Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина Цено Ценов

Цено Ценов
Снимка: БГНЕС

На 80-годишна възраст почина Цено Ценов, президент на Европейската федерация по борба и вицепрезидент на Световната централа, съобщиха от БФБорба.

Българинът беше фактор в международната организация още от нейното създаване през 1978 година, а през 2002-а влиза и в управленските органи.

Ценов беше сред доайените на ръководни постове и в българския спорт. Бивш председател на Българската федерация по борба, той беше и дългогодишен член на Българския олимпийски комитет, както и изпълнителен директор на фондация "Български спорт".

Българската федерация по борба изказва искрени съболезнования на семейството и близките му.
Датата и мястото на поклонението ще бъдат обявени допълнително.

Поклон пред паметта му!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лия Каратанчева

Каратанчева спечели титла на турнир в Италия

Националката на България за "Били Джийн Кинг къп" Лия Каратанчева спечели титлата на двойки на турнира по тенис на червени кортове в Санта Маргерита ди Пула (Италия) с награден фонд 25 хиляди долара. Българката и Елени Христофи (Гърция), които са водачки в схемата, победиха на финала представителките на домакините Елеонора Алвизи и Федерика..

публикувано на 20.04.24 в 13:58
Салах иска да напусна Ливърпул

След Клоп и Салах иска да напусне Ливърпул

Нападателят на Ливърпул - Мохамед Салах, възнамерява да напусне английския клуб през летния трансферен прозорец, съобщава The Sun. Според източника решението на египтянина е свързано с напускането на мениджъра Юрген Клоп. Германският специалист ще напусне клуба след края на сезон 2023/24. Основният претендент за играча е Ал-Итихад...

публикувано на 20.04.24 в 13:36
Макс Верстапен

Макс Верстапен ще стартира от първа позиция в Гран при на Китай

Световният шампион Макс Верстапен ще стартира от първа позиция в утрешното състезание за Гран При на Китай във Формула 1. Нидерландецът завъртя най-бърза обиколка за 1 минута 33.660 секунди и се превърна в първия пилот след Мика Хакинен през далечната 1999 година, който стартира сезона във Формула 1 с пет поредни полпозишъна. Това бе и първо място в..

публикувано на 20.04.24 в 12:35
Илиана Раева

Илиана Раева: България повече няма да участва на състезания в Баку

Президентът на Българската федерация художествена гимнастика Илиана Раева беше много ядосана от съдийството при ансамблите на Световната купа в Баку (Азербайджан). Българският отбор получи снощи оценка от 35.750 за композицията си с пет обръча. Щабът на България подаде контестация за оценката, която беше отхвърлена. "Уважаеми дами и господа! Отборът..

публикувано на 20.04.24 в 10:23

Левски приема ЦСКА в 20-ти финал между двата отбора във волейболната история

Волейболистите на Левски София приемат днес ЦСКА в първия финал на Супер Волей. “Сините” са домакини на “червените” в зала “Левски София” от 19,00 часа. Възпитаниците на Николай Желязков спечелиха Суперкупата на България в началото на този сезон, а след това играха и финал за Купата на България. Момчетата на Александър Попов финишираха на 5-о място в..

публикувано на 20.04.24 в 09:01
Александър Везенков е отново Спортист на годината

Сакраменто и Везенков останаха извън плейофите в НБА

Сакраменто Кингс с Александър Везенков в състава загуби с 98:105 от Ню Орлиънс Пеликанс във финалния сблъсък от плей-ин турнира на НБА. Така Кингс пропуснаха възможността да се класират за плейофите. Най-добрият български портист за 2023 година този път получи доста повече минути от треньора Майк Браун. Везенков завърши мача с 2 точки и 2 борби за малко..

публикувано на 20.04.24 в 07:58
Макс Верстапен

Верстапен спечели първия спринт за сезона във Формула 1

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона във Формула 1, след като триуфмира в късата надпревара в Китай, въпреки колебливото начало, което световният шампион направо. Нидерландецът стартира добре и зае третото място в началните етапи, зад Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, които поведоха след грешката на тръгналия от полпозишъна Ландо Норис. В опита..

публикувано на 20.04.24 в 07:42