Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР връчва годишните награди за радиожурналистика

| обновено на 12.02.20 в 18:02

Голямата награда "Сирак Скитник" и годишните награди на Българското национално радио за радиожурналистика ще бъдат връчени тази вечер на официална церемония в Първо студио на БНР.

Събитието е част от честванията на 85-ата годишнина на обществената медия.

Наградите "Сирак Скитник" са учредени през 2001 година на името на артистичния псевдоним на първия директор на радиото - големият писател, художник и общественик Панайот Тодоров.

С приза се отличават най-изявените професионалисти за изминалата година, които са допринесли за развитието на Българското национално радио като обществена медия, а номинациите са в три категории:

Голямата награда "Сирак Скитник" за значим принос в развитието на Българското национално радио, наградата за радиожурналистика - за индивидуално открояващо се присъствие пред микрофона и за отстояване на идеи, които утвърждават авторитета на БНР и наградата за радиопредаване или проект, за професионализъм и оригинални идеи в екипната работа.

Програма "Хоризонт" ще излъчи пряко церемонията веднага след вечерния осведомителен бюлетин в 19 часа.

Всички номинирани може да видите тук.

Още по темата можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Годишните награди на БНР за радиожурналистика ще се връчат в навечерието на Световния ден на радиото

Голямата награда „Сирак Скитник“ и годишните награди на Българското национално радио (БНР) за радиожурналистика ще бъдат връчени на 12 февруари 2020г., в навечерието на Световния ден на радиото. Церемонията ще се състои в Първо студио на БНР, като част..

публикувано на 10.02.20 в 18:53
ВИЖТЕ ОЩЕ

В 4 общини в Кюстендилско има случаи на коклюш

В 4 общини на Кюстендилска област - Кюстендил, Дупница, Бобов дол и най-малката Трекляно, от началото на 2024 година са регистрирани случаи на коклюш, казаха от РЗИ. Случаите общо са 8, а само от началото на април са 5. Те са без епидемична връзка..

публикувано на 20.04.24 в 14:09
Румен Радев

Президентът нарече "авангардно" предложението на Главчев да оглави МВнР

Президентът Румен Радев определи като "авангардно" предложението на служебния премиер Димитър Главчев самият той да оглави министерството на външните работи. За тази своя идея Главчев съобщи по-рано днес, след като предишното му предложение за външен..

публикувано на 20.04.24 в 14:05

Във Великотърновско масово откликват на кампанията "Капачки за бъдеще"

При изключителна масовост преминава кампанията "Капачки за бъдеще", която днес се провежда във Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец.  Много млади семейства с децата си предават във Велико Търново торбичките със събраните в последните месеци..

публикувано на 20.04.24 в 13:59

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Бунтари на колене

Духът на времето не прости на сума ти стари бунтари и професионални провокатори, които преди десетилетия хвърляха художествена киселина върху всеки културен консенсус и пускаха кръв и гной от властващите разкази за света със своите книги, филми,..

публикувано на 20.04.24 в 13:55

България е за 11-и път на Венецианското биенале на изкуствата

Започна Венецианското биенале на изкуствата, което ще продължи до 24-и ноември. България участва за 11 път. Шейсетото Венецианско биенале на изкуствата се реализира под мотото "Чужденци навсякъде". Президентът на културното събитие, което..

публикувано на 20.04.24 в 13:55
Петър Волгин

Петър Волгин: Плъзгаме се към пропастта на тоталитаризма

"Дълго време си мислех, че със средствата на журналистиката могат да се направят страшно много неща. Но не сме в нормална ситуация. Ние все повече се плъзгаме към пропастта на тоталитаризма и средствата на журналистиката не са достатъчни ." Това..

публикувано на 20.04.24 в 13:52

Повечето от пътуващите в катастрофиралия в Турция автобус са с двойно гражданство

Повечето от хората, които са пътували в автобуса, който се преобърна снощи, на 50 километра от граничния пункт "Малко Търново - Дерекьой", са с двойно гражданство - българско и турско, съобщават турски медии. По-рано генералният ни консул в..

публикувано на 20.04.24 в 13:43