Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ули Хьонес си тръгва, новият президент на "Байерн" е Херберт Хайнер

Ули Хьонес (вдясно) остава почетен президент на "Байерн". Наследява го Херберт Хайнер (вляво)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Краят на ерата Ули Хьонес в Байерн Мюнхен настъпи. 67-годишният Хьонес се раздели с клуба със сълзи на очи по време на общото събрание на клуба в олимпийската арена в Мюнхен в присъствието на около 9000 делегати.

"Дадохте ми страхотни години в Байерн", обърна се Хьонес към клубните членове, които малко по-късно избраха единодушно бившия шеф на Адидас - Херберт Хайнер за нов президент на клуба.

Ули Хьонес е в Байерн от 50 години. Той игра за отбора в периода 1970-1979 година, след което бе генерален мениджър на клуба в продължение на 30 години и президент на баварците от 2010 година, с кратко прекъсване заради престой в затвора за укриване на данъци.

Хьонес оставя Байерн в отлично състояние, като клубът генерира рекорден оборот от 750,4 м илиона евро за сезон 2018-19
По време на събранието на клуба стана ясно, че временният старши треньор на Байерн Ханзи Флик ще остане начело на шампионите поне до Коледа.

Флик пое поста след уволнението на Нико Ковач и спечели и двата си мача начело на Байерн - срещу Олимпиакос в Шампионска лига и срещу Борусия Дортмунд в Бундеслигата.

"Говорих с Ханзи и той ми каза, че репортерите постоянно го питат дали ще води отбора в следващия мач. Мога да кажа, че Ханзи ще бъде начело на Байерн поне до Коледа, а може да остане и след това", каза директорът на клуба Карл-Хайнц Румениге.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Европарламентът отстрани заподозрения в шпионаж асистент

Европейският парламент съобщи днес, че отстранил "незабавно" асистента на германския крайнодесен евродепутат, който е задържан за предполагаем шпионаж в полза на Китай, съобщиха информационните агенции. След ареста в Германия на заподозрения Цзян Го "и с оглед на сериозността на разкритията, Парламентът отстрани въпросната личност с..

публикувано на 23.04.24 в 14:11

Весела Драганова: Трябва нов субект в политиката, който да размърда ситуацията

Бившият главен прокурор Иван Гешев ще участва на изборите на 9 юни с Партията на българските жени на Весела Драганова. Пред БНР тя обясни, че с Гешев имат много общи теми , по които им съвпадат идеите:  "Г-н Гешев е представител на над 30 неправителствени организации, представители на гражданското общество. Смятам, че това е начинът да дадем..

публикувано на 23.04.24 в 13:59
Ангел Кунчев

Е-обучение заради коклюш – по преценка на директора на училището

Разрешаването на имунизация срещу коклюш при бебета, навършили месец и половина, ще бъде временна промяна в задължителния календар, докато трае епидемията от заболяването. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Промяна: Ваксината срещу коклюш ще се поставя на месец и половина на бебето По официални данни до вчера..

публикувано на 23.04.24 в 13:58

"Арогантен милиардер": Австралия критикува Илон Мъск за кадри от нападение в Сидни

Технологичният милиардер Илон Мъск се нахвърли върху Австралия заради опитите ѝ да забрани кадри от намушкването с нож в църква в Сидни да бъдат разпространявани в социалната си мрежа "Екс", предаде ДПА. В понеделник вечерта австралийският съд издаде на платформата двудневно съдебно разпореждане да скрие за всички потребители по света..

публикувано на 23.04.24 в 13:42

Румъния се подготвя за въвеждане на задължителна военна служба

Румъния дискретно се готви за повторно въвеждане на задължителната военна служба, предава "Диджи24", цитирана от БТА.  В свой материал по темата медията отбелязва, че въпреки че от две години има война на границата, а бюджетът на Министерството на националната отбрана се е увеличил значително, страната изпитва огромен кадрови недостиг. Данните на..

публикувано на 23.04.24 в 13:41
Васил Божков

Хазартното дело срещу Васил Божков влезе в съда

Така нареченото "хазартно дело" срещу Васил Божков вече е в съда.  След над четири години разследване прокуратурата внесе обвинителен акт за участие в организирана престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления срещу Божков и още девет лица, част от които са заемали високи позиции в закритата Държавна комисия по хазарта. За..

публикувано на 23.04.24 в 13:40
Румен Спецов

Шефът на НАП призова за нулева толерантност към агресията

За нулева толерантност към агресията призова изпълнителният директор на НАП Румен Спецов по повод  медийни публикации, според които  служител на агенцията е заплашен с оръжие  в столичния кв. "Хаджи Димитър", съобщават от ведомството.  Оттам подчертават, че става дума за нападение от журналист, но не посочват поименно Димитър Стоянов...

публикувано на 23.04.24 в 13:16