Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Включете се в гласуването за "Музикант на годината 2017"

| обновено на 10.01.18 в 13:19

Националната анкета на предаването за класическа музика "Алегро виваче" по Програма "Хоризонт" се провежда за 27-и пореден път и отново дава шанс на слушателите на Българското национално радио да определят чрез гласуване своя фаворит сред българските музиканти.

Всеки участник в анкетата може да предложи своя номинация, а победител е музикантът, събрал най-много гласове.

Тази година в регламента на допитването има промяна:
За наградата "Музикант на годината" могат да бъдат предлагани само личности, а състави от двама и повече изпълнители се състезават в категория "Ансамбъл на годината". В отделна категория са и предложенията за "Музикален проект на годината".

Всеки слушател може да подкрепи само една кандидатура. Гласуването е еднократно. Срок - до края на месец февруари.

Къде и как можете да гласувате:

- в сайта на БНР (muzikant.bnr.bg)

- по време на предаването "Алегро виваче" - всеки вторник след 21.15 ч.

- на тел. 02 9336 336 в работните дни следобед


Екипът на предаването "Алегро виваче" предлага своите номинации за "Музикант на годината 2017":
(по азбучен ред)

- Александрина Пендачанска – оперна певица

- Владимир Стоянов – оперен певец

- Георги Арнаудов - композитор

- Герган Ценов – диригент

- Добринка Табакова – композитор

- Евгени Божанов - пианист

- Зефира Вълова - цигуларка

- Камен Чанев – оперен певец

- Красимира Стоянова – оперна певица

- Любка Биаджони – диригент

- Пламена Мангова - пианистка

- Светлин Русев - цигулар

- Соня Йончева – оперна певица


Пълен списък на предложените до този момент музиканти, ансамбли и проекти можете да намерите в страницата на предаването "Алегро виваче" във Фейсбук.

МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА 2017 – кой ще бъде той, решавате Вие!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Летящите охлюви и вълшебни механизми на Атанас Хранов

"Героят Наско Х. се появи отново след толкова години на забвение. Най-накрая пак излезе и се надявам да продължи да живее неговия приказен живот . Появи се в три романа, но след това Александър Секулов започна да се занимава с драматургия, написа други романи и малко ми липсваше. Той самият предложи да напише една от историите за Наско Х. Така..

публикувано на 18.04.24 в 09:57
Евгени Иванов, орнамент

Първа изложба на автентични български килими в Париж след повече от век

Първа изложба на автентични български килими в Париж след повече от век се открива утре вечер - 18 април. Изработени преди стотици години екземпляри ще бъдат показани в галерията на Българския културен институт във френската столица. Става дума за 40 оригинални български килими от 19 -ти и 20 -ти век, които до този момент не са показвани и..

публикувано на 17.04.24 в 19:25

Националното радио раздава годишните музикални награди БНР Топ 20

Годишните музикални награди БНР Топ 20 ще бъдат връчени на 3 май, петък, в столичния клуб "Строежа".  Отличия ще бъдат връчени на: -   песента с най-висок резултат от гласовете на слушателите на сайта top20.bnr.bg ; -   песента с най-висок резултат от гласуването на музикалната редколегия на БНР Топ 20;  -   песента, заемала..

публикувано на 17.04.24 в 16:28

В Пловдив откриват изложбата "Хляб наш насъщен"

Поредица от библейски и евангелски сюжети и персонажи, претворени върху старинни дървени предмети от бита, свързани с хляба – това е изложбата "Хляб наш насъщен", която от днес могат да разгледат пловдивчани и гостите на града в галерията на Дружеството на пловдивските художници. Експозицията е дело на Вихра Григорова и съдържа около 30..

публикувано на 17.04.24 в 11:48

“Великият Гетсби“ – новият балетен хит на сцената на Софийската опера

В едното от двете най-големи събития в областта на музикално-сценичните изкуства, заедно с “ Фантомът на операта “, които белязват ярко столичния афиш през изминалата и тази седмица, се превърна премиерата на Националния ни балет на “Великият Гетсби“ – спектакъл на знаменития хърватски хореограф Лео Муич по музика на Гершуин, Бърнстейн, Барбър и..

публикувано на 16.04.24 в 18:29
Мадам Бътерфлай

Великолепно начало на "Опера в киното"

С удоволствие се връщам към скъпите музикални спомени от миналото лято, когато имах щастието да присъствам на два изключително красиви спектакъла от юбилейното стотно издание на оперния фестивал на Арена ди Верона. Гледах продукцията на Уго де Ана на “Тоска“ и възстановка на продукцията на Франко Дзефирели на “Мадам Бътерфлай“. Разбира се, не е..

публикувано на 16.04.24 в 17:22

"Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав

В 25-ото издание от 31-я сезон на предаването на програма Хоризонт за музикално-сценични изкуства Каста дива:  20.05-21.00 ч.: Отзвук от три изключителни събития: - Бродуейският мюзикъл “Фантомът на операта“ гостува в зала 1 на НДК - Премиера на Националния ни балет на “Великият Гетсби“ – постановка на знаменития хърватски..

обновено на 15.04.24 в 18:53