Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хванаха здравен инспектор в Габрово при получаване на подкуп

Разследват за корупция здравен инспектор от Габрово, хванат в момент на получаване на подкуп от собственик на търговски обект.

Наложеното му първоначално полицейско задържане е удължено до 72 часа.

Задържаният от криминалистите е 63-годишен служител на Регионалната здравна инспекция в Габрово.

След проведените процесуално-следствени действия, проведени в жилищата и в работния кабинет на здравния инспектор, са намерени и иззети крупни суми пари и документи, имащи отношение към извършваната от него престъпна дейност.

Това съобщават от Областната дирекция на полицията и уточняват, че служителят е задържан в момент на получаване на подкуп от собственик на търговски обект в Габрово.

Разследването на случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Десислава Танева

Имотите от държавния фонд - под наем или аренда само чрез търг

Отдаването под наем или аренда на имоти от държавния поземлен фонд ще се извършва само чрез търг. Това реши парламентът с окончателно приемане на промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Така отпада възможността за провеждане на конкурси. Редът за разпределение на пасища, мери и ливади ще се извършва от комисия,..

публикувано на 28.03.24 в 16:03

Пуснаха под парична гаранция мъж от монтанско село, блудствал с малолетно момиче

53-годишен жител на монтанското село Лехчево е бил задържан за блудствени действия спрямо малолетно момиче от селото . Сигналът за престъплението бил подаден от майката на момичето в понеделник в РУП - Монтана.  От снетите сведения от потърпевшата било изяснено, че престъплението е извършено преди две седмици в дома ѝ от 53-годишен местен..

публикувано на 28.03.24 в 15:56

Мобилно приложение показва в коя аптека можем да намерим дадено лекарство

Налично ли е дадено лекарство в аптечната мрежа и в коя аптека може да се намери – такава информация могат да получат хората чрез подаване на сигнал за липсващ медикамент през мобилно приложение. То е активно и беше представено от Българската асоциация на търговците на едро с лекарства и Асоциацията за развитие на паралелната търговия с лекарства...

публикувано на 28.03.24 в 15:54

Софийската митница с нов директор

Териториалната дирекция "Митница София“ е с нов директор - Павел Манченко, който до момента беше представител на Агенцията в Постоянното представителство на България към Европейския съюз.  Манченко има над 27 години стаж в системата на митниците, заемал е различни експертни и ръководни длъжности.  Досегашният ръководител на териториалната дирекция..

публикувано на 28.03.24 в 15:47

В молдовския град Тараклия ще бъде открит филиал на Русенския университет

В молдовския град Тараклия ще бъде открит филиал на Русенския университет, стана ясно от постановление на Министерския съвет. От 2016 г. ръководството на Русенския университет полага усилия за откриване на свой филиал в молдовския град Тараклия и с постановление на Министерския съвет това вече е възможно. В началото се предвижда обучението да..

публикувано на 28.03.24 в 15:46

Полицията във В. Търново задържа двама души за грабеж

Полицията във Велико Търново задържа двама мъже и една жена за грабеж на пътя край Полски Тръмбеш. Служител на фирма направи граждански арест на крадец на голяма сума пари от касата на своя работодател. Двама мъже на 19 и 45 години и 45-годишна жена са в полицейския арест като съпричастни за побой и грабеж на златни накити. Потърпевша е..

публикувано на 28.03.24 в 15:40
Ивана Георгиева от Дупница е в неизвестност от 22 февруари

Родителите на изчезналата Ивана обявиха награда от 50 000 лв. за този, който я намери

Родителите на изчезналата преди повече от месец 17-годишна Ивана Георгиева - Мария и Георги, обявяват парична награда от 50 хил. лева за всеки, който посочи местонахождението ѝ, даде информация за нея или я доведе. Това казаха двамата за БНР в Дупница днес. Кметът на Общината Първан Дангов подкрепя тази идея, но и отбелязва, че семейството не..

публикувано на 28.03.24 в 15:36