Досъдебно производство за измама с дезинфектант в Троян е под специален надзор

Апелативната  прокуратура във Велико Търново взе на специален надзор образувано досъдебно производство за измама с продажба на дезинфектант в Троян. Досъдебното производство е образувано от Районната прокуратура в Троян за извършено..

публикувано на 27.03.20 в 19:47
Борисов и Меркел в Аахен

Борисов обсъди с Меркел доставка на защитни средства за Германия

„Пандемията с коронавирус е безпрецедентно предизвикателство. Преодоляването му в рамките на Европейския съюз, който е силно интегриран, с единен пазар и взаимодействие между държавите членки, е невъзможно без координирани и съвместни усилия“.  Това..

публикувано на 27.03.20 в 19:42

Младежкият театър започна дарителска кампания за купуване на респиратор за ИСУЛ

Младежкият театър стартира дарителска кампания за купуване на респиратор за ИСУЛ.  Инициативата е озаглавена „Театърът и зрителите срещу Covid-19“. Целта е събирането на 45 000 лева. С парите ще бъдат осигурени защитни облекла и дезинфекционни материали..

публикувано на 27.03.20 в 19:39

Пандемията и водните ресурси

В дни на пандемия, когато личната хигиена е изключително важна и дори може да бъде животоспасяваща, учени и природозащитници припомнят, че над 2 милиарда души по света живеят в страни, застрашени от водна криза. Ограниченият достъп до чиста вода..

публикувано на 27.03.20 в 19:19
Медици в Пиолтело, Северна Италия, 27 март 2020 г.

Шокиращ ръст на жертвите на Covid-19 в Италия

Италия регистрира днес шокиращ ръст на жертвите на коронавирус. Броят на смъртните случаи в Италия през последните 24 часа нарасна с рекордните за страната и света 919 до общо 9 134, съобщи Агенцията за гражданска защита в петък. Това е най-голям..

публикувано на 27.03.20 в 19:05

Най-големият работодател в Пазарджик спира временно дейността си

Най-големият работодател в Пазарджик спира временно дейността си от понеделник. 2000 работници от завода за производство на автомобилни части за Европа излизат в триседмичен отпуск. Засега не се предвиждат съкращения, но не се знае каква ще е..

публикувано на 27.03.20 в 18:57
Флагът на НАТО беше издигнат на 12 февруари т,г. пред сградата на македонското правителство.

Северна Македония официално е член на НАТО

Северна Македония официално се присъедини днес към НАТО и така стана 30-ия член на алианса, след като разреши дългогодишния спор за името си с Гърция, предаде АФП. Американският Държавен департамент обяви, че страната е подала своя „инструмент за..

публикувано на 27.03.20 в 18:49

Увеличават се регистрираните в бюрата по труда в Благоевград

Има ясна тенденция към увеличаване броя на хората, загубили работа, които се регистрират в бюрата по труда. Това потвърдиха от   Регионалната служба по заетостта в Благоевград. Туризмът е секторът, който се очаква да освободи най-много наети..

публикувано на 27.03.20 в 18:30
Заседанието на тристранния съвет ще бъде по видеоконферентна връзка, а не както е обикновено в МС.

Тристранният съвет и утре ще обсъжда за кои сектори да има стимул срещу съкращения

На днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество синдикатите, работодателите и правителството не постигнаха съгласие по проекта на постановление за компенсиране на фирмите, спрели работа заради обявеното извънредно..

обновено на 27.03.20 в 18:10

„Луфтханза“ съкращава работните часове на 31 000 служители

Германският авиопревозвач „Луфтханза“ съкрати работните часове на 31 000 от служителите си, предаде АФП. Мярката цели запазване на работните места, въпреки резкия спад на полетите в условията на пандемия, и ще продължи 31 август. През това..

публикувано на 27.03.20 в 18:04