Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Булгартрансгаз“ осигури банково финансиране от 200 млн. евро за „Балкански поток“

„Булгартрансгаз“ е осигурила банково финансиране в размер на 200 милиона евро за газопровода „Балкански поток“, съобщиха от газовата ни компания. Тези пари ще бъдат използвани за покриване на инвестиционни разходи на дружеството по изграждане на трасето на проекта.

"Булгартрансгаз" трябва да направи авансови плащания към Консорциум „Аркад“, който вече изгражда линейната част на тръбопровода и към “Ферощал Балкангаз”, който ще изгражда двете необходими компресорни станции.

Срокът за изплащане на останалата сума за газопровода е 120 месеца след въвеждането му в експлоатация, а за компресорните станции - 24 месеца.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Людмила Петкова

Бюджетната комисия в НС прие на първо четене забраната за реклама на хазартни игри

Забраната на реклама на хазартни игри в медиите бе приета на първо четене в бюджетната комисия в парламента. Ден преди депутатите да излязат във ваканция заради предизборната кампания, в ресорната комисия бе разгледано предложението за промени в Закона за хазарта на ГЕРБ - СДС и ДПС. На заседанието участва и вицепремиерът и министър на финансите..

публикувано на 25.04.24 в 15:36

Случаите на коклюш в Кюстендилска област вече са 12

12 са вече случаите на коклюш в Кюстендилска област, казаха за БНР от РЗИ. Те са в четири общини - Кюстендил, където са 7, три в Дупница и по един в Бобов дол и Трекляно. В най-малката община случаят е от февруари. Случаите с коклюш в региона може и да се увеличат до утре, защото има изпратени в столични лаборатории проби за изследване и те..

публикувано на 25.04.24 в 15:11
Румен Димитров

Шефът на "Гробищни паркове" не възнамерява да подава оставка

Изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие "Гробищни паркове" в София Румен Димитров е категоричен, че няма да подава оставка. Тя му беше поискана от общинските съветници от ГЕРБ - СДС, които твърдят, че е назначил на работа Марин Тодоров, след което близка до него фирми са поела обществени поръчка в предприятието. Според Димитров..

публикувано на 25.04.24 в 15:09
Богдан Боцев

Депутатът Богдан Боцев се отказва от участие в изборите

Депутатът от Гоце Делчев Богдан Боцев, който бе народен представител от БСП в четири парламента, се отказва от участие в предстоящите предсрочни избори. Той се връща в Общината като заместник-кмет. Въпреки че от години водач на листата на БСП е външен за Благоевградска област кандидат, Боцев влизаше в няколко парламента с рекорден брой..

публикувано на 25.04.24 в 15:06

"Синя България" посочи идеите, формациите и лицата, които обединява

Партия КОД на Петър Москов, бившият главен секретар на СДС Иван Сотиров, Български демократичен форум, Движение "Демократично действие", Консервативна България, Българска нова демокрация и НДСВ са част от лицата и партиите, които влизат в политическата коалиция "Синя България". Днес от коалицията посочиха част от идеите си, катто и причината..

публикувано на 25.04.24 в 14:52
Служебният министър-председател Димитър Главчев се срещна с близки но отвлечени български моряци

Премиерът Главчев се срещна с близки на отвлечените моряци

Премиерът и външен министър Димитър Главчев и заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещнаха в Министерския съвет с близки на отвлечените български моряци от кораба Galaxy Leader.  "Хамас" ще решава за освобождаването на Galaxy Leader и двамата българи Главчев увери, че нито за ден институциите не са спрели да търсят възможности за..

публикувано на 25.04.24 в 14:40

До 20 км/ч се ограничава скоростта на тротинетките в Сливен

До 20 км/ч се ограничава скоростта на електрическите тротинетки по пътищата в община Сливен, реши Общинският съвет. Изцяло се забранява движението им във всички пешеходни зони, тротоари, градската градина и алеи, с изключение на велоалеите.  Местният парламент вдигна и глобите за нарушаване на шума от 50 лева на 450 лева за физически лица...

публикувано на 25.04.24 в 14:34