Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цацаров: Вината за спирането на "Хоризонт" ще решаваме в наказателния процес

| обновено на 18.09.19 в 17:13
Снимка: БГНЕС

"С прокурорската проверка за причините за близо петчасовото прекъсване на ефирното излъчване на програма "Хоризонт" не се предопределя вина и наказателна отговорност". Това каза главният прокурор Сотир Цацаров след оповестеното вчера, че прекъсването не се дължи на профилактика или технически проблем, а е по искане на техническия директор на БНР Пламен Костов.

Въпреки че от държавното обвинение обявиха, че Софийската градска прокуратурата ще проверява Пламен Костов за евентуално престъпление по служба, Цацаров уточни:

"Предстоят разпити, предстоят сравнявания на документи, предстоят сравнявания на показания. Нека приемем, че това са установените факти досега, а вината ще я решаваме в наказателния процес и на един по-късен етап в съда. Никой не е казал, че е оневинено горното стъпало, и - как да кажа, вината е стоварена върху долното стъпало".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Казусът "БНР" влиза за разглеждане в медийната комисия

Шефът на БНР вече няма никаква легитимност да ръководи тази институция, заяви в интервю за предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ депутатът от БСП Александър Симов, член на Комисията по култура и медии. Утре в комисията влиза за..

публикувано на 18.09.19 в 14:07

СЕМ решава утре за БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) обяви, че ще приеме утре решение по повод събитията в БНР около свалянето от ефир на журналиста Силвия Великова и спирането на сигнала на "Хоризонт" за няколко часа на 13-и септември. Преди това Съветът ще изслуша..

публикувано на 18.09.19 в 15:31
ВИЖТЕ ОЩЕ

Законопроектите в подкрепа на Украйна, Израел и Тайван бяха приети окончателно от американския Конгрес

Съединените щати ще започнат да изпращат нови оръжия и оборудване на Украйна още тази седмица, каза американският президент Джо Байдън, след като помощният пакет за Киев беше приет от Конгреса. Текстовете, които предвиждат общо 95 милиарда..

публикувано на 24.04.24 в 05:27

Последен ден за регистрация на партиите и коалициите за изборите на 9 юни

Днес изтича крайният срок, в който партиите и коалициите могат да подават в Централната избирателна комисия документите си за регистрация за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент...

публикувано на 24.04.24 в 04:18

Президентски избори в Северна Македония

Избори за президент има днес в Република Северна Македония. За доверието на гласоподавателите се борят седем претенденти,  сред които настоящият държавен глава Стево Пендаровски и министърът на външните работи Буяр Османи. За първи път албанската опозиция в..

публикувано на 24.04.24 в 04:06

В Италия заловиха крадец, маскирал се като Мики Маус

В Милано е задържан крадец, който дълго време обирал хора, маскиран като Мики Маус. Действал маскиран като Мики Маус заедно с предполагаемият си съучастник, дегизиран като Мини - и двамата герои  от прочутите  анимационни  филми на Дисни.  Подвизавал се..

публикувано на 24.04.24 в 03:49

Започва Световната имунизационна седмица

Днес започва Световната имунизационна седмица, организирана от СЗО. Този път събитието е посветено на 50-годишнината на Разширената имунизационна програма, която има ключово значение за ваксинирането на милиони деца по света. През последните години обаче..

публикувано на 24.04.24 в 03:27
Димитър Главчев

Служебният премиер ще се срещне с представители на земеделците

Служебният премиер Димитър Главчев и новоизбраният министър на земеделието Георги Тахов ще се срещнат с представители на земеделския бранш.  Очаква се на срещата да присъства и вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, а в предварителния..

публикувано на 24.04.24 в 03:07

Пореден протест заради качеството на водата в Брестовица

Жители на пловдивското село Брестовица организират пореден протест заради качеството на водата в пловдивското село, която от 4 години е замърсена с манган и е негодна за ползване.   В  края на работния ден те ще блокират Околовръстния път на Пловдив и..

публикувано на 24.04.24 в 02:31