Закуска на тревата

Some Details

Публикации

"Усмихнат" прозорец дава надежда по време на криза

Прозорецът на една спретната къща близо до автогарата в град Елена от няколко дни се „усмихва“ с послание към местните жители. Началната учителка Даниела Кънчева, която ръководи децата скаути от общината, е решила да вдъхне кураж на съгражданите си..

публикувано на 07.04.20 в 16:30

33 деца учат в българското неделно училище "Св. Седмочисленици" в Тарагона-Реус

Българското неделно училище "Свети Седмочисленици" в Тарагона-Реус, Испания събира българчетата от цялата провинция, които искат да знаят майчиния си език. " Училището е едно от малките училища в Испания . В нашата провинция има официално..

публикувано на 02.04.20 в 08:37
Тортата

Детски празник при извънредно положение

Да празнуваш рождения си ден, когато стваш на шест, без игра с приятели и без гости, може да звучи тъжно, но - както с всичко друго - може да се намери такова решение, че детето с най-личния празник да се почувства истински щастливо, а "гостите" не само..

публикувано на 28.03.20 в 09:38
Валерия Николова и Александър Георгиев

20-годишният Александър Георгиев мечтае да пише българска музика

20-годишният Александър Георгиев е роден в Пловдив, но живее в Манчестър, където учи в музикален колеж. Александър е записал нова песен, която ще бъде част от музикалната класация БНР Топ 20. Преди да започне да изучава музика, той е имал интерес към..

публикувано на 18.03.20 в 10:09
Градският ученически парламент във Велико Търново

Ученически парламент прави ежегоден благотворителен бал с кауза

Градският ученически парламент във Велико Търново определи каузата на тазгодишния си благотворителен бал. 60-те средношколци от старата столица решиха да подпомогнат педиатричното отделение на областната болница и да дарят средства за лечението на..

публикувано на 09.03.20 в 10:54
Доц. Анета Иванова, Университетската МБАЛ

В България ще има лекарство за рядката болест порфирия

Две лекарства, които предстои да бъдат регистрирани, облекчават симптомите в рамките на 24 часа. "Едно от лекарствата го има на пазара в Европа и в Америка от много години. Ние също лекуваме наши пациенти с него, но те го заплащат..

публикувано на 02.03.20 в 08:16

Родителите трябва да търсят баланс между грижите за детето и себе си

В момента, в който станем родители, целият ни свят се преобръща и всичко, което сме си представяли, мислели, за което сме се подготвяли, много често не е това, което очакваме. Мнението е на Зорница Трифонова, обучител по ненасилствена комуникация и..

публикувано на 25.02.20 в 17:35

Музей на илюзиите отваря врати във Велико Търново

Науката среща забавлението на площ от 500 квадратни метра в новия Музей на илюзиите във Велико Търново. Музеят ще посрещне първите си посетители на 29 февруари. Музеят ще показва 50 физични и оптични илюзии, създадени по законите на..

публикувано на 22.02.20 в 11:25
Корицата на книгата на Веселина Паскова

Веселина Паскова описа в книга примери за успешна екипна работа

Веселина Паскова издаде книгата " 1 + 1= 1- успели българи в тандем". "Винаги зад някакво постижение или някакъв успех или каквато и да било работа не стои един човек никога. Той може да е лице, да е извършител на дадено постижение, но зад него..

публикувано на 21.02.20 в 17:39
Календар на организацията за защита на животните

Организацията "Четири лапи" търси осиновители на кучета и котки

Календарът на организацията за защита на животните "Четири лапи" за 2020 година е със снимки на болни животни, които не могат да живеят на улицата. През 2013 година отвори врати клиника „Банкя“ - един съвместен проект на организацията "Четири..

публикувано на 17.02.20 в 16:23