Адвокат Милена Миткова: Промените в Наказателния кодекс няма да отприщят лавина от дела за домашно насилие

Жертвите на домашно насилие изключително трудно вземат решение да предприемат каквито и да е стъпки в тяхна защита. Това, че промениха Наказателния кодекс, поздравления за което, съвсем няма да отприщи лавина от дела и жалби, според мен, тъй като..

публикувано на 15.11.18 в 18:12

Роми излязоха на протест пред общината в Дупница

На протест пред общината в Дупница излязоха жители на ромския квартал "Гиздова махала", които от 10 дни нямат вода. Положението с питейната вода в цяла Дупница е критично поради дългия период на засушаване по високите квартали, какъвто е и "Гиздова..

публикувано на 15.11.18 в 18:03

Затворници помогнаха за почистването на речни корита и дерета в Бургас

Опасни участъци от речни корита и дерета в Бургас са почистени с помощта на затворници и на местната пожарна. Инициативата идва от областния управител Вълчо Чолаков, който търси начини за превенция на наводнения, без това да утежнява бюджета...

публикувано на 15.11.18 в 16:57

Съдът в Шумен прие нови експертизи за взрива в Хитрино

Шуменският окръжен съд прие нови експертизи, представени днес по делото за влаковия инцидент в Хитрино на 10 декември 2016 г., когато след взрив на  изтекъл пропилен загинаха 7 души и десетки бяха ранени.  Подсъдими са машинистите Димитър Михнев и..

обновено на 15.11.18 в 16:55

Трима загинаха при катастрофа между селата Хитрино и Каменяк

Трима души загинаха при катастрофа между шуменските села Хитрино и Каменяк.  По първоначална информация от МВР лек автомобил е катастрофирал на пътя близо до жп прелез. Сигналът за тежкия инцидент е подаден минути след 15 часа. На място са изпратени екипи..

публикувано на 15.11.18 в 16:48

Цветанов: Най-големите опасности за децата са в интернет пространството

Най-големите опасности за децата са в интернет пространството. Това подчерта председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. "Имаме два вида уязвими деца...

публикувано на 15.11.18 в 16:44
В частен дом в град Кресна е открита наркооранжерия с 41 саксии с канабисови растения.

Два ареста и конфискуван канабис при спецакция в Сандански и Кресна

Над 11 килограма сух канабис и голяма наркооранжерия са разкрити при специализирана полицейска акция в Сандански и Кресна. В рамките на полицейската операция срещу производството и разпространението на наркотици, служители от управлението в..

публикувано на 15.11.18 в 16:29

Столичната община няма да участва в първата публична продан на къщата-музей на Яворов

Столичната община няма да участва утре в първата публична продан на къщата-музей на Яворов заради множество неясноти, установени в правен анализ на казуса. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Става дума за висящото дело по имота, както и..

публикувано на 15.11.18 в 16:00

"Токсичен" е дума на годината според Оксфордския речник

Дума на годината според Оксфордския речник на английския език е toxic (токсичен). Това се посочва в сайта на речника. В съобщението се казва, че броят на преглежданията на страници в интернет, които съдържат думата, се е увеличил с 45 % през 2018...

публикувано на 15.11.18 в 15:55
Николай Банев и Евгения Банева

Идната сряда става ясно дали Франция ще екстрадира Баневи

Следващата сряда ще стане ясно дали разследваните за източването на завод „Полимери“ Николай и Евгения Баневи ще бъдат екстрадирани в България. „На вчерашното си заседание Апелативният съд в Екс ан Прова̀нс е обявил, че ще се произнесе по..

обновено на 15.11.18 в 15:14