Хумор и сатира

Редакция “Хумор и сатира” е една от най-старите редакции не само в програма “Христо Ботев”, а и в Българското национално радио. През годините в нея са работили изявени творци, които са създали някои от знаковите явления в българската култура – фестивала на хумористичната и сатирична песен “Златният кос”, конкурса “Тромбата на Вили”, сатиричната буфо-опера “Цар и водопроводчик”, мюзикълите “Шерифът Лъки” и “Бабавачница”, творческия клуб “Дядовата ръкавичка”, стотици разкази, стихотворения, пиеси.
Понесли впечатляващото си наследство, колегите от “Хумор и сатира" гледат към бъдещата си работа сериозно. Амбицията им е да разширят обратната връзка със слушателите, да възродят спектаклите с публика, да снижават възрастта на своята аудитория и най-вече да останат верни на своето верую ”ако не сме умни, да бъдем поне остроумни”.

Публикации

Звезди посред бял ден

Много е вероятно най-голямата гордост на френския актьор Ален Делон да е извайването на образа му в „Звезди посред бял ден“ от българския актьор Стефан Данаилов по текстовете на Иван Кулеков и Александър Андреев. Още от редакция "Хумор и сатира"..

публикувано на 18.08.16 в 09:05

Магазин 1001 усмивки

„Магазин 1001 усмивки“ е запазена марка на редакция „Хумор и сатира“, създадена от Иван Кулеков и Васил Сотиров. На безбройните му щандове усмивките и гримасите са аранжирани красиво, а цените им са съвсем достъпни. Още от редакция "Хумор и сатира"..

публикувано на 17.08.16 в 09:00

Звезди посред бял ден

В директната шоупрограма на редакция „Хумор и сатира“ „Звезди посред бял ден“ можете да се срещнете не само с най-колосалните звезди на днешния ден, но и със съвсем обикновени хора. Опитът ни учи, че и те имат с какво да се изложат пред света...

публикувано на 16.08.16 в 09:05

Хапчета за смях

Някои вземат хапчета за сън, други – хапчета против главоболие, трети прекарват живота си в търсене на лекарства срещу глупост. Редакция „Хумор и сатира“ ви препоръчва най-доброто – „Хапчета за смях“! Още от редакция "Хумор и сатира" през лятото..

публикувано на 15.08.16 в 09:00

Мемоарите на бай Аз

Тук всичко започва с мизансцена – поляна, дърво, чешма, а в единия край се мъдри масивно бюро, върху което Бай Аз пише спомените си… Нататък са комичните приключения на един легендарен герой. Още от редакция "Хумор и сатира" през лятото..

публикувано на 12.08.16 в 09:05

Звезди посред бял ден

За пореден път шоупрограмата на Иван Кулеков, Александър Андреев, Стефан Данаилов и още куп родни артистични легенди „Звезди посред бял ден“ доказва, че самата тя е легенда! Още от редакция "Хумор и сатира" през лятото Всяка седмица през август:..

публикувано на 11.08.16 в 09:05

Смей се само в краен случай

Хората от редакция „Хумор и сатира“ винаги са мечтали да вземат участие в престъпното преразпределение на капитали, извършвано в определени исторически периоди у нас. Засега единственият им успешен опит е криминалният сериал „Смей се само в краен..

публикувано на 10.08.16 в 09:05

Звезди посред бял ден

Директната шоупрограма на редакция „Хумор и сатира“ „Звезди посред бял ден“ е известна с това, че от нея могже да се научи колосално количество непотребна информация, поднесена по очарователен начин от репортерката Йорданка. Още от редакция "Хумор и..

публикувано на 09.08.16 в 09:05

Вариете „Сладки фалш 2000“

В годината, когато светът не свърши, редакция „Хумор и сатира“ отпразнува световното оцеляване с вариете „Сладки фалш 2000“ – едно ярко доказателство, че когато светът е на път да свърши, хората се веселят най-буйно. Чуйте изявление на управителя на..

публикувано на 08.08.16 в 09:05

Кажете го на шапката ми

„Кажете го на шапката ми“ е криминален радиокомикс в пет явления от Мирон Иванов. Въпреки че са минали повече от 30 години от премиерата му, прахът на времето не е покрил смеха в него. Още от редакция "Хумор и сатира" през лятото Всяка седмица през..

публикувано на 05.08.16 в 09:05