Национално изложение на занаятите в Орешак

Започва седмицата на традиционните занаяти в Пловдив

Седмицата на традиционните занаяти в Пловдив се провежда за 13-и пореден път. Тази година инициативата е подкрепена от Регионалния център на ЮНЕСКО в София. Ще бъде поставен акцент върху 5 основни занаята. „За първи път младите хора ще имат..

публикувано на 24.06.19 в 11:40

Седмицата с неочакван обрат по темата с партийните субсидии

Неочакван обрат по темата с партийните субсидии. Страхът от икономически зависимости ли стопира гласуването на финансовата схема „лев за глас“, с допълнителни дарения. Или пък политическите договорки се разминаха в определянето на цената? И..

публикувано на 23.06.19 в 09:43

Футболен турнир в Балчик ще подкрепи толерантността към различните

Футболен турнир дава възможност за по-добър старт на деца от рискови групи, а деца и футболисти ветерани ще участват в спортен турнир срещу насилието. Футболният турнир под мотото „За по-добър старт“ ще се проведе между 25 и 30 юни 2019 година на..

публикувано на 20.06.19 в 17:44

Вишеградската четворка подкрепи Мишел Барние за председател на ЕК

Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние може да разчита на подкрепата на Вишеградската четворка (Полша, Словакия, Унгария, Чехия) за поста председател на Европейската комисия, стана ясно днес в Брюксел.  Мишел Барние е сред кандидатите, които..

публикувано на 20.06.19 в 15:19
Пламен Димитров- Дружество на психолозите в България

Социална тревожност е когато смятаме, че другите живеят по-добре

Психологически проблем е когато изпитваме непреодолим страх, че другите живеят по-добре от нас. Страхът от пропуснати възможности също е проблем. Това коментира пред БНР д-р Пламен Димитров от Дружеството на психолозите в България. „Това е..

публикувано на 19.06.19 в 16:25
Картина на Владимир Димитров- Майстора

Студенти от Черна Гора и Сърбия на пленера по живопис в кюстендилското село Шишковци

За шести път в кюстендилското село Шишковци, където десетилетия е живял и творил Владимир Димитров - Майстора, откриха пленер за студенти по живопис и скулптура от Художествената академия. За него пристигнаха и техни колеги от Черна Гора и Сърбия...

публикувано на 19.06.19 в 13:50

Димитър Христов направи приложение за конвертиране на визуални ефекти в музикални тонове

Научно откритие в областта на хармонията между хроматичния цвят и звук е направил млад фотограф от Добрич. Той е разработил приложение за конвертиране на визуални ефекти в музикални тонове. Приложението е активно за всички потребители на Андроид..

публикувано на 19.06.19 в 11:23

Преглед на българския печат

„Президентът гневен на „24 часа“, но фактите са свещени за нас“, е днешното чело на всекидневника, което отговаря на критики на Румен Радев към изданието. Вестникът цитира позиция на председателят на АПИ Георги Терзийски и четирима съдии, потвърждаваща..

публикувано на 19.06.19 в 07:12
Юлиян Попов

Юлиян Попов: София трябва да стане град за хората

София не е много мръсен град, има градско замърсяване без съмнение, но то намалява, заяви пред БНР Юлиан Попов - главен консултант на Европейската климатична асоциация, който е създал група за позитивни идеи за София във Фейсбук. „Ние трябва да..

публикувано на 18.06.19 в 14:24

Зам. главният редактор на ТАСС: Когато собственикът на медия е частно лице, опасността пред обективността нараства

Основната тема на шестия Световен конгрес на информационните агенциите, чийто домакин беше София, беше "Бъдещето на новините". Сред най-влиятелните световни информационни агенции е руската ТАСС, която има близо 70 чуждестранни представителства,..

публикувано на 17.06.19 в 14:28