Езерото Байкал

Природозащитници протестираха срещу строеж на завод до езерото Байкал

В десетки градове на Русия природозащитници излязоха на протест срещу строежа на завод за питейна вода в непосредствена близост до езерото Байкал. Те са убедени, че ще бъдат нанесени непоправими щети на уникалната екосистема в района на най-дълбоководното..

публикувано на 24.03.19 в 16:25
Пътници в круизния кораб „Вайкинг скай“ чакат да бъдат евакуирани.

Влачат закъсалия круизен кораб след евакуация на стотици по въздух

Круизният кораб, който аварира при лошо време край Норвегия, днес е влачен на буксир към пристанище, след като стотици бяха евакуирани по въздух, предаде АФП. „Вайкинг скай“ с около 1300 души на борда загуби мощност в събота следобед и..

обновено на 24.03.19 в 14:48

С близо 3 милиона евро ЧЕЗ ще брани живота на щъркелите

"ЧЕЗ Разпределение България" и Българското дружество за защита на птиците започват поредица от мерки за опазване на белия щъркел по проекта "Живот за птиците", предаде БТА. Началото на кампанията е с идването на пролетта и завръщането на..

публикувано на 24.03.19 в 14:44
Градушката с размери на лешник е унищожила реколтата в селата

Земеделските стопани да плащат за борба с градушките, предвижда правителството

Държавата предвижда земеделските стопани да заплащат за защита от градушките по 75 стотинки на декар обработваема площ, без пасища и ливади.  Отпада първоначалното намерение и застрахователите да правят вноски. Това е обяснил на последното правителствено..

публикувано на 24.03.19 в 14:18

Готов е графикът за прием в 1-ви клас в училищата в Пловдив

Готов е графикът за прием в първи клас за учебната 2019/2020 година в общинските училища на Пловдив. Първото класиране ще бъде проведено на 5 юни, а свободните места за него ще бъдат публикувани в електронната система от училищата до 15 април,..

публикувано на 24.03.19 в 14:15

БСП иска доклада на ДАНС за оградата по границата с Турция

До БСП е достигнала информация, че след сигнала на депутата Елена Йончева до прокуратурата за нередности при изграждането на оградата по българо-турската граница, има и доклад на ДАНС. От партията разчитат този доклад да не остане секретен, заяви..

публикувано на 24.03.19 в 14:09
Екипът открил детето - униформените полицаи Виктор Черкезов и Христо Стоянов и ръководителите на издирвателната акция комисар Иван Русев и главен инспектор Димитър Кикьов.

Спасители носили близо час на ръце изгубило се дете в Сливенския балкан

Изгубилото се дете в сливенската планина по време на семеен излет е вървяло близо 6-7 километра през силно пресечена местност, докато е открито от издирващ екип. Това съобщи днес заместник-директорът на полицията в Сливен комисар Иван Русев...

публикувано на 24.03.19 в 13:57

Рекорд за инкрустирани диаманти в часовник – 15 858

Бижутерът от Хонконг Арън Шъм, собственик на швейцарската марка „Короне“, постави световен рекорд за часовник с най-много инкрустирани диаманти - 15 858, предаде Франс прес. Това стана по време на Салона на часовникарството и бижутерството в..

публикувано на 24.03.19 в 13:18

Гърция предупреждава да не се купуват морски дарове без сертификат

Властите в Гърция предупреждават да не се купуват морски дарове без сертификати за контрол. Избягвайте стока със съмнително ниски цени и без официални документи, препоръчват от Съюза на потребителите. В дните на Великденските пости в Гърция се..

публикувано на 24.03.19 в 12:45
Единственият възможен маршрут за достъп в района на Жоао Сегредо, където националният път 6 е бил прекъснат след преминаването на циклона Идай.

Близо 450 загинали в Мозамбик заради циклона Идай

Близо 450 души са загинали в Мозамбик в резултат на циклона Идай. Половин милион души са засегнати от бедствието. Циклонът премина през пристанищния град Бейра с ветрове със скорост 170 км/ч, след което се придвижи към Зимбабве и Малави,..

публикувано на 24.03.19 в 12:00