Музик мания

сряда
от 14.30 до 15.30 часа

Мания - страст, силно желание, лудост
Единственото място където звучи всякаква музика - място за специалните проекти и идеи на големи и не толкова известни музиканти. Време за да чуете творбите на прочути композитори в най-невероятни изпълнения. Часът когато ще се забавлявате със звуците издавани от най-странните инструменти изобретени от човека. Всичко за което може да си помислите или научите, че съществува по света и което издава звук един ден ще бъде представено в този час за пристрастени.

Екип: Светлана Димитрова

Публикации

Представяме проектите на Любка Биаджони цу Гутенберг

Преди турнето в Германия и Австрия със своя оркестър София симфоникс Любка Биаджони постави няколко акцента от програмата на концертите и разказа за бъдещите си проекти. В очакване сме на няколко интересни предложения за българските меломани – концерт с..

публикувано на 20.07.16 в 09:06

Срещи в ефира – българският дебют на концертната двойка Мариета Петкова и Веско Пантелеев-Ешкенази

Чудесно е да бъдеш на фестивал. Всеки път след като се завърна от подобно събитие чувствам прилив на нови идеи, чувствам се обогатена и вдъхновена. Още повече, когато става дума за международния фестивал „Мартенски музикални дни” в Русе. Редки са..

публикувано на 13.04.16 в 09:10
Людмил Ангелов и Ина Кънчева

Полин Виардо – песни и мазурки

Любовта към непознатото, стремежът да се откриват новости събира певицата Ина Кънчева и пианиста Людмил Ангелов. Известно време те издирват на различни места забравени пиеси на една великолепна певица, а оказва се и добър композитор - Полин Виардо...

публикувано на 05.04.16 в 13:09

„Париж - Буенос Айрес - една голяма любов”

На 25 февруари в зала „България” своя нов диск представиха пианистката Мария Мартинова и цигуларят Сирил Гарак. Записите са направени през 2013 г. в Първо студио на Българското национално радио. За концерта специално поканен беше актьорът Юлиан Вергов,..

публикувано на 03.03.16 в 10:30

Настояще, планове и мечти в живота на баритона Кирил Манолов

Младият певец Кирил Манолов печели две престижни награди от конкурси, носещи имената на двама от най-великите оперни певци на България – през 2006 година от конкурса „Гена Димитрова“ в Плевен и след това през 2009 г. златен медал и голямата награда –..

публикувано на 03.02.16 в 14:15

Специален гост Цветелина Василева

Завършва Музикалната академия в София. Дебютира на сцената на Софийската опера в „Бал с маски“, а след това пее в „Дон Карлос“, „Отело“, „Трубадур“. Печели награди от конкурсите „Тито Скипа“ и „Франческо Чилеа“ в Италия и специализира с Карло Бергонци в..

публикувано на 13.01.16 в 08:55
Хуан Диего Флорес

Хуан Диего Флорес: Всички тези песни са толкова вплетени в нашето ДНК, в ДНК-то на всеки, защото всеки знае мелодиите

„Израснал съм със записите на Карузо и радостното пеене на Павароти, което още чувам. Имал съм късмет да прекарвам много време в Италия по време на кариерата си, участвал съм многократно в Росиниевия фестивал в Пезаро. Така че, естествено бях нетърпелив да..

публикувано на 28.12.15 в 15:05
Братята Александър и Константин Владигерови по време на срещата с Димитър Динев в Бад Ишъл, Залцкамергут, Горна Австрия

Юлия Атцмансторфер представя братята Константин и Александър Владигерови в "Музик мания" на 2 декември от 14.30 часа

На 19 ноември гостуваха Димитър Динев и Братя Владигерови по покана на клуба „Приятели на джаза“ и библиотеката към църквата в Бад Ишъл, Залцкамергут, горна Австрия. Динев чете откъси от семейния си роман  "Ангелски езици", разказите "Светлина..

публикувано на 02.12.15 в 11:50

Лариса Гергиева: Съветвам всички театри да обърнат внимание на това как в Мариинския театър работим с младежите

Тя пристигна в България и тук да работи с млади певци. Двадесет бяха тези, които почерпиха опит от нея. Тя е Лариса Гергиева - сестрата на един от най-знаменитите диригенти в момента Валерий Гергиев. Лариса Абисаловна е ръководител на Академията за млади..

публикувано на 24.11.15 в 15:22
Петър Данаилов в „Кармен” на Жорж Бизе, постановка на Пловдивската опера.

Петър Данаилов: Старая се в работата със студентите да бъда на високо професионално ниво, но и на човешко

Винаги сме на ти, на малки имена, няма Маестро, няма комплименти. Ние сме приятели - продължава разказа си певецът. Той преподава в НБУ, вокален педагог е на Пловдивската опера, като работи не само с отделни певци, но и с целия хор. Занимава се с йога..

публикувано на 09.11.15 в 14:59