Музик мания

сряда
от 14.30 до 15.30 часа

Мания - страст, силно желание, лудост
Единственото място където звучи всякаква музика - място за специалните проекти и идеи на големи и не толкова известни музиканти. Време за да чуете творбите на прочути композитори в най-невероятни изпълнения. Часът когато ще се забавлявате със звуците издавани от най-странните инструменти изобретени от човека. Всичко за което може да си помислите или научите, че съществува по света и което издава звук един ден ще бъде представено в този час за пристрастени.

Екип: Светлана Димитрова

Публикации

Ансамбъл „Ла Росиньол“ – музика за пеене и танци от времето на Ренесанса

На 22 март в програмата на фeстивала „Мартенски музикални дни“ беше включен концерт на Ансамбъла „Ла Росиньол“ . Блокфлейти, гайда, хърди-гърди, портативен орган, лютня, ренесансова китара, различни ударни съпровождаха танците и песните звучали в..

публикувано на 09.04.19 в 15:30
Мие Мики

Мие Мики – „Кралица на класическия акордеон“

„Музик мания“ представя прочутата японска изпълнителка. Спомням си колко силно впечатление ми направиха нейните първи записи, които чух след първото й гостуване у нас. Оттогава все се надявах да я чуя и срещна на живо и ето че получих тази възможност..

публикувано на 03.04.19 в 11:07
Жан-Кристоф Спинози

Огнен, буен, бароков, модерен – това е Жан-Кристоф Спинози

„Той предизвиква бури, не се страхува от приливите и отливите, за да засити първата си страст: да разруши традициите в класическата музика, да разкрие цялата й модерност и да я направи достъпна за всички“. През 1991 г. в Брест, Франция..

публикувано на 02.10.18 в 14:11
Аглика Генова и Любен Димитров

Нов диск на клавирно дуо Аглика Генова, Любен Димитров

Завръщат се от Русе. Там имаха концерт заедно с Татяна Колева с творби на американски композитори. Щастливи са, че отново са свирили в родния си град. Щастливи са и, че през лятото – на 4 юни ще свирят в Пловдив, поканени от Мила Павлова за фестивала „Дни..

публикувано на 27.03.18 в 17:16

Пет вердиеви постановки с прожекции в Музикалната академия

От днес ценителите на опера ще има още една примамлива възможност да гледат знакови спектакли в техните филмови варианти. Оперните постановки са на театър „Реджо“ и ще могат да се гледат благодарение на сътрудничеството между три институции – театъра в..

публикувано на 23.02.18 в 08:51
Елина Гаранча

Елина Гаранча и новите ѝ героини

Мисля, че трябва да надникнем във вътрешния свят на всички тези жени и те да бъдат пример за хората, които по някаква причина са в тежък момент от живота си - нещастна любов, предателство, загуба на власт, сбогуване с близки. В моя всекидневен живот аз съм..

публикувано на 10.10.17 в 16:45
Детска вокално-театрална формация „Таласъмче”.

„Трите феи и спящата красавица” - премиера в ефира на програма „Христо Ботев”

В навечерието на Първи юни Българското национално радио поднася на своите най-малки слушатели музикален подарък. В следващите минути ще чуете най-новия ни студиен запис за деца - мюзикъла „Трите феи и спящата красавица” по приказката на Шарл Перо. Музиката..

публикувано на 30.05.17 в 10:10
Тенорът Михаил Светлев в различни роли от неговия репертоар

Представяме тенора Михаил Светлев

Животът му прилича на приказка. Момчето, което завършва Софийската духовна семинария, покорява световните оперни сцени. Десетки роли, стотици спектакли, хиляди мили – един живот посветен на операта. Сред най-близките му приятели са Тито Гоби, Мстислав..

публикувано на 23.11.16 в 11:35

Нов храм на музиката

Всяко лято площадът пред храм-паметника „Александър Невски“ се превръща в сцена, на която Софийската опера поднася на своята публика ново, атрактивно оперно заглавие. Тази година това беше зрелищната постановка на „Набуко“, за която акад. Пламен Карталов..

публикувано на 28.07.16 в 14:50
Момент от репетицията

Суперпродукция на „Набуко“ със световноизвестни изпълнители в София

Постановката е на акад. Пламен Карталов, диригент е Михаил Синкевич. Само шест са спектаклите и доколкото разбрахме билетите са на привършване. Може би мнозина, минавали край храм-паметника, са забелязали сцената с изградените висящи градини на Вавилон,..

обновено на 21.07.16 в 17:52