Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сийка Кацарова: СПА туризмът ще се възстанови едва през 2022 г.

СПА хотелите приемат първите си гости още този уикенд

Снимка: БГНЕС

СПА хотелите имат готовност да отворят врати за своите клиенти. Хотелите ще работят с намален капацитет. Предстоящите почивни дни ще са първите, в които ще се приемат гости. Българите и гости от страните съседки ще са основните през предстоящото лято. 

България е една от първите страни в Европа, които отварят СПА центровете. 

Този сегмент от туризма има необходимост от рекламни кампании на европейския пазар и от информация, че страната ни е нискорискова дестинация, смята Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация. 

„Пред нас стоят две неща – обектите трябва да бъдат приведени спрямо изискванията, една скъпо струваща инвестиция, но без нея няма как да се работи в условията на пандемия. Другата е промяна от концептуален характер, хората ще са много внимателни към избора си. Трябва да забравим груповите пътувания“, сподели Кацарова в предаването „12+3“.

В 70% от резервациите са били отказани. 90% от членовете на Съюза са запазили персонала си.

„Чака ни един предизвикателен сезон с нови концепции и с много индивидуална грижа за гостите“. 

Според Кацарова секторът ще се възстанови едва през 2022 година

„Догодина ще бъде по-тежка, защото тази започнахме с някакъв обем. Изцяло секторът разчита на помощ от европейските фондове. С правилните политики туризмът може да се възстанови“. 

Интервюто със Сийка Кацарова можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Онлайн система за резервации в хотели и ресторанти ще заработи от юни

Онлайн резервационна система за хотели и ресторанти ще заработи от 1-ви юни. Там ще се публикуват оферти за ваканции у нас и резервации в заведенията. Платформата, която е общ продукт на бизнеса и държавата, ще може да се ползва и от чужденци...

обновено на 21.05.20 в 13:53

Как туризмът се съвзема от Covid-кризата

Туристическият бизнес има необходимост от насочена към него информация, от разяснителни кампании, за да продължи да работи и да се възстановява финансово. Това каза пред БНР Ралица Тихова, която със семейството си управлява малък хотел в град Априлци...

публикувано на 19.05.20 в 13:47
ВИЖТЕ ОЩЕ

Президентът на Грузия: Русия води хибридна война, целяща да връщането ни обратно в орбитата на Кремъл

Русия води хибридна война, целяща да принуди Грузия да се върне обратно в орбитата на Кремъл и да унищожи надеждите ѝ за присъединяване към Европейския съюз. Това заяви в интервю за вестник "Таймс" президентът на страната Саломе Зурабишвили...

публикувано на 20.04.24 в 11:33
Маргаритис Схинас

Брюксел ще продължи помага на Гърция да защитава външните си граници

Брюксел ще продължи помага на Гърция да защитава външните си граници, които са такива и на Европа. Това подчерта заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас в края на двудневното си посещение в страната. Външната..

публикувано на 20.04.24 в 11:19

Защо не успя Олаф Шолц да убеди Китай да повлияе на Русия за изтегляне от Украйна

"Китай е готов да вдигне ограниченията за внос на телешко месо и ябълки от Германия, а в отговор очакваме Германия да допусне повече високотехнологични продукти на своя пазар". Това заяви китайският премиер Ли Цян, след като прие германския канцлер Олаф..

публикувано на 20.04.24 в 11:17

Маргарита Асенова: Помощта и за Украйна, и за Израел има опоненти, но от маргиналните части на двете партии

"От гледна точка на администрацията на президента Джо Байдън този пакет трябваше да бъде гласуван преди вече доста време. Сенатът го одобри със 70 гласа, което за нашата система е нечувано. Толкова е дълбока подкрепата ни за Украйна! Знаем, че имаме..

публикувано на 20.04.24 в 10:50

Мощен циклон връхлетя Гърция, проливни дъждове наводниха къщи и магазини

Гърция е обхваната от силен циклон с проливни дъждове, които наводниха къщи и магазини. Пътната полиция предупреждава да не се пътува днес - освен при крайна необходимост. Тази нощ циклонът засегна силно шест области на страната. Дъждът..

публикувано на 20.04.24 в 10:30
Начо Панталеев

Промениха обвинението на мъжа, причинил катастрофата с Ферарио Спасов

Пет месеца след катастрофата, при която край великотърновското село Шереметя загина футболният треньор Ферарио Спасов - ловешката окръжна прокуратура промени обвинението към 25-годишния Начо Пантелеев, който предизвика инцидента. Деянието вече е..

публикувано на 20.04.24 в 10:10
Кампания за почистване на града под надслов

В Добрич организират кампания за почистване на града под надслов "Пици за смет"

Ресторантьори от Добрич организират кампания за почистване на града под надслов "Пици за смет". В инициативата им се включва като партньор и Община Добрич. Целта е в седмицата преди Великден градът да стане по-чист и по-приятен за всички свои жители, а..

публикувано на 20.04.24 в 10:05