Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александра Фейгин с нова кратка програма на ЕП по фигурно пързаляне с Минск

Александра Фейгин с нова кратка програма на ЕП по фигурно пързаляне с Минск
Снимка: 2018 World Junior Figure Skating Championships

Александра Фейгин ще представи нова кратка програма на европейското първенство по фигурно пързаляне, което ще се проведе от 24 до 27 януари в Минск (Беларус), това съобщи специално за БНР фигуристката.  Програмата е поставена през октомври от руски треньор в Русия и е по музика от филма „Списъкът на Шиндлер“. В нея Фейгин и нейният треньор Андрей Лутай залагат на комбинация – троен тулуп/ троен тулуп, ринтбергер и двоен аксел.

„Залагаме на стабилност и в двете програми. По-добре е да не рискуваме, защото сега трябва да си изградя рейтинг. Ще изпълня тези неща, които мога със затворени очи. Трябва да се страхувам от себе си, а не от конкуренцията“, сподели Саша.

Волната програма е поставена миналия сезон и е по музика от „Лешникотрошачката“.

„Мисля, че след европейското първенство ще ми я сменят. Два сезона, една и съща програма, вече е много“, допълни фигуристката и уточни:

„В този момент се чувствам доста подготвена. С голямо нетърпение очаквам да заминем. Това ще ми е първото европейско при жените, първото голямо състезание. Очаквам да мине много добре.“

Целта пред Александра е влизане в десетката, уточни личният й треньор Андрей Лутай.

„Аз мисля, че трябва задължително да попадне във финал. Като дебютант най-добрият резултат, който може да покаже е място в топ 10. Пируетите, които изпълнява са на максималното 4-то ниво, стъпките са на 3-то. Владее всички скове, включително и тройните. Разучаваме троен аксел, но трябва време – да го скочи, да го стабилизира и да го изпълни в програма. Тренираме и четворни, но и за тях за съжаление ни трябва още време“, разказа Лутай.

„Смятам, че подготовката ни беше много добра. Имахме няколко лагера, като единия беше в Швейцария. Мисля, че е в добра форма. Трябва да се представи максимално добре и да покаже всичко, което прави на тренировки“, завърши наставникът й.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Даниела Дашева: България е пример за равенството между половете в спорта

Заместник-министър проф. Даниела Дашева участва в конференция за преодоляването на неравенствата между половете в спорта. "Спортът е силен инструмент за преодоляване на различията и спомага за справянето с предразсъдъците, стереотипите, културните различия, нетолерантността и дискриминацията. Неговата интегрираща роля е доказана във времето - от..

публикувано на 28.03.24 в 17:00
Яник Синер

Синер и Медведев стигнаха полуфиналите в Маями

Победителят от Откритото първенство на Австралия Яник Синер от Италия и руснакът Даниил Медведев се класираха за полуфиналите на турнира по тенис в Маями от сериите Мастърс 1000 с награден фонд от 8,9 милиона долара. Синер, който има само една загуба от началото на годината, се наложи над чеха Томаш Махач с 6:4, 6:2 за час и 31 минути игра...

публикувано на 28.03.24 в 06:33
Бинев връчва анцуг на България на Ализаде.

Иранската таекуондистка Кимия Ализаде ще се състезава за България

Иранската звезда в олимпийското таекуондо Кимия Ализаде ще се състезава за България. 25-годишната иранка, която в момента е със статут на бежанец, подписа договор с председателя на Българска федерация таекуондо Слави Бинев. "Много съм щастлива да бъда тук и съм благодарна на всички, че ми дадоха възможността да представям България. Сега..

публикувано на 27.03.24 в 12:03
Германия - Нидерландия

Германия надигра Нидерландия, Испания и Бразилия със зрелищно равенство

Домакинът на Евро 2024 Германия победи с 2:1 у дома Нидерландия в контролен футболен мач, изигран във Франкфурт. Още в четвъртата минута Мемфис Депай асистира за Джоуи Феерман, който даде аванс за гостите, но само седем минути след това Максимилиан Мителщадт изравни след пас на Джамал Мусиала. В 18-ата минута нов пас на Мусиала изведе Илкай..

публикувано на 27.03.24 в 07:46
Полша празнува класиране за Евро 2024

Полша, Украйна и Грузия са последните участници на Евро 2024 в Германия

Националните отбори на Полша, Украйна и Грузия са последните 3 участника на Европейското първенство по футбол в Германия през лятото, след като успяха да спечелят решаващите квалификационни срещи.  В Кардиф поляците отстраниха домакина Уелс след победа с 5:4 при изпълнението на дузпи. В редовното време и продълженията двата отбора направиха..

публикувано на 27.03.24 в 07:39
Григор Димитров

Григор Димитров стигна четвъртфинал в Маями след голяма битка с Хуркач

Поставеният под №11 Григор Димитров стигна четвъртфиналите на Мастърс 1000 тенис турнира в Маями (САЩ), след като надигра поляка Хуберт Хуркач в епична битка, продължила 2 часа и 41 минути - 3:6, 6:3 и 7:6 (3).  Хасковлията ще играе за първи път в кариерата си в тази фаза на турнира в Маями, а негов съперник в петък ще бъде поставеният под №1 в схемата..

публикувано на 27.03.24 в 06:47

Грузия ще играе за пръв път на европейско по футбол

Грузия се класира за първи път в историята си за финалите на Европейско първенство. Във финален плейоф грузинците завършиха наравно скучно 0:0 с Гърция в редовното време и продълженията, но спечелиха с 4:2 след дузпи в Тбилиси. Халфът Ника Квеквескири се разписа при решителния удар от бялата точка, хвърляйки в екстаз публиката в грузинската столица...

публикувано на 26.03.24 в 23:08