Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Необикновената сватба на Бъгси и Роджър

За заешката любов коронавирус няма

Щастливото заешко семейство
Снимка: Newpark Hotel Kilkenny

Сватбените церемонии обикновено си приличат. Още при първите акорди на „Сватбения марш“ на Феликс Менделсон развълнуваните гости започват да подсмърчат и да леят сълзи от радост. Гостите на Бъгси и Роджър обаче хрупат моркови, защото повечето са зайци. Младоженците също. Влюбените се врекоха във вечна вярност в ирландски хотел, а клипът от сватбата им обиколи интернет като част от рекламната кампания на хотела.

„Всъщност това е второто събитие със зайчета, което организираме в хотела и снимаме клип. Първия път ги филмирахме как се радват на следобеден чай в лобито. Истината е, че по-скоро снимахме всичко, след като го аранжирахме, а те тичаха нагоре-надолу по стълбите. След това решихме, че се е получило добре и започнахме да организираме сватбата“, разказва в предаването „Изотопия“ Найл Дън, мениджър в ирландския хотел с иновативен подход към рекламата. Сватбеният клип на Бъгси и Роджър е част от кампанията за възвръщане на гостите на хотела след месеците на изчакване да премине най-тежката част от пандемията. Той е специализиран в организацията на тържества и има собствена ферма. Зайците в нея се отглеждат, за да радват гостите.

Бъгси е с кафяво-бяла окраска, а Роджър е черен с беличко на муцунката, шията и предните лапи. В деня на женитбата тя е пременена с бяла булчинска рокля, а младоженецът има строг черен цилиндър зад ушите. „Истината е, че бяха най-покорните зайчета. Мога да ги нарека най-добрите актьори, които можеха да изиграят исканите от нас сцени. Имаме и други животни, основно птици, но те просто не могат да бъдат принудени да направят каквото и да е. Не ни слушат“, казва през усмивка мениджърът. Вече се досещате, че останалите гости на заешката сватба са птиците. Във фермата на хотела има 12 заека, четири от които рожби на Бъгси и Роджър още преди сватбата. „Те са модерна двойка, логично е да имат интересна сватба, нали?“, шегува се Найл.

Снимачният процес е изисквал бързина и прецизност, защото и младоженците, и гостите им трудно се задържат на едно място. „Храна и само храна. Това е начинът да ги накараме да застанат някъде за кратко и да ги заснемем. Поставяме храната някъде, те застават за около няколко секунди, през които правим снимките и видеото и след това започват да тичат отново наляво и надясно. Честно казано, мисля, че направо побъркахме фермера, който работи в нашия хотел. Той непрекъснато тичаше след зайците“, допълва Найл.

Сега младата двойка живее във фермата. „Прекараха страхотен меден месец в хотела и продължават да се чувстват прекрасно заедно. Няма семейни скандали“, категоричен е мениджърът. Ефект от клипа със сигурност има. Така или иначе графикът на хотела за сватбени тържества е бил запълнен и работата е започнала в момента, в който властите са разрешили, взимайки предвид мерките за ограничаване на коронавируса. Сега обаче има и много резервации от семейства с деца, които искат да прекарат няколко дни на това място и да видят зайците младоженци. Те могат да ги докосват и да си играят с тях.

Найл изрично предупреждава, че ако някой от гостите има кулинарен интерес към зайците, ще бъде разочарован. Заешко изобщо не се сервира. Заради големия успех на сватбения клип на Бъгси и Роджър, в момента от мениджмънта обмислят да нарекат част от вегетарианските гозби на младоженците или просто да има „заешка салата“ с моркови.

Искате да погостувате на Бъгси и Роджър в най-важния им ден? Чуйте звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Анна Ризова и театралната школа

Анна Ризова в рубриката "Горещи сърца": Уча децата, че трябва първо да обичат себе си!

За нея няма невъзможни неща. Но най- важното за нея е да накара децата, а и възрастните да повярват в силата на изкуството и познанието. Тя е на 30 години, вече е усвоила няколко професии. Завършила е театрално изкуство, докторант е по "Кинознание и телевизия", преподава на студенти в Югозападния университет, работи като експерт "Реклама" в Радио..

обновено на 21.04.24 в 09:30
Анна Йончева, основател на инициативата

Анна Йончева: Благодарна съм за всичко научено от семействата на деца с увреждания

Преди 5 години на една детска площадка в София една майка вижда как дете съветва друго дете да не играе с момиче в инвалидна количка, защото момичето е заразно. Така Анна Йончева решава да направи децата с увреждания видими, за да могат другите деца да свикнат с тях и да играят заедно.  Тя е фотограф-любител, основател на проекта „Различните деца“,..

публикувано на 19.04.24 в 15:53

"Представи си - Не е нужно да гледаш, за да видиш". Проект на студенти от НБУ за незрящи

Студенти по журналистика от 4-ти курс в Нов български университет предизвикват въображението на незрящите, за да ги отведе там, където не могат да отидат. Това се случва в проекта "Представи си - Не е нужно да гледаш, за да видиш", създаден от млади хора за техни връстници със зрителни проблеми. Премиерата на студентското радиопредаване беше..

публикувано на 19.04.24 в 11:15
Проф. Владимир Кефалов

Проф. Владимир Кефалов сред най-добрите специалисти в света в изучаването на човешкото зрение

Преди 23 години е учредена  Бреслеровата награда . Учените или лекарите, които имат право да се състезават за нея могат да живеят в която и да е държава по света, но трябва да имат медицински или научни изследвания, които  да допринасят за лечението на хората, загубили зрението си . През  2019 г. в списъка на учените  получили високото отличие е..

публикувано на 17.04.24 в 12:33

Само зимата ли може да ни изненада? Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри

Летният сезон е пред провал, предупреждават хотелиери и работодатели по Южното Черноморие. Причината - задълбочаването на кризата с липсата на работници и персонал за туристическите обекти . Само по Южното Черноморие за предстоящия сезон се търсят 27 хиляди работници. Междувременно посолствата в трети държави извън ЕС, откъдето се чака работна..

публикувано на 16.04.24 в 09:41

Седмицата на космически обороти: слънчево затъмнение и научно просветление

Деца и възрастни носеха цветя за извънземните, някои ги чакаха с глави лук. Казваха, че не се страхуват : - Вярвате ли, че ще дойдат? - Вярвам, защото тази заран пак съобщиха, вестниците четем. - Те дали биха могли да помогнат на България с нещо? - Ами казаха: "Ще помогнем". -..

публикувано на 13.04.24 в 17:09

"Яйцето" в СУ се събуди за нов живот – става модерна зала за събития

Емблематичното за поколения студенти и преподаватели пространство в Софийския университет "Св. Климент Охридски" - "Яйцето", започва нов етап от своето съществуване. То вече ще бъде съвременно пространство за публични събития, в което ще се помещава и модерна лаборатория.  " Залата има невероятна акустика . Направихме специално озвучаване. Може..

публикувано на 12.04.24 в 12:05