Пчелари препоръчват пчелни продукти срещу вирусни инфекции

Пчелари препоръчват употребата на пчелни продукти като предпазно средство и дори лечение на вирусни инфекции и грипни заболявания. Освен употребата на пчелния мед като натурален продукт или в чай и други напитки, Атанас Атанасов от Ловеч, който..

публикувано на 01.04.20 в 19:00
Снимката е илюстративна

Част от общинските болници нямат ресурс за лечение на Covid-19

Част от общинските болници в страната не разполагат с необходимия ресурс за лечение на болни с коронавирус. В писмо до здравния министър и Оперативния щаб местната власт настоява за подкрепа при преструктурирането на общинските лечебни заведения в..

публикувано на 01.04.20 в 18:58

160 военнослужещи заминаха за Афганистан

В условията на криза от коронавирус 160 военнослужещи заминаха за Афганистан. Те са част от мисията на НАТО „Решителна подкрепа“. НАТО призова в същото време държавите да не намаляват военните си бюджети заради коронавируса Военните бяха изпратени..

публикувано на 01.04.20 в 18:47

Бизнесмен от Нова Загора дари 500 шлема на лекари и полицаи

Дарение от 500 защитни шлема за лекари и полицаи направи бизнесменът Стефан Стефанов от Нова Загора. Дарението е връчено на областния управител на Сливенска област Чавдар Божурски. Шлемовете на новозагорската фирма са произведени, след..

публикувано на 01.04.20 в 18:47

Израел преоткри два романа като пророчески

Две книги, които сякаш са хроника на днешните новинарски емисии, станаха популярни отново в Израел. Дори и заглавията им намекват за подозрително съвпадение - единият роман се казва "2020-а", а другият - "Мораториум". И в двете книги се разказва..

публикувано на 01.04.20 в 18:42

Утре гласуват указания за мораториуми по банкови кредити

Указанията за мораториумите върху плащанията по банкови кредити ще бъдат гласувани от Европейския банков орган утре до края на работния ден, съобщиха от БНБ. След това от централната банка ще приеме решение за прилагането им в България и ще изиска..

публикувано на 01.04.20 в 18:35

Хората в Гърция се адаптираха към ограниченията за движение

В Гърция хората се адаптираха към ограниченията за движение и не виждат трудност с получаване на разрешение. Масовите глоби също оказаха влияние. За сега по последни данни Гърция се движи в ниска степен на разпространение на коронавируса...

публикувано на 01.04.20 в 18:27

Компания от Израел предложи софтуер на щаба за короновируса

Компания от Израел е предложила на българското правителство да използва специална онлайн платформа за обработка на големи масиви от данни. Това може да послужи и за проследяване на хората, които имат коронавирус, с кого са контактували и дали се..

публикувано на 01.04.20 в 18:26

6000 студенти искат на бригада в САЩ

Шест хиляди студенти възнамеряват това лято да заминат на бригада в САЩ. Към момента няма никакви индикации от страна на американското правителство, че студентските бригади през   ще бъдат отменени заради коронавируса. Това обясниха за..

публикувано на 01.04.20 в 17:59
Товарът на самолета

Русия изпрати в САЩ самолет със средства за борба с Covid-19

Русия изпрати в Съединените щати военнотранспортен самолет с медицински принадлежности и средства за лична защита, предназначени за борба с коронавирусната инфекция. Това съобщиха от руското министерство на отбраната. Хуманитарната пратка беше..

обновено на 01.04.20 в 17:52