До края на годината може да се заяви използването на данъчно облекчение за дете чрез работодател

Снимка: БГНЕС

До края на годината може да се заяви използването на данъчно облекчение за дете чрез работодателя, припомнят от Националната агенция за приходите.

За едно дете единият от родителите има право да намали данъчната си основа с 200 лева, което означава, че ще спести 20 лева данък. За да се случи това, трябва да подаде декларация пред работодателя. Същият принцип важи и при облекченията за деца с увреждания.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дмитрий Медведев

Русия спира износа на петрол за Украйна

Русия спира износа на петрол, петролни продукти и въглища за Украйна, обяви на днешното заседание на правителството премиерът Дмитрий Медведев. Той подчерта, че ограниченията са в отговор на въведените наскоро нови  украински санкции срещу Русия. Преди няколко дни правителството на Украйна предприе поредната неприятелска стъпка по отношение..

обновено на 18.04.19 в 19:25
Екрем Имамоглу

Кандидатът на опозицията получава кметския мандат в Истанбул

Церемонията по връчването на мандата за кмет на Истанбул на опозиционния кандидат Екрем Имамоглу започна днес следобед. Въпреки връчването на мандата все още няма окончателно решение на Висшия избирателен съвет по внесената от управляващите жалба за повтаряне на изборите в града. Истанбулската градска избирателна комисия по-рано отхвърли..

публикувано на 17.04.19 в 17:33