Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмът “Лошо момиче“ тръгва на кино турне из страната

Продуцентът Боряна Пунчева: Историята е за нашето време на материални амбиции

Снимка: Фейсбук

Това е тема за сложните отношения между родителите и децата, тема откакто свят светува, така продуцентът Боряна Пунчева коментира пред БНР филма “Лошо момиче“, който тръгва на турне утре из страната.

“Лошо момиче“ ще бъде показан в над 10 града. Първата спирка е Варна. Негов продуцент е БНТ. Главната роля се изпълнява от талантливата дебютантка Любомира Башева, роли имат още Деян Донков, Саня Армутлиева, Дария Симеонова, манекенката Диляна Попова, а специално участие има националният ни отбор по художествена гимнастика.

“Филмът засяга темите за самотата и липсата на любов. Но във всяко едно време историите са различни. Историята, която ние разказваме, е адекватна на нашето време, което е на амбиции и на материалното“, разказа още Пунчева.

Младите хора се бунтуват срещу оценката на щастие чрез материални постижения. Липсата на любов е най-голямата рана, която животът може да нанесе на един млад човек. Такъв е и проблемът на нашата главна героиня. Тя не намира любов в семейството си, а е притисната единствено и само от изисквания за успех, посочи още Пунчева в интервю за предаването “Хоризонт за вас“.

“БНТ реши да подкрепи лентата, защото смята, че темата е важна. Смята, че такава главна героиня с такава сложна, противоречива съдба и едно такова лесно пропадане в най-лошото, в света на наркотиците и порока, е заплаха за всеки млад човек“, поясни още продуцентката.

“Нормално е да дебютирам с драма, защото аз съм актьор, а любимият жанр на всички актьори е драмата“, обясни пред БНР Мариян Вълев, който е режисьор и сценарист на филма.

Представям “Лошо момиче“ първо във Варна, защото това е моят роден град, каза още Вълев и допълни:

“Филмът е личен. Той е комбинация между неща, които аз съм преживял, неща които съм усещал и осмислял. Характерите, за които съм разказал в него, са истински – някои от тях живи, други не“.

Според режисьора това, което прави момичетата лоши, е комбинация от различни предпоставки – едната е самият характер на хората, другата - родителите, възпитанието и заобикалящата среда. Към това се добавят влиянието на поп културата и приятелският кръг, който влияе върху самоопределянето на младия човек.

Интервюто с Мариян Вълев и Боряна Пунчева можете да чуете в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Финансов анализатор: С приемането на еврото ще загубим само банкнотите с надпис "лев"

С приемането на еврото ще загубим само банкнотите с надпис "лев" . Това каза пред БНР финансовият анализатор Стефан Христов и обясни, че българският лев е "дериват на еврото и никога не е бил отделна валута, откакто еврото съществува" , а преди това на германската марка. Той изказа надежда политическата нестабилност да не се отрази негативно на..

публикувано на 27.03.24 в 17:39
Петгодишният Дима

Петгодишният Дима се нуждае от помощ за мозъчна операция в Барселона

Зов за помощ за едно украинско дете , успяло да се спаси от войната в родината си, но не и от болестта, с която се бори. Петгодишният Дима, неговата майка Йелизавета и баба му Ирина са намерили подслон в Балчик. Детето е диагностицирано с тежка форма на епилепсия и състоянието му през последните месеци прогресира .  Дима има нужда от мозъчна..

публикувано на 27.03.24 в 14:42

платена публикация
5 идеи за подарък на приятелка. Какво да подарим за рождения ѝ ден?

Всеки рожден ден е повод за радост и вълнуващи емоции, но въпреки това изборът на подарък за рожден ден на приятелка може да бъде истинско предизвикателство. В тази статия ще разгледаме пет уникални идеи за подаръци, които ще направят рождения ден на вашата приятелка още по-специален и запомнящ се. 1. Комплект обеци и гривна..

публикувано на 27.03.24 в 10:25

Ариан Шьомен: Освен ракетите също толкова страшна е и войната на дезинформация

" Отразяването на войната " – с тази тема довечера Френският институт отваря разговор с писателката и журналист от в. "Льо Монд" Ариан Шьомен, която неотдавна се завърна от Украйна. Срещата с нея е преди прожекцията на документалния филм - носител на Оскар – "20 дни в Мариупол". Пред БНР Ариан Шьомен разказа, че е заминала за Украйна..

публикувано на 26.03.24 в 12:24

Новаков: Служебно правителство ще забави България за еврозоната и сухопътния Шенген

Служебно правителство ще забави България за влизане в еврозоната и за сухопътния Шенген. Мнението е на евродепутата от ЕНП Андрей Новаков. Няма нито политическа логика, нито смисъл за втория мандат да се търси национална кандидатура за премиер, коментира евродепутатът Андрей Новаков лансираната от ПП-ДБ идея. "Отговорността тук е изцяло..

публикувано на 26.03.24 в 11:05

От догодина можем да се отказваме от мобилен оператор без неустойка при индексация

От 1 януари 2025 г. ще имаме възможност да се откажем от мобилния си оператор, когато той ни увеличи сметките с процента на инфлация, без да плащаме неустойка . Тази дългочакана новина дойде след няколко години преговори и битки на държавата с операторите. Битката беше дълга и в нея се включи цялото общество , припомни председателят на Комисията..

публикувано на 25.03.24 в 10:51