Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 1 юни всички детски градини и ясли в Русе ще бъдат отворени

Снимка: БГНЕС

От 1 юни всички детски градини и ясли в Русе ще бъдат отворени и ще приемат деца. Това бе решено след среща на кметската администрация с директорите на детските заведения.

Повече от 50 процента от родителите на деца в яслена възраст са заявили с декларации желанието си да подновят посещенията в групите:

"Общо на 1-ви и 2-ри юни по подадените декларации на детски ясли ще тръгнат 382 деца от 679", съобщи заместник-кметът по образованието Енчо Енчев и допълни, че за по-големите деца, които ходят на детска градина, декларации са подали едва 40 процента от семействата.

Ресурсните учители, които работят с деца със специални образователни потребности, могат да продължат своята работа с тези деца, които имат най-голяма потребност.

Директорите на детските градини имат ангажимент да дефинират и степенуват нуждите на всяко дете, за да бъдат избегнати движения на специалисти от една група в друга.

Всички мерки за безопасност на децата и персонала ще бъдат взети, а контролът ще е от Регионалната здравна инспекция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

103 платформи за щъркели са монтирани в Кюстендилско за 5 години

103 платформи за щъркели са монтирани в Кюстендилския регион за последните 5 години - това беше коментирано на среща в Дупница между екипи на "Електрохолд" и "Българското дружество за защита на птиците".  Обезопасени са 508 електрически стълба за предпазване на различните птици, които се установяват по електропреносната мрежа...

публикувано на 29.03.24 в 23:05
Лена Бориславова

Политическите коментари след решението на президента да посочи Главчев за служебен премиер

"Внушенията, че Димитър Главчев е кандидат на ГЕРБ са абсолютно нерелевантни, защото в момента, в който той беше избран за председател на Сметната палата, той няма политически ангажименти", така Деница Сачева от ГЕРБ коментира в предаването "Панорама" по БНТ избора на Димитър Главчев за служебен премиер. "В случая аз не мога да разбера..

публикувано на 29.03.24 в 22:24
Лена Бориславова

Лена Бориславова за избора на Главчев: ГЕРБ загубиха роля на удобна опозиция в управление

"Пак ще кажат, че съм откраднала нещо, но и аз искам да поздравя г-жа Сачева, защото току що те загубиха ролята на удобната опозиция в управление и ще трябва да станат отговорни управляващи", така Лена Бориславова коментира пред БНТ избора на Румен Радев за служебен премиер в лицето на Димитър Главчев. Радев посочи Димитър Главчев за кандидат за..

публикувано на 29.03.24 в 22:21

Борът по парк "Хисарлъка" над Кюстендил боледува и съхне

Черният бор, който преобладава по лесопарк "Хисарлъка", боледува и съхне. Десетки дървета са с кафяв цвят, има вече и изсъхнали. Процесът се вижда и притеснява кюстендилци. Според специалисти лесовъди боровете са нападнати от гъбични процеси - резултат от лошото стопанисване и неподдържането на парка от години.   Лесопарк "Хисарлъка" е на..

публикувано на 29.03.24 в 22:16

Сачева: Приетата Конституция създава проблеми, промените не трябва да се правят на инат

"Ние влязохме в тези преговори, за да направим споразумение. Състезанието за това чия е вината не беше започнато от нас и няма да бъде продължено от нас", заяви в студиото на "Панорама" зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ. " Приетата Конституция създава проблеми , които дори и днес трябваше да бъдат решавани със спешни законодателни решения, които..

публикувано на 29.03.24 в 22:01
Димитър Главчев

Радев посочи Димитър Главчев за кандидат за служебен премиер

Държавният глава Румен Радев определя председателя на Сметната палата Димитър Главчев за кандидат за служебен министър-председател, съобщиха от Президентството.  Главчев беше депутат от ГЕРБ в шест парламента, а през 2017 г. за няколко месеца - и председател на 44-ото Народно събрание. През юли 2023 г. беше избран от 49-тото НС за председател на..

публикувано на 29.03.24 в 21:52

Изложба: "75 години НАТО и 20 години България в НАТО“ в БТА

"НАТО дава сигурност и стабилност на държавите не само в Европа, но и в света". Това заяви проф. Огнян Герджиков, председател на 39-ото Народно Събрание, което приема Ратификацията на Северноатлантическия договор за членството на България в Алианса. Проф. Герджиков откри изложбата "75 години НАТО и 20 години България в НАТО“ в Българската..

публикувано на 29.03.24 в 21:51