Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиана Раева: Няма значение дали нашите конкурентки тренират

Илиана Раева

Президентът на БФХГ Илиана Раева излезе със специално обръщение към гимнастичките от националния отбор по време на извънредното положение в страната заради пандемията от коронавирус.

"Ситуацията, в която се намираме, заради пандемията е огромно изпитание за нашите гимнастички. Няма никакво значение дали нашите конкурентки тренират. Всъщност, спортът ни е такъв, че важното е не какво правят съперничките ни, а какво правим ние. Многократно съм го казвала и на треньори, и на състезатели. Треньорите са дали задачи, които трябва да се изпълняват стриктно от всяка една. Сега ще проличи истинското самосъзнание на всяка. Сега ще се види, кой ще влезе в залата след приключване на карантината в най-добро физическо състояние. Сега ще разберем, кой наистина иска много, а не само на думи", написа в обръщението си Илиана Раева.

Както е известно, докато нашите националки не могат да тренират пълноценно и го правят в домашни условия, то руските гимнастички единствени от руските спортисти продължават редовни тренировки на базата в Новогорск край Москва.

"За мен, това едно прекрасно изпитание за гимнастичките. Скъпи мои, ако изпълните на 100 процента поставените задачи, нищо няма да е фатално и времето вкъщи няма да е било загубено. Дори напротив! Имате цялото време на света да работите за недостатъците си и спокойно да натрупате качество на D1, както и техника на D3! Да не говоря за напредване по отношение на физически качества и култура на движения с истински изтощителна класика., която в домашни условия може да се изпълнява без проблем, както и ОФП! Не забравяйте важните автогенни тренировки с пълна състезателна атмосфера, след която пулсът ви трябва да е 155 и дори над, за да са били наистина успешни! Имате прекрасна възможност за професионално израстване! Имате време да мислите достатъчно, какво е за вас художествената гимнастика, какво ви дава, какви качества (уникални) развива във вас, и лесно ли ще ви бъде без нея. Менталното израстване по отношение на спортната ви кариера също е много, много важно за вас, а сега можете да му се посветите спокойно. Щастлива съм, че това изпитание ви поставя в положение, в което всичко зависи само от вас! Знаете, колко пъти съм ви говорила за това и какво имам предвид! Действайте! С огромен интерес ще отчета, коя иска, коя може и коя знае! Не се самоизключвайте от магията художествена гимнастика! Върнете се в залата по-готови, израснали и мотивирани отвсякога! Обичам ви! Успех!", добави Раева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Аталанта

Аталанта продължава успешно на няколко фронта

Отборът на Аталанта продължава с отличното си представяне на няколко фронта. След като отстрани Ливърпул в Лига Европа, тимът на Джан Пиеро Гасперини се класира на финала за Купата на Италия.  Аталанта отстрани Фиорентина в полуфиналите, след като победи в реванша у дома си с 4:1. В първата среща флорентинци спечелиха с 1:0, но това за тях се оказа..

публикувано на 25.04.24 в 06:39
Евертън - Ливърпул

Евертън спря Ливърпул за титлата в Англия

Евертън преустанови почти всички надежди на градския си съперник Ливърпул за титлата в Англия, след като „карамелите“ спечелиха заслужено с 2:0  в отложен мач от 29-ия кръг. Успехът на практика, но не и на теория, подпечата спасяването на „карамелите“ в елита, докато „червените“ имат все по-малко шансове да стигнат до златните медали. Големите герои за..

публикувано на 25.04.24 в 06:16
Кевин Пенев и Здравко Куртев (треньор)

Гимнастиците ни не успяха да се класират за финалите на Европейското

Българските състезатели не успяха да се класират за финалите на отделните уреди на Европейското първенство по спортна гимнастика в италианския град Римини. Най-предно място в пресявките намериха Кевин Пенев, който е 18-и на земя, и Даниел Трифонов с 19-а позиция на прескок. Само първите осем от всеки уред продължават в борбата за отличията. На земна..

публикувано на 25.04.24 в 06:06

Рами Киуан донесе 11-тия медал на България на европейското по бокс

Рами Киуан закри по перфектен начин за България днешния ден на Европейското първенство по бокс в Белград. В категория до 75 килограма националът ни надделя над Михал Ярлински (Полша) и се класира за полуфиналите в сръбската столица. Така българинът донесе 11-ти медал за страната ни, гарантирайки си минимум бронз. Под наставленията на Жоел Арате,..

публикувано на 24.04.24 в 21:19

Лудогорец обезсмисли реванша с Хебър за Купата

Лудогорец победи лесно с 4:0 у дома Хебър в първи полуфинален двубой от турнира за купата на България.  Носителят на трофея от миналия сезон успя да вземе аванс в резултата още в четвъртата минута на мача. Франсиско Гомес центрира и топката достигна до Рик Джонатан и той откри резултата с точен изстрел във вратата на гостите.   Четири минути след това..

публикувано на 24.04.24 в 20:53

Баскетболистките на Берое драматично спечелиха титлата

Берое Стара Загора завоюва титлата в женската А група за четвърти пореден и общо шести път в своята история. Настоящите шампионки оцеляха срещу Монтана 2003 с 67:66 в петата решителна среща, изиграна в зала „Общинска“. Двата тима сътвориха драма, спираща дъха, но във финалните акорди баскетболистките на Албена Хубенова изстрадаха ценния триумф и..

публикувано на 24.04.24 в 20:35

Румен Радев удостои с Почетния знак героите от Еверест

Президентът Румен Радев удостои с Почетния знак на президента участниците в първата българска експедиция за изкачване на връх Еверест през 1984 г.  Събитието се проведе в Централния военен клуб в столицата и е част от официалното отбелязване на 40-ата годишнина от експедиция "Еверест 1984".  Румен Радев връчи Почетния знак на един от участниците в..

публикувано на 24.04.24 в 20:20