Башар Асад

Башар Асад обеща да си върне контрола върху Северна Сирия, ако трябва и със сила

Сирийската армия ще си върне контрола над Северна Сирия със сила, ако бунтовниците откажат да се предадат, каза президентът Башар Асад в интервю за руската телевизия НТВ, цитирано от Ройтерс. "Избрахме два пътя: първият и най-важен е помирението. Вторият..

публикувано на 25.06.18 в 02:32
Красимир Каракачанов

Каракачанов подкрепи полицаите, които бяха нападнати от роми в Ботевград

"Заставам категорично зад българските полицаи и категорично и отново ще настоявам в законите на Република България да бъде вкарана тяхната неприкосновеност. Маргиналите и екстремните субекти, които не желаят да спазват законите на страната ни, ще бъдат..

публикувано на 25.06.18 в 02:27
Ангела Меркел

Ангела Меркел: На минисрещата на върха в Брюксел беше проявена много добра воля

На дискусиите за миграцията на минисрещата на върха в Брюксел беше проявена много добра воля, заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел. Участниците в срещата са единодушни, че външните граници на Европа трябва да бъдат охранявани по-добре, за да..

публикувано на 25.06.18 в 01:30

Премиерът Борисов поздрави Ердоган за изборната победа

Министър-преседателят Бойко Борисов е поздравил в телефонен разговор президента на Турция Реджеп Ердоган за изборната победа при провелите се вчера предсрочни президентски и парламентарни избори в южната ни съседка, съобщи правителствената пресслужба...

публикувано на 25.06.18 в 00:31

Борисов отхвърли твърденията, че няма да отпусне средства за хората с увреждания

От Брюксел премиерът Бойко Борисов отхвърли твърденията, че няма да отпусне средства за хората с увреждания: "И сега чакам всеки ден да ми дадат за майките с децата решение, за да стане ясна сметката и тогава ще кажа – "От тук ще вземем..

публикувано на 25.06.18 в 00:29

Тръмп иска нелегалните имигранти да бъдат депортирани от САЩ без решение на съдия

Президентът Доналд Тръмп заяви, че иска хората, влезли нелегално в САЩ, да бъдат незабавно върнати там, откъдето са дошли без никакви съдебни процедури, предаде Ройтерс. "Не можем да позволим на всички тези хора да нахлуят в нашата страна. Когато някой..

публикувано на 25.06.18 в 00:07

Борисов: Няма да има връщане на мигранти към първоприемната страна, ако е изтекъл срокът за това

Премиерът Бойко Борисов заяви, че в никакъв случай няма да сключи двустранно споразумение за връщане на бежанци в България от Германия. Министър-председателят каза това на извънредната среща по миграцията в Брюксел. Борисов каза това в отговор на..

обновено на 24.06.18 в 23:35

Лидерите на ЕС обсъдиха контрола на миграцията на извънредна среща в Брюксел

Лидерите на Европейския съюз обсъдиха контрола на миграцията на извънредна среща в Брюксел, в която ще участва и премиерът Бойко Борисов .  Дискусиите се съсредоточиха върху три въпроса: външно измерение на проблема, граничен контрол на външните граници..

обновено на 24.06.18 в 19:49

Чешкият президент може да назначи нов двупартиен кабинет във вторник или в сряда

Чешкият президент Милош Земан не одобри кандидата на социалдемократите за външен министър, защото според него не се противопоставя достатъчно твърдо на приемането на имигранти. Постът може да остане вакантен за известно време. Земан заяви..

публикувано на 24.06.18 в 17:18

В Турция се проведоха президентски и парламентарни избори

Приключи изборният ден в Турция. Гласоподавателите  избираха президент и състав на 27-я парламент на страната. След вота в сила ще влязат гласуваните на референдума през миналата година промени в Конституцията. Министърът на правосъдието Абдулхамит..

обновено на 24.06.18 в 17:07