Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов хит на Тейлър Суифт влезе в американската радиокласация

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пета поредна седмица Taylor Swift оглавява еърплей изброяването на Америка с Blank Space. Вторият й хит от албума 1989 продължава да е най-предпочитан в плейлистите на американските станции, като русокосата звезда се радва на още един хит в ТОП 40. След 20 седмици в изброяването бившият номер едно Shake It Off излезе и на негово място се появи Style, което е на-доброто ново предложение на номер 38. Към момента няма официално потвърждение, че това е третият сингъл на Taylor от албума, но Style е вече в поп чарта на Mediabase 24/7.

Конкуренцията, която се опитва да измести Blank Space от върха, става все по-сурова, като Nick Jonas с Jealous e все още на номер две. Той е със съвсем малка преднина пред Love Me Harder на Ariana Grande и The Weeknd. На номер 4 е I’m Not The Only One на Sam Smith и веднага след това с голям скок от номер 9 до номер 5 е супер комбината Mark Ronson и Bruno Mars с лъхащия на 80-те Uptown Funk. Популярното в Европа Prayer in C на израело-френския дует Lilly Wood & The Prick събра симпатизанти и в Щатите. Ремиксът на Robin Schulz е вече в ТОП 20 на номер 17. Това е втория хит в ТОП 40 с намесата на Robin Schulz, като на номер 9 е преработката му на Waves на Mr. Probz.

Един от най-популярните латиноамерикански звезди в Щатите Prince Royce щурмува наскоро поп чарта. С помощта на рапъра Snoop Dogg песента му Stuck On A Feeling се изкачва 4 места до номер 17. Силно ново присъствие отбелязват Love Me Like You Do на Ellie Goulding и Sugar на Maroon 5. Двете песни се очаква да отбележат силен дебют следващата седмица.

Във Великобритания върхът продължава да е окупиран от Uptown Funk на Mark Ronson и Bruno Mars. Сингълът, който някои продължават да наричат "новото на Bruno Mars", е четвърта седмица номер едно в класацията на Radiomonitor. Най-голяма заплаха за Ronson и Mars е едно друго силно дуо – британският шампион Olly Murs и американката Demi Lovato. Типично британското Up се изкачва от номер 3 до номер 2. Ed Sheeran отстъпва от номер 2 до номер 3 с новото любимо изпълнение по сватбите Thinking Out Loud, а Taylor Swift си стои на номер 4 с Blank Space. Rude на Magic! e вече 28 седмици в британския чарт. Песента стоя 4 седмици на върха в края на юли и началото на август, но все още е в ТОП 10, тази седмица на номер 5.

Силен дебют на Острова за един от финалистите на BBC Sound of 2015. Rae Morris, която много сравняват с алтернативната Lorde, атакува ТОП 40 направо на номер 13 с Under The Shadows. Веднага след нея на номер 14 е Phillip George с клубното Wish You Were Mine. Oще един денс трак се представя добре в ефира на Великобритания тази седмица – дебют на номер 32 за Promesses на парижкия продуцент Martin Besso, по-добре познат като Tchami. Вокалът в Promesses е роденият в западен Лондон 23-годишен Kaleem Taylor.

Oще за актуалните хитове и артисти можете да научите в следващото издание на Music Point.

Music Point – петък от 19.00 до 21.00 по Хоризонт!

Гласувайте за песните, които искате да чувате по-често в предаването тук:

https://www.facebook.com/musicpointshow




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Юлия Аткова

Юлия Аткова: Искаме да образоваме комплексни артисти

Нашето желание е да образоваме едни комплексни артисти, хора на изкуството, каза пред БНР Юлия Аткова – директор на Частната професионална гимназия по сценични изкуства и мениджмънт АКАТАМУС. Според нея едно от слабите места в българското образование е, че всички деца, независимо от техните интереси и таланти, учат по една и съща програма:..

публикувано на 28.03.24 в 12:10

Стефано Пода постави “Русалка“ в Телавивската опера

Нимфи, сирени, русалки... В повечето случаи присъдата над тези митични същества е като на прекрасни изкусителки на мъже, които искат да ги подмамят и унищожат във водата. Човешките жени ги чувстват конкурентки. Може би първият адвокат, който се опитва да защити тези красиви морски създания, е Ханс Кристиан Андерсен с прекрасната си приказка за..

публикувано на 27.03.24 в 14:54

Предстои II международен балетен конкурс "Сара-Нора Прима"

Започна записването за участие във II издание на международния балетен конкурс “Сара-Нора Прима“, който ще се проведе от 1-ви до 6-и юли на сцената на Бургаската опера . Състезанието ще бъде в три възрастови групи при следния репертоар:  Група А / 9-12 г. – две класически вариации и една съвременна хореография, Група В / 13-16 г. и Група С..

публикувано на 27.03.24 в 14:17
Емил Минчев

"Светлосянка" – връзка между световете в първия аудиосериал на Емил Минчев

Емил Минчев , когото познаваме като автор и преводач, издаде първия си  аудиосериал . Той се казва  "Светлосянка"  и е определян като зашеметяващо приключение, развиващо се между два свята – този на живите и този на мъртвите. "На преден план тук е ърбън фентъзи елемента, действието се развива в отвъдното, а  мистерията е..

публикувано на 27.03.24 в 10:56
Националните награди за сценични изкуства –

"Икар" в 23 категории тази вечер в Народния театър

Днес отбелязваме Световния ден на театъра.  Тази вечер в Народния театър "Иван Вазов" ще бъдат връчени за 50-и юбилеен път наградите ИКАР. Актрисата Мария Каварджикова ще получи ИКАР за изключителен принос към българския театър, а за чест и достойнство ще бъде отличен сценографа Вечеслав Парапанов. На днешния 27 март отбелязваме..

публикувано на 27.03.24 в 07:36

Поредицата “Опера в киното“ идва в България

На 6-и април в България ще стартира първият сезон на международния проект “Опера в киното” . В салоните на “Синема Сити“ в цялата страна ще имаме възможността да гледаме четири великолепни оперни продукции: от фестивала в Брегенц - “Мадам Бътерфлай“ от Пучини /на 6-и април/, и от “Арена ди Верона“ -  “Травиата“ от Верди /на 20-и април/, с..

публикувано на 26.03.24 в 18:15

"Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав

В 23-ото издание от 31-я сезон на предаването на програма Хоризонт за музикално-сценични изкуства Каста дива:  20.05-21.00 ч.: - Представяме предстоящия първи сезон на международната програма “Опера в киното“ в разговор с г-н Ами Елла от израелската компания продуцент - Кореспондентката на БНР в Израел Искра Декало разказва за..

обновено на 26.03.24 в 17:27