ЕК предупреждава в доклад България за даването на паспорти срещу инвестиции

В специален доклад, който се очаква да бъде публикуван в сряда, Европейската комисия ще предупреди страните членки, на ЕС, които позоволяват богати чужденци да получават тяхно гражданство или постпянно жителство на техна територия срещу големи..

публикувано на 21.01.19 в 21:54

Не постигнаха споразумение за пакета "Мобилност" в транспортната комисия на ЕП

Координаторите на парламентарните групи в транспортната комисия на Европейския парламент не са постигнали споразумение по поправките в пакета “Мобилност”, съобщи пред кореспондента ни в Брюксел за „Хоризонт“ отлично информиран източник. Това..

публикувано на 21.01.19 в 21:48
Мишел Барние - главният европейски преговарящ за Брекзит

Барние изключи дискусия с Лондон по предпазния механизъм

Главният европейски преговарящ Мишел Барние заяви днес по обществената ирландска телевизия, че Европа е готова за промени само политическата декларация за сътрудничеството след Брекзит, но не и за каквито и да било срокове на действие на предпазния..

публикувано на 21.01.19 в 19:50
Британският премиер Тереза Мей говори пред парламента.

Тереза Мей не изключи Брекзит без сделка, чака от депутатите предложения за границата с Ирландия

Най-добрият начин да бъде избегнат Брекзит без сделка е да се гласува моята сделка, заяви днес британският премиер Тереза Мей в Камарата на общините, където представи подобрен вариант на нейните планове, които бяха категорично отхвърлени миналата..

публикувано на 21.01.19 в 19:41

Русия зове САЩ открито да говорят за ракетни тайни

Русия е готова на безпрецедентна откритост за ракетата 9М729, но настоява за ответни стъпки от Съединените щати по системите "Иджис Ашор". Това заяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков в отговор на новите американски..

публикувано на 21.01.19 в 18:52
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган на бизнес среща в Анкара, Турция, понеделник, януари. 21, 2019.

Ердоган: Зоната за сигурност в Северна Сирия е да държи терористичните групи далеч от границата

Зоната за сигурност в Северна Сирия е, за да държи терористичните групи далеч от турската граница. Това заяви днес турският президент Реджеб Ердоган в реч в Анкара. Турският лидер отново посочи, че Анкара не е срещу идеята за създаване на..

публикувано на 21.01.19 в 18:10
Проф. Динко Динков

Динко Динков: Атина най-вероятно ще ратифицира Преспанското споразумение

Ако до петък няма извънредни събития в Гърция, то Преспанското споразумение най-вероятно ще бъде ратифицирано от парламента в Атина. Това прогнозира в предаването „Нещо повече“ директорът на Центъра за балкански изследвания проф. Динко Динков...

публикувано на 21.01.19 в 17:44

Живко Мартинов остана 4 часа в Специализираното следствие заради "Суджукгейт"

Четири часа остана в Специализираното следствие бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов.  Той беше призован, за да бъде прецизирано обвинението срещу него за изнудване със закана, но не пожела да застане пред медиите, за да разкаже за какво..

обновено на 21.01.19 в 15:59
Мая Манолова

Мая Манолова: Няма законови причини да се бавят парите за хора с увреждания

Няма законови причини социалното министерство да бави до средата на февруари плащанията за хора с увреждания. Това заяви в интервю за предаването „12+3“ националният омбудсман Мая Манолова. Забавянето се получи поради премахването на социалните..

публикувано на 21.01.19 в 13:11
Тереза Мей

Тереза Мей излага пред парламента промените в плана си за Брекзит

Британският премиер Тереза Мей излага тази вечер в парламента в Лондон намеренията си за избягване на хаотичен Брекзит без споразумение с Европейския съюз. Тя  представя в Камарата на общините своя подобрен вариант на сделката за напускане на..

обновено на 21.01.19 в 11:46