Хумор и сатира

Редакция “Хумор и сатира” е една от най-старите редакции не само в програма “Христо Ботев”, а и в Българското национално радио. През годините в нея са работили изявени творци, които са създали някои от знаковите явления в българската култура – фестивала на хумористичната и сатирична песен “Златният кос”, конкурса “Тромбата на Вили”, сатиричната буфо-опера “Цар и водопроводчик”, мюзикълите “Шерифът Лъки” и “Бабавачница”, творческия клуб “Дядовата ръкавичка”, стотици разкази, стихотворения, пиеси.
Понесли впечатляващото си наследство, колегите от “Хумор и сатира" гледат към бъдещата си работа сериозно. Амбицията им е да разширят обратната връзка със слушателите, да възродят спектаклите с публика, да снижават възрастта на своята аудитория и най-вече да останат верни на своето верую ”ако не сме умни, да бъдем поне остроумни”.

Публикации

Звездно начало на годината

В самото начало на годината, за която маите са счели, че е последната, заслужаваща отбелязване в календара им, репортерката Жанет, блондинка, ще се срещне със заместник-кмета по фигурното пързаляне, с председателя на агенцията за задоволяване на населението,..

публикувано на 11.01.12 в 13:22

Ленко Кънев – звезда в кабаре „Фата Моргана”

Ще гастролира митичният български герой Ленко Кънев. Ако разгърнем биографията на Ленко, ще видим че той е бил водопроводчик, автотенекеджия, бодигард, келнер, управител на детска въртележка, бил е и двама компютърни програмисти, поне така твърди той, къде..

публикувано на 18.11.11 в 12:35
Десет писатели и приятели на Кръстьо Кръстев четоха негови произведения в книжарница

Спомен за Кръстьо Кръстев

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Humor/111106_K.Krastev_priyateli.mp3 В „Академия Комика” можете да чуете документален запис от четенето, което група приятели на писателя направиха на 4 октомври в книжарница "Хеликон". Негови текстове четоха Йордан Попов,..

публикувано на 02.11.11 в 11:45

"Звезди посред бял ден": Журналистиката кости няма, но кости троши

Този път в студиото на директната шоупрограма на редакция „Хумор и сатира” ще се развихри Жанет, блондинка, студентка по журналистика в Старобългарския университет. В „Звезди посред бял ден” тя ще бъде на практика и твърдо е решила да докаже правотата на..

публикувано на 12.10.11 в 09:48

Необичайни явления в ефира

И този път в директната шоупрограма „Звезди посред бял ден” водещата Йорданка и нейните събеседници ще предизвикат необичайни явления сред слушателите. Това ще е напълно естествено след срещата им с председателя на парламентарната комисия по страничните..

публикувано на 14.09.11 в 09:01

Микрофон, маникюр и още нещо

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Humor/110717vic.mp3 Юлското слънце изгаря земята, но по-безмилостна е звездата на разследващата журналистика репортерката Йорданка, която не оставя сенчесто място неогряно. С микрофон и маникюр и през лятото тя продължава да..

публикувано на 14.07.11 в 07:37

Журналистика с огън и меч в „Звезди посред бял ден”

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Humor/110515_Zvezdna reklama.mp3 Както добре знаем, „Звезди посред бял ден” е не просто директна шоупрограма, а един час журналистика с огън и меч. Това поставя пред екипа на предаването високи цели и отговорни задачи. Този път..

публикувано на 13.05.11 в 07:42
„Златният кос” - 2009 г.

37-и фестивал на хумористичната и сатиричната песен „Златният кос”: пластика на словото, обрати на мисълта

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/kultura/Poroci.mp3 ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/kultura/moriakat udavnik.mp3 ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/kultura/slushalkata 1.mp3 Тази година „Златният кос” ще превърне фестивала на хумористичната и сатиричната песен в..

публикувано на 16.03.11 в 13:16
Всичко е в ръцете на човека и тъкмо затова те трябва редовно да се мият.

Избрано от фонда на "Хумор и сатира" от 30 август до 5 септември

Хиляди са авторите, които вървят в крак с времето, Борис Арнаудов ви предлага онези от тях, които са попаднали в бъдещето. Понеделник, 30 август Един ден човешкото в живота ще се възкреси Надежди, споделени от Джон Стайнбек в романа „Тортила Флет”..

публикувано на 26.08.10 в 10:49
Когато ви се прииска да облеете някого с кал, за предпочитане е тя да бъде лечебна...

Избрано от фонда на "Хумор и сатира" от 23 до 29 август

Хиляди са авторите, които вървят в крак с времето, Борис Арнаудов ви предлага онези от тях, които са попаднали в бъдещето. Понеделник, 23 август Вярата в доброто облагородява, подозрението в зло погубва. Доказателствата – в разказите на Съмърсет Моъм..

публикувано на 16.08.10 в 10:21