Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама опитни играчи от Локомотив Сф поемат към чужбина

"Локомотив" (София)
Снимка: БГНЕС

Сериозни рокади в състава си ще има столичният Локомотив за пролетния полусезон от първенството на Втора лига.

С отбора се разделиха днес двама от най-опитните играчи на "червено-черните", които поемат към чужбина. Централният защитник Емил Виячки ще продължи кариерата си в македонския Работнички (Скопие), а десният халф Мартин Станкев - в гръцката втора дивизия.

Преди това Даниел Васев пое в посока Арда (Кж).

От състава по-рано бяха освободени Георгиос Бузукис, Страхиня Кърстевски, Даниел Алексиев и Богомил Христов.

Същевременно сигурните нови попълнения за тима са Тодор Чаворски и Мартин Василев от Миньор (Пк), Александър Александров от Дунав (Рс), Джихад Кямил от Етър, Цветомир Вачев от Пирин (Бл), завръща се Илиян Стефанов.

Очаква се новият-стар старши треньор на тима Младен Додич да изпробва още футболисти.

Подготовката на отбора стартира в сряда, 9 януари, от 10 ч. на стадиона в "Надежда". В подготвителния период "червено-черните" предвиждат и лагер в Сандански.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева е втора в многобоя на Световната купа в Баку

Елвира Краснобаева спечели сребърен медал, а Ева Брезалиева се класира на десето място в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Краснобаева игра много стабилно и в двата дни и събра 134.950 точки (35.950 на обръч, 33.800 на топка, 34.850 на бухалки, 30.350 на лента), за да вземе среброто.  Другата..

публикувано на 20.04.24 в 18:41
България разгроми Сърбия на ръгби

България разгроми Сърбия на ръгби и е първа в групата

Отборът на България победи тима на Сърбия с категоричното 30:7 в двубой от група С на Европейската ръгби конференция, с което "лъвовете" оглавиха генералното класиране при равенство в точките с Молдова. Двата отбора са с по две победи и по девет точки преди директния двубой помежду си в началото на месец май, като родните национали имат предимство..

публикувано на 20.04.24 в 17:54
Олександър Бабич

Бабич: С ЦСКА София и Черно море 4 точки е страхотен резултат

Старши треньорът Олександър Бабич остана много доволен от четирите точки, които Пирин успя да измъкне от топ отборите в българското първенство по футбол. "Орлетата" победиха ЦСКА-София, а днес завършиха наравно 0:0 с Черно море. "Играхме три мача с топ отборите в класирането и тези четири точки са страхотен резултат. Знаехме, че ще трябва да..

публикувано на 20.04.24 в 17:39
Илиан Илиев

Илиан Илиев: Не се справихме в завършващата фаза

Попадението е единственото нещо, което липсваше в играта на Черно море срещу Пирин, заяви старши треньорът на "моряците" Илиан Илиев след равенството 0:0 в Благоевград. "Създадохме доста ситуации, в които не се справихме в завършващата фаза. Единствено това ни липсваше. Направихме почти всичко, пресирахме високо, неутрализирахме им контрите,..

публикувано на 20.04.24 в 17:33
Пирин и Черно море не си вкараха гол

Пирин и Черно море не си вкараха гол

Отборът на Черно море завърши наравно 0:0 срещу Пирин като домакин и остана далеч от лидера в генералното класиране на българската Първа футболна лига. "Моряците" са с 62 пункта и с десет зад шампиона Лудогорец, а ЦСКА-София е с още две пасив и може да излезе на второ място с успех срещу Арда в неделя. През първото полувреме нямаше голове, а..

публикувано на 20.04.24 в 17:25
Арманд Дуплантис

Дуплантис счупи световния си рекорд на овчарски скок

Олимпийският шампион Арманд Дуплантис подобри собствения си световен рекорд на овчарски скок, постигайки 6.24 метра в първото състезание от Диамантената лига за сезон 2024 в Сямън (Китай). Дуплантис, който е също четирикратен световен и трикратен европейски номер 1 на открито и в зала, подобри предишното си върхово постижение от 6.23 метра,..

публикувано на 20.04.24 в 15:44
23-ма китайски плувци са с допинг, но без наказания

23-ма китайски плувци са с допинг, но без наказания

Световната антидопингова агенция (УАДА) няма да наложи наказания на китайските плувци за нарушаване на антидопинговите правила преди олимпиадата Токио 2020, тъй като не успя да опровергае информацията на китайската антидопингова агенция, че забраненото вещество е попаднало неволно в телата на спортистите, съобщиха от световната централа. "Ню..

публикувано на 20.04.24 в 15:18