Пентагонът ще съкрати броя на американските войници в Африка

Пентагонът ще съкрати броя на американските войници в Африка, тъй като иска да се концентрира върху заплахи от страни като Русия и Китай, посочват официални представители, цитирани от Франс прес.  В момента около 7 200 души са разположени в различни..

публикувано на 16.11.18 в 01:20
Фетуллах Гюлен

NBC: Белият дом проучва как да изгони Гюлен от САЩ

Белият дом проучва правните възможности за прогонване на турския ислямски проповедник Фетуллах Гюлен от Съединените щати, съобщи NBС. Телевизионният канал цитира четирима отлично запознати източници, според които целта е президентът Доналд Тръмп да накара..

публикувано на 15.11.18 в 23:59
Джамал Хашоги

Джамал Хашоги е бил убит със смъртоносна инжекция

Журналистът Джамал Хашоги е бил убит на 2 октомври в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул със смъртоносна инжекция, съобщи заместник главният прокурор на кралството Шалан аш-Шалан, цитиран от Ройтерс. Той е поискал смъртна присъда за петима души,..

публикувано на 15.11.18 в 23:56

Естония няма да подпише Пакта за миграцията

Естония се присъедини към страните, които отказват да подпишат Глобалния пакт на ООН за миграцията, след като днес правителството на балтийската република не можа да постигне съгласие по въпроса, предаде ДПА, като цитира съобщение на кабинета в Талин...

публикувано на 15.11.18 в 23:49

Граничният контрол по шенгенските граници на Швеция е удължен до 11 февруари

Граничният контрол по шенгенските граници на Швеция е удължен до 11 февруари, информират от българското Министерство на външните работи. Причината е, че по преценка на шведските власти все още съществува заплаха за вътрешния ред и сигурността в страната,..

публикувано на 15.11.18 в 23:46

Светослав Терзиев: Няма да се изненадам, ако Тереза Мей си отиде

Тереза Мей иска да излезе с единия крак, а с другия - да остане в Европа. В крайна сметка тя се явява в ролята на някакъв помирител между двата, на практика разделени наполовина обществени лагера - на желаещите да останат в Европейския съюз и..

публикувано на 15.11.18 в 18:51

Премиерът Борисов: Фалшива новина е, че Груевски има български паспорт

Премиерът Бойко Борисов нарече днес фалшива новина, разпространеното от чужди медии твърдение, че бившият македонски премиер Никола Груевски има български паспорт. „Нито е искал, нито му е издаван такъв“, каза Борисов след срещата си с..

обновено на 15.11.18 в 17:46

Борисов замина за среща на високо равнище в Солун

Министър-председателят Бойко Борисов замина за Гърция за участие в третата среща на високо равнище в Солун. Европейската перспектива, свързаността, индустриалното развитие и сътрудничеството със Западните Балкани са основните теми на форума,..

публикувано на 15.11.18 в 17:20
Премиерът Тереза Мей защитава  постигнатото проектоспоразумение за Брекзит в британския парламент.

Премиерът Мей води битка за оцеляване след серия оставки заради сделката за Брекзит

Британският премиер Тереза Мей влезе днес в битка за политическото оцеляване, като се опита да защити в парламента проектоспоразумението за Брекзит, заради което бяха подадени серия от оставки от правителството ѝ. Тя заяви пред..

обновено на 15.11.18 в 17:18
Депутатът НФСБ Валентин Касабов (вдясно), който нарече протестиращите

Депутат от НФСБ нарече протестиращи "лумпени и мутри"

Депутатът от Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Валентин Касабов, който е и заместник-председател на парламентарната група на "Обединени патриоти", нарече днес участниците в протестите срещу цените на горивата „лумпени и мутри“...

обновено на 15.11.18 в 17:17