Макрон: Покушението срещу Скрипал е атака срещу суверенитета на ЕС

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му в английския град Солсбъри е атака срещу общата сигурност и суверенитета на ЕС. Той обяви това след среща на лидерите на Общността в Брюксел. По думите..

публикувано на 23.03.18 в 19:02

ЕС изтегля посланика си от Москва, страни-членки се готвят да гонят руски дипломати

Франция, Полша, Естония, Литва са страните от ЕС, които обмислят изгонването на руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания по скандала с покушението срещу бившия шпионин Сергей Скрипал, пише "Гардиън", като се позовава на анонимни..

обновено на 23.03.18 в 17:48

Туск: ЕС осъжда незаконните действия на Турция в Средиземно и Егейско море

ЕС категорично осъжда продължаващите незаконни действия на Турция в Средиземно и Егейско море в контекста на очакваната среща на върха Турция – ЕС във Варна. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск : "Този въпрос ще бъде повдигнат..

обновено на 23.03.18 в 17:43
Никола Димитров

Скопие не е съгласно със слятото изписване на имената "Горна Македония" или "Нова Македония"

Външните министри на Гърция и Македония Никос Кодзиас и Никола Димитров проведоха разговори в Скопие по двустранния спор за името на република Македония.  Атина предпочита слято изписване на имената "Горна Македония" или "Нова Македония".  На обща..

публикувано на 23.03.18 в 17:25

Валентин Радев притеснен от случая с неупражнен граничен контрол на летище София

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е силно притеснен от  случая с неупражнен граничен контрол на пътниците в самолета от Франция, кацнал преди три дни на летище София.   "Връзката между този скандален факт и днешния терористичен акт във..

публикувано на 23.03.18 в 17:08

Министър Ананиев: Правилата за финансово управление на държавните болници ще бъдат готови до 1 април

До края на следващата седмица ще бъдат готови новите правила за финансово управление и контрол на държавните болници, които ще бъдат предложени и на общините. Това заяви във Варна министърът на здравеопазването  Кирил Ананиев . Обсъждат се и..

публикувано на 23.03.18 в 16:04

Горанов: Предстоят законови промени за по-адекватно изчисляване на данъците за коли и имоти

Ще се търсят нови законодателни промени в Закона за местните данъци и такси, с които ще се подобри адекватността при събирането на налозите. Това обяви финансовият министър  Владислав Горанов  по време на парламентарния контрол. По думите му, в..

обновено на 23.03.18 в 15:56

България и Алжир обсъдиха възможностите за задълбочаване на двустранните отношения

Министърът на външните работи  Екатерина Захариева  обсъди с алжирския си колега  Абдел Кадер Месахел  възможностите за задълбочаване на отношенията между двете държави и развитието на икономическото сътрудничество. Това е първото посещение на..

публикувано на 23.03.18 в 15:39
Румен Радев

Румен Радев отговори с писмо на поканата на Ердоган за среща

Президентът Румен Радев е изпратил писмо до турския си колега. То е в отговор на поздравленията на Реджеп Ердоган по повод Националния празник на страната ни, както и на отправената покана за лична среща с Радев в близко бъдеще.  Българският президент..

публикувано на 23.03.18 в 13:49

Путин благодари на руснаците за подкрепата на изборите

След като Централната избирателна комисия обяви окончателните резултати от президентските избори в Русия, спечелилият четвърти мандат Владимир Путин направи специално обръщение към гражданите.  Той получи повече от 76% подкрепа при над 67 на сто..

публикувано на 23.03.18 в 13:25