Кола влиза от Австрия в Чехия след отварянето на границата.

Европа отваря граници, Латинска Америка - епицентър на пандемията

Чехия отваря границите си с Австрия и Германия днес - 10 дни по-рано от планираното, а Франция обяви, че заразата вече е под контрол. Епицентърът на пандемията остава Латинска Америка, като смъртните случаи в Бразилия вече са повече от тези в Италия...

публикувано на 05.06.20 в 18:27

Постоянен арест за втория заподозрян за кокаиновата афера в Студентски град

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста и втория обвиняем по аферата с откритите 327 килограма кокаин в жилище в столичния „Студентски град“ -  Манол Николов.  Според прокуратурата по делото има косвени доказателства, че той е съучастник..

публикувано на 05.06.20 в 17:56

Птичи грип във ферма за кокошки край Асеновград

Огнище на птичи грип е открито във ферма за отглеждане на кокошки носачки край Асеновград.  Около 72 000 птици ще бъдат принудително умъртвени по хуманен начин.   С решение на общинската епизоотична комисия се предприемат всички необходими мерки за..

публикувано на 05.06.20 в 17:50

Седем столични квартала останаха без ток

10 000 столичани от 7 столични квартала са били без ток заради скъсани кабели при изкопни работи, извършвани от доставчик на комунални услуги. От ЧЕЗ отново призоваха ремонтните дейности да бъдат координирани с тях, тъй като, освен че..

публикувано на 05.06.20 в 17:49

Тестваха за коронавирус 280 служители на частна болница в Сливен

280 души медицински и помощен персонал на частната МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен са били тествани днес за коронавирус, след като в отделението по гастроентерология през седмицата бе открито огнище на заразата и бяха заразени лекари и медицински сестри...

обновено на 05.06.20 в 17:13

КЕВР: „Топлофикация София“ не е извършила нарушение със сметките за парно за март

„Топлофикация София“ не е извършила нарушение при изготвянето на мартенските сметки за парно и топла вода на своите клиенти. Това става ясно от приключилата проверка на енергийния регулатор, който се самосезира по жалби на потребителите.  През..

публикувано на 05.06.20 в 17:11

Осем училища в София искат по една допълнителна паралелка за 1 клас

В началото на седмицата беше извършено първото класиране за първокласниците в София за следващата учебна година. Голяма част от децата от първа група обаче останаха неприети, въпреки че живеят най-дълго в района на дадено училище. Това породи..

обновено на 05.06.20 в 17:06

14-дневна карантина за всички пристигащи в Обединеното кралство

От понеделник, 8 юни, в Обединеното кралство влиза в сила задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи в страната.  Аргументът на правителсвото е ограничаване на възможноста от нови заразявания с Covid-19 и избягване на втора вълна на..

публикувано на 05.06.20 в 16:45

Един тон опасни отпадъци предадени в мобилен пункт в София

Един тон опасни отпадъци бяха предадени за няколко часа в мобилен пункт на Столичния инспекторат на улица „Париж“ №5 в София. Инициативата е по повод Световния ден на околната среда. На страницата на инспектората в интернет има информация..

обновено на 05.06.20 в 16:45

Моторист загина, след като се удари в автобус на столичния бул. „Цариградско шосе“

Водач на мотоциклет загина, след като се удари в автобус на столичния булевард "Цариградско шосе" рано тази сутрин. Друг водач, пак на мотор, който също е участвал в инцидента, е избягал и в момента полицията го издирва. Катастрофата е станала в..

обновено на 05.06.20 в 16:33