Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЗК разреши сделката за "Нова телевизия"

Снимка: БГНЕС

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши сделката за продажбата на Нова телевизия, съобщиха днес от държавния регулатор.

На 22 февруари стана ясно, че фирмата „Адванс медиа груп“ на бизнесмените Кирил и Георги Домусчиеви и шведската медийна група „Модерн таймс груп“ са подписали договор за продажбата на „Нова броудкастинг груп“.

Стойността на сделката е 185 милиона евро.

На 5 март Комисията за защита на конкуренцията започна проверка на сделката.

Миналата година антимонополният орган не позволи на чешка инвестиционна компания да придобие „Нова броудкастинг груп“ заради прекаленото съсредоточаване на медии в групата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Минусови температури в Кюстендилско

Температури под нулата, слана и дори лед са констатирани рано тази сутрин в Кюстендилско, казаха за БНР земеделски производители. Валял е дъжд с лед през нощта, който замръзнал. Има замръзнал и ранен зеленчук, пораженията са и сред овощните дървета, казаха местни хора в дупнишкото с.Дяково, в района на язовира "Дяково".

публикувано на 19.04.24 в 11:40

Стефка Сарафова-Захариева: В България се прави много за хората с репродуктивни проблеми

Сдружение "Зачатие" ще отбележи утре своята 20-годишнина. Това е първата независима и изцяла доброволческа организация на хората с репродуктивни проблеми в България. Сдружението е създадено от група доброволци през 2004 г. Няколко сърцати жени и мъже обединяват своите стремежи, знания и борбеност, за да създадат организация, която да защитава..

публикувано на 19.04.24 в 11:38
Борислав Сарафов

Сарафов до правосъдната министърка: Законопроектът за съдебната власт на Славов – с недостатъци

В становище до Министерството на правосъдието от прокуратурата заявяват, че законопроектът за съдебната власт, изработен от екипа на Атанас Славов, съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обсъждане.  Становището до Мария Павлова е подписано от изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, а правосъдната..

публикувано на 19.04.24 в 11:21
Росен Желязков

Желязков свиква извънредно заседание на НС за доклада по сделката "Булгаргаз" - "Боташ"

Председателят на НС Росен Желязков съобщи, че свиква извънредно заседание на НС от 14 ч днес.  Първа точка в дневния ред е обсъждане и приемане на доклада на Временната комисия, разследваща споразумението, сключено между "Булгаргаз" и турската държавна компания "Боташ". От БСП поискаха почивка и заседанието беше прекъснато за 20 минути.

публикувано на 19.04.24 в 11:08

Проверки на великденски стоки и фойерверки в Кипър

В Кипър започват две кампании за безопасност преди великденските празници. Проверки в търговската мрежа за стоки, свързани с Великден, стартира Службата за защита на потребителите към търговското министерство. Полицията засилва контрола върху вноса и продажбата на фойерверки и други пиротехнически изделия, които в Кипър масово се използват в нощта..

публикувано на 19.04.24 в 11:07
Атанас Запрянов

Единодушно парламентът вдигна заплатите на военнослужещите

С единодушие от 195 гласа "за" депутатите приеха да увеличат заплатите на военнослужещите, одобрявайки на първо четене промените в Закона за въоръжените сили. С измененията се въвежда нова система, според която заплатите растат от началото на 2025 г. със специфичен коефициент и в зависимост от заеманата длъжност. Със законопроекта..

публикувано на 19.04.24 в 11:02

Фестивалът на детското театрално творчество започва във Велико Търново

Над 300 млади артисти от цяла България се събират във Велико Търново за 18-то издание на фестивала на детско-юношеското театрално творчество "Малкият принц". От днес до неделя те ще се изявят на сцената на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов". Спектаклите са с вход свободен. 18 спектакъла на детски и юношески театрални школи и..

публикувано на 19.04.24 в 10:16