Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първи случай на коронавирус в Кърджали

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мъж на 57 години от Кърджали е с коронавирус и това първият случай на опасната болест в Източните Родопи.

За него беше съобщено на последния брифинг на Националния кризисен щаб.

Мъжът е настанен в инфекциозното отделение на местната болница в добро общо състояние. Открити са контактните с него лица и са поставени под задължителна карантина, каза кметът на Кърджали Хасан Азис.

Според неофициална информация мъжът не е бил на работа в чужбина. Повече подробности се очакват по-късно тази вечер след заседанието на Областния кризисен щаб.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

23 партии и 11 коалиции са подали документи за участие във вота 2 в 1

23 партии и 11 коалиции са подали документи за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент, съобщиха от Централната избирателна комисия. Крайният срок за това изтече в 17 часа днес. ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите, готови са да продължат реформите ГЕРБ-СДС..

публикувано на 24.04.24 в 17:46
Имад Талхами

Имад Талхами: Иновациите възникват, когато има проблем, който трябва да бъде решен

Импакт фирмите не са филантропия, а инвестиране в проекти, с голям социален или екологически ефект. В университета на Тел Авив се проведе среща на ръководители точно на такива сдружения, които запознаха студентите по икономика със сравнително новото направление на бизнеса.  За разлика от много икономисти, които очертават мрачна картина за..

публикувано на 24.04.24 в 17:45
Селда Ахмедова

Дамите в армията: Изложба по повод 20-ата годишнината от членството ни в НАТО

До края на месеца в градинката на "Кристал" в София стои изложба на снимки. Ако минавате през тази градинка – загледайте се в по-нежната част на армията. Дамите в армията.  Изложбата е по повод 20-ата годишнина от членството ни в НАТО . Но отбелязва и  75-ата, откакто има дами в армията . Дамите в армията са по-лесни за снимане,..

публикувано на 24.04.24 в 17:25

За хората и пчелите – скандално изказване на общинар от Горна Оряховица

Скандално изказване на общински съветник в Горна Оряховица: "Майната им на хората – да мрат", от последното заседание на местния парламент породи широко обществено недоволство. Изказването е запечатано от камерите и микрофоните в залата на Общинския съвет в Горна Оряховица. На мартенското заседание трима общински съветници коментират..

публикувано на 24.04.24 в 17:24
Сградата в Солинген, в която загина българско семейство.

Президентът на Германия: Причинителите на пожара в Солинген ще получат необходимите наказания

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер каза, че извършителите на умишления пожар, при който загина четиричленно семейство от България, ще получат необходимите наказания. Четирима български граждани са загинали в пожар в Западна Германия Палеж най-вероятно е предизвикал пожара, в който загина българско семейство в Германия..

публикувано на 24.04.24 в 17:20
Ивайло Диманов

"Амфибрахий в До мажор" - новата книга на Ивайло Диманов

За всички, които се чувстват самотни в лабиринта на отчуждението и търсят своето място и смисъл, сред хора и улици, е поканата ни за среща с поетичния свят на Ивайло Диманов . В "Нощен хоризонт" с музика и стих съпреживяваме новите стихотворения на поета в досег с любовта, раздялата и търсенето на щастието. Най-новата му стихосбирка..

публикувано на 24.04.24 в 17:13

Сунак похвали подкрепата на Германия за Украйна

Британският министър-председател Риши Сунак похвали подкрепата на Германия за Украйна по време на посещението си в Берлин. Той посочи, че предстоящото предоставяне на противовъздушна система Patriot е от огромно значение за Киев. "Не можете да пренебрегнете факта, че Германия е най-важният поддръжник на Украйна наред с Обединеното..

публикувано на 24.04.24 в 17:03