Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МБАЛ-Пазарджик под засилено полицейско наблюдение

Снимка: Радио Пловдив

Две нови медицински сестри от пазарджишката многопрофилна болница са с положителни резултат за Covid-19. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Пазарджик. Така общо заразените медици в здравното заведение стават 12, като основната част то тях са от интензивното отделение.

Новите случаи обхващат първо и второ вътрешно отделение.

Сред заразените е и 7-годишно дете на медицински работник.

От днес многопрофилната болница е под засилено полицейско наблюдение, каза говорителят на полицията Мирослав Стоянов:

„От днес, след като е осъществен контакт между Областния кризисен щаб, ръководството на многопрофилната болница в Пазарджик, ръководството на областната дирекция и районното управление в Пазарджик, е взето решение полицейски автопатрул да извършва обход на територията около и в двора на многопрофилната болница в Пазарджик, като оказва съдействие при необходимост на екипите на Спешна медицинска помощ, където по принцип има най-много струпване на хора, като успоредно с това полицейските служители ще следят, освен да няма струпване на хора, и дали хората, намиращи се в близост до спешното отделение носят предпазни маски“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Комисията по култура в НС прие единодушно проект за промени в Закона за хазарта

Парламентарната комисия по културата и медиите прие единодушно на първо четене проект за промени в Закона за хазарта, внесен от Йордан Цонев от ДПС и Теменужка Петкова от ГЕРБ. Бюджетната комисия прие на първо четене забраната за реклама на хазарт Въпреки това според депутатите законопроектът има нужда от поправки, информира репортерът..

публикувано на 25.04.24 в 21:54

България и още 17 държави призовават "Хамас" да освободи заложници, отвлечени от Израел

18 държави, сред които и България, призовават в публикувано днес общо изявление палестинската групировка "Хамас" да освободи болните, възрастните и ранените заложници, които отвлече от Израел преди повече от 200 дни - на 7 октомври 2024 година. 18-те държави имат свои граждани в плен на "Хамас", отбеляза Ройтерс. Високопоставен член на групировката..

публикувано на 25.04.24 в 21:22

25 години Областна администрация - Кюстендил

25 години от създаването и функциите на Областната администрация отбелязаха в Кюстендил. Това, заедно с още 28 такива администрации в страната, става с указа на тогавашния президент Петър Стоянов от януари 1990 год. Тържествената среща на екипа на Областна администрация, с участието на бивши областни и заместник-областни управители,..

публикувано на 25.04.24 в 20:52

Стефан Пенчев със самостоятелна изложба в Силистра

Самостоятелна изложба с идеята за празнично настроение откри тази вечер в Силистра художникът Стефан Пенчев. Експозицията е в Художествената галерия и включва близо 50 платна с акварелни и акрилни бои, като има направени и няколко колажи със смесени техники. Картините са рисувани в последните няколко години и са почти абстрактни, но..

публикувано на 25.04.24 в 20:27

Кирил Петков за отстраняването на Росен Желязков: Това е вот на недоверие

Отстраняването на председателя на НС Росен Желязков беше политическо съобщение към ГЕРБ, че ПП ДБ повече няма да участва в управление с тях, докато не се освободят от зависимостта си от Делян Пеевски. Това заяви съпредседателя на ПП ДБ Кирил Петков на среща със симпатизанти в София: Да замълчиш, за да бъдеш чут... Росен Желязков вече не е..

публикувано на 25.04.24 в 20:21

Студенти в Париж протестираха за ставащото в Палестина

Студенти в Париж се присъединиха към пропалестинските демонстрации на техни колеги от университети в САЩ. Студентски пропалестински протести в САЩ Стотина студенти от парижкия университет за политически науки вдигнаха палатков лагер в подкрепа на Палестина в двора на кампуса, преди през нощта да бъдат отпратени от полицията.  "В Газа вече..

публикувано на 25.04.24 в 19:47

Студентски пропалестински протести в САЩ

Стотици протестиращи в подкрепа на Палестина студенти бяха арестувани в различни американски висши учебни заведения. Повече от 100 души бяха арестувани в колежа "Емерсън" в Бостън по време на пропалестински протест, съобщи полицейското управление в американския град. При акцията са ранени четирима полицаи.  Същевременно протестиращи..

публикувано на 25.04.24 в 19:22