кръг, аналогичен на кръга „Орион”. Той е бил ръководен от един от съветниците на Станишев, Карадимов, който поддържал връзки с брата на..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Близо една пета от българите страдат от депресия

Близо 1/5 от българите страдат от депресия, а при 10% има прояви на тревожни разстройства. Това съобщи проф. Вихра Миланова, началник на Клиниката по психиатрия на Александровската болница. В реновираната сграда на клиниката проведоха Ден на отворените..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Всички топлофикации са готови да пуснат парното

\n Председателят на топлофикационните дружества Валентин Терзийски увери, че всички имат готовност да пуснат парното при очакваното застудяване. Няма опасност да останат без отопление жителите на София, Плевен, Враца и Бургас, както бе съобщено преди..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

СДС се противопоставя на увеличаването на пенсионната възраст

Националният съвет на СДС излезе с декларация, в която категорично се противопоставя на увеличаването на пенсионната възраст и въвеждане на ДДС при адвокатските услуги. Според сините двете мерки на правителството търсят фискални ефекти за бюджета. От СДС..

публикувано на 16.10.09 в 12:55