Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Димитров обвини ръководството на Иртиш в лъжи

Димитър Димитров-Херо
Снимка: БГНЕС

Българският специалист Димитър Димитров-Херо говори пред казахстанските медии sports.kz и KAZFOOTBALL.KZ, разказвайки своята гледна точка за скандалите, които тресят клуба Иртиш вече трети ден.

Херо все още е в бившата съветска република и утре, събота, ще се прибере в България. Той обаче не е съгласен с написаното на официалната страница на Иртиш, като го нарече нагла лъжа. Клубът го обвинява в несериозно и недобросъвестно отношение към работата, като за него е обидно някой така да говори за него.

"Ден преди мача ние имахме тренировка в 18.00 часа. Нашият администратор ми каза, че в 6 без 20 минути трябва да бъда в акимата (областната управа). Аз обясних, че това е последна тренировка преди мача, тя е много важна и аз не мога да я пропусна. Но в отговор чух, че моето присъствие в актимата е задължително, разказва Димитров пред сайта Sports.kz.

"На срещата присъстваха президентът на Областната федерация по футбол, началникът на Областното управление на туризма, директорът на клуба и още двама души, които аз не познавах. Обещаха ми, че разговорът ще отнеме не повече от 30 минути, но когато по мой адрес започнаха да говорят разни лоши думи, аз не издържах и си тръгнах. И тръгнах за тренировката. До края на самото занимание оставаха 15-20 минути. И когато тренировката приключи, заедно с президента на Областната федерация по футбол, началникът на областното Управление по туризъм и спорт и директорът на клуба, на стадиона пристигна и акимът на Павлодарска област. Той извика охраната и заповяда, че мен и моите помощници не трябва да ни пускат повече, иначе ще си загубят работата.

"Разбира се, никакво забавяне или отлъчване от тактическото занимание не е имало на другия ден. Просто охраната не ни пусна на стадиона. Към тях нямам претенции- не сме се карали, хората просто ми казаха, че изпълняват заповед. И ги разбирам. Накрая отидохме в апартаментите да гледаме мача на компютъра, разказва Димитър Димитров.

"Не съм искал да си развалям договора с Иртиш. Исках да оправя ситуацията. И го казвах- знам и съм наясно с възможностите на нашия отбор. Казах, че оставка няма да подавам. Но когато започнаха да ми говорят лоши думи, просто не можех да ги слушам.

След това Димитров е попитан какви са причините за лошия старт на сезона: "Причините са много. Сега не искам да говоря на тези теми. Но после разбира се, всичко ще разкажа. Имахме проблеми с хората на две позиции в състава. Но сега не виждам смисъл да казвам подробности, казва още Херо по повод разговора с акима на областта и останалите хора с власт.
Накрая журналистът го пита какво се е променило, че хората, които буквално за го домъкнали от България и са го уговаряли да работи в Иртиш, предлагайки му дългосрочен договор, сега са постъпили с него по този начин.

"Чувствах това отношение от самото начало - първите минути на моята работа, от първите секунди. Мисля, че когато ме поканиха, това беше под натиска на феновете. От самото начало не чувствах никаква подкрепа от ръководството- и това беше до последния момент. А тази лъжа, която те повтарят сега, е една огромна неправда. И да го слушам е обидно и срамно, обяснява Димитров.
Той допълва, че тепърва ще предприема действия, които са съгласувани с адвоката му, а също така и ще се обърне към ФИФА, за да защити правата и договора си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Цанко Цанков тренира на прочутия плаж Менли

Единственият български плувец с два успешни маратона в открити води от най-трудните в света - Ocean 7Цанко Цанков направи едночасова тренировка в океана тази сутрин. В района на прочутия плаж Менли, близо до Сидни, Цанков проведе първото си занимание преди заминаването в Нова Зеландия, където през следващата седмица му предстои нов плувен маратон от..

публикувано на 29.03.24 в 14:06
Барселона крачи към нов трофей в Шампионската лига

Барселона крачи към нов трофей в Шампионската лига

Айтана Бонмати поведе Барселона и помогна на женския тим на клуба да се класира за своя шести полуфинал в Шампионската лига по футбол при дамите. Миналогодишният победител в дамския вариант на най-комерсиалното състезание Барселона победи с 3:1 Бран (Берген, Норвегия) и с общ резултат 5:2 е в топ 4, където ще срещне Челси. Бонмати, която е..

публикувано на 29.03.24 в 07:27
Теодор Теодоридис от УЕФА

ФИФА и УЕФА питат Испания за разследвания на корупция

Световната федерация по футбол (ФИФА) и Европейската централа (УЕФА) изпратиха официално писмо до Испанската структура (РФЕФ) с искане за подробна информация след арестите, извършени миналата седмица като част от антикорупционно разследване в страната. Генералният секретар на ФИФА Матиас Графстрьом и генералният секретар на УЕФА Теодор..

публикувано на 29.03.24 в 06:55

Новият треньор на Балкан дебютира с успех

Балкан не даде шанс на ЦСКА след 86:59 в отложена среща от 23-ия кръг, изиграна в „Арена Ботевград“. Мачът предложи известна доза интрига през първото полувреме, но в хода на второто „зелените“ увеличиха значително оборотите и нанесоха четвърто поредно поражение на „армейците“ в Първата шестица от шампионата. По този начин ботевградският тим ознаменува..

публикувано на 28.03.24 в 20:41
Наставникът на Дея спорт Франческо Кадеду..

Дея спорт е полуфиналист

Отборът на Дея спорт (Бургас), който спечели първото място в редовния сезон, успя да се класира за полуфиналните плейофи в мъжкото волейболно първенство. Момчетата на Франческо Кадеду победиха у дома Черно море (Варна) с 3:0 (25:11, 25:19, 25:17) в третия решаващ мач от 1/4-финала помежду им, игран тази вечер в зала "Младост". Така Дея спорт спечели..

публикувано на 28.03.24 в 20:23
Златомир Загорчич

Славия остава без двама титуляри за мача с Левски

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич определи група от 20 футболисти за дербито с Левски на стадион "Георги Аспарухов", което ще се играе на 29 март (петък). Поради контузии за двубоя отпаднаха капитанът на "белите" Галин Иванов и крилото Денислав Александров. Мачът от 26-ия кръг на Първа лига е с начален час 19:00. Групата на "белите":..

публикувано на 28.03.24 в 19:19
Николай Костов

Николай Костов: Предимството срещу Славия ни е публиката

Треньорът на Левски Николай Костов говори преди най-старото столично дерби със Славия, което е утре вечер на стадион "Георги Аспарухов", информира БТА.  "Не съм мислил по въпроса как ни се отразяват паузите, обикновено ни липсват играчи. Мисля, че се подготвихме добре, направихме мини подготовка. Имахме доста сериозни тренировки миналите сряда и..

публикувано на 28.03.24 в 19:02