Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емануил Йорданов: Дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР е хубаво да се закрие

| обновено на 30.06.20 в 09:55
Емануил Йорданов
Снимка: БГНЕС

„Когато говорим за структурни промени, следва те да се обусловени от нужда от подобряване на управлението на структурата. Когато се правят конюнктурни промени, неуспехът е предварително заложен... Ако има служба в МВР, на която е необходимо да се обърне особено внимание, това е Дирекция „Вътрешна сигурност“, която е хубаво да се закрие“. Това коментира пред БНР Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър и адвокат на един от двамата задържани антимафиоти по аферата с взимане на подкупи за покровителстване на наркогрупи

Според него, когато един министър иска да уволни директор на национална служба, е нормално да го покани в кабинета си и да обясни причините. 

Имаме двама полицаи с дълъг професионален стаж и безупречни професионални биографии. Срещу тях застават петима души - наркопласьори, които са разследвани от тях. Тези наркопласьори са подсъдими по друго дело в специализирания съд. Те се появяват по уникален начин. Всички те са обявени за национално издирване и когато са задържани двамата полицаи, се появяват и дават показания пред съдия... Оказва се, че сме склонни да вярваме на наркопласьорите, а не на полицаите“. 

По думите на Йорданов при едно влизане на делото в съда „ще падне голям смях“ с показанията на наркопласьорите, но полицаите няма да се смеят, защото до това време ще са лежали с месеци в ареста. 

Интервюто с Емануил Йорданов можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Ивайло Спиридонов

Директорът на ГДБОП и зам. главният секретар на МВР подадоха оставки

Директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов е депозирал оставката си. Заедно с него оставка е подал и заместник главният секретар на МВР Георги Арабаджиев. По-рано днес бе съобщено, че началникът на отдела за борба с наркотрафика в..

публикувано на 26.06.20 в 17:32
ВИЖТЕ ОЩЕ

Евродепутатката Ева-Мария Костова: Отново избори, ставаме партньор, на който не може да се разчита

Днес завършва последната парламентарна сесия на Европейския парламент (ЕП) преди изборите за подновяване на състава му през юни. На последната пленарна сесия в Страсбург испанската евродепутатка с български произход Ева-Мария Костова коментира..

публикувано на 25.04.24 в 07:46

Синдикати се вдигат на протест за отлагането на либерализацията на тока

КТ "Подкрепа" и КНСБ и техните федерации организират Национален протестен митинг за отлагане на либерализацията на пазара на електрическа енергия и в защита на работещите в енергетиката и въгледобива. Протестът ще се проведе от 10:30 ч пред сградите..

публикувано на 25.04.24 в 07:42

Бюджетната комисия гласува забрана на хазартна реклама в медиите

Забраната за реклами на хазартни игри в медиите ще бъде разгледана на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Промяната бе представена вчера от ГЕРБ-СДС и ДПС, въпреки че 49-то Народно събрание скоро ще прекрати заседанията си..

публикувано на 25.04.24 в 07:37

ЦИК регистрира от днес независими депутати от ИК за евроизборите

От днес Централната избирателна комисия ще приема документи за регистрация на Инициативни комитети (ИК) за издигане на независими кандидати за участие в изборите за членове на Европейския парламент. Също от днес започва и регистрацията на..

публикувано на 25.04.24 в 07:32

Депутатите гласуват окончателно отлагането на либерализацията на пазара на тока

В един от последните работни дни на 49-ия парламент се очаква в дневния ред да бъде поискано включване на предложение за предсрочно освобождаване на председателя на НС Росен Желязков. Депутатите решават окончателно и дали да отложат с една..

публикувано на 25.04.24 в 07:27

Планова техническа профилактика

На 25 април  от 9 до 17 часа   ще бъде извършена планова техническа профилактика на предавателите на ултракъси вълни ДУПНИЦА 4 на честота 104.1 MHz и МАЛКО ТЪРНОВО 4 на честота 90.2  MHz, излъчващи програма „Хоризонт“. Възможни са прекъсвания на..

публикувано на 25.04.24 в 06:00

Пратеникът на ООН по Кипърския въпрос започва серия от ключови срещи за възобновяване на диалога

С обиколка в три европейски столици на пратеника на генералния секретар на ООН по Кипърския въпрос от днес започва третият, критичен етап в усилията на международната организация за възобновяване на преговорите между двете кипърски общности. Личният..

публикувано на 25.04.24 в 04:11