Нашият ден

от понеделник до петък
от 7.15 до 11.00 часа

Предаването е разделено на три отрязъка.
Първият въвежда слушателите в деня - календар на деня, събития, личности, преглед на културните сюжети от информационните източници. Вторият час е посветен на публицистиката - експерти и участници в събитията ги коментират, анализират и прогнозират развитието им. Третият час е насочен към културните сюжети - културен афиш, записи от Златния фонд, анонсиране на предстоящи културни събития, разговори с интересни личности.

Всеки петък „Нашият ден“ от 9.45 часа продължава със „Законът и Темида“.


Екип на предаването: Ива Дойчинова, Александър Райчев, Любомира Константинова, Мария Христова, Нина Цанева, Мартина Кръстева, Таня Любенова, Оля Стоянова, Росица Александрова, Кирил Чобанов, Грациела Ингелска, Светлана Тодорова.

За връзка в студиото на предаването "Нашият ден" тел.: 964 09 70 (от 7.15 до 11 часа).

Публикации

Да хакнем кризата в България

Световната здравна организация започна партньорство с глобалните технологични гиганти в разработването на софтуер, който дава възможност да се идентифицират предизвикателствата, свързани с разпространението на коронавируса, както и за изработване на..

публикувано на 27.03.20 в 12:25
Проф. Иво Петров

Д-р Иво Петров: Идват слънчеви дни, ще се справим

" Пациентите не трябва да се страхуват и трябва да знаят, че могат да разчитат на нас – каза д-р Иво Петров, кардиолог, гост на рубриката "Главен герой" – Имаме възможност да приемаме и лекуваме пациенти със сърдечно-съдови заболявания и съмнения за..

публикувано на 27.03.20 в 10:29

Топла храна в труден момент

" Ние сме най-доброто от себе си, когато служим на другите " – казва Бурхан Немутлу, управител на хотел в Банско и основател на кампанията " Топла храна в труден момент ". Когато властите затварят града и хотелите в него, Немутлу предлага на екипа си да..

публикувано на 27.03.20 в 09:34

Кап. I ранг Васил Данов: Коронавирусът не е предизвикан от биотероризъм

Възможно ли е наистина коронавирусът да е лабораторно създадено биологично оръжие? Какви са международните разпоредби за т.нар. "биотероризъм". Има ли основания за подобни тревоги в дните на световна пандемия от Covid-19. На днешния ден през..

публикувано на 26.03.20 в 10:39

Ще остане ли незастроено Южно Черноморие

Съдбата на южното ни Черноморие и вероятността то скоро да заприлича на Слънчев бряг – този важен проблем повдига "Нашият ден".  От 22 години Община Царево се опитва чрез общия устройствен план да застрои най-южната част от Българското Черноморие,..

публикувано на 26.03.20 в 10:25

Със или без коронавирус грижите за малкото дете са специално нещо

Със или без коронавирус грижите за малкото дете са специално нещо.  Това, че циркулира коронавирус, няма пряко отношение към начина, по който трябва да бъде гледано едно новородено дете, обясни проф. Владимир Пилософ в здравната рубрика на "Нашият ден":..

публикувано на 26.03.20 в 10:13
Георги Киряков

Георги Киряков: Нова политическа класа няма да се появи по време на кризата

Може ли българската политическа класа да бъде опора и пример в момент на криза и трудности и да даде адекватна защита и управление на хората? Има ли благи вести на Благовещение от политиката, коментира в "Нашият ден"  политологът Георги Киряков: "Благи..

обновено на 25.03.20 в 17:58
Д-р Александър Носиков

Не можем да спрем да лекуваме нашите сърдечноболни пациенти

"Ние, кардиолозите, не можем да спрем да лекуваме нашите сърдечноболни пациенти, не можем и да ги лекуваме онлайн – каза д-р Александър Носиков, гост на рубриката "Главен герой" на "Нашият ден". В болницата, където работи той, има изградени ясни правила..

публикувано на 25.03.20 в 14:28

Да станем малко по-живи

Художникът Андрей Янев, който участва в VIII Световно биенале на изкуствата в Пекин през миналия август, изпрати своя картина по молба на организаторите сега – в знак на подкрепа и съпричасност към случващото се.  Знаменателно, картината, с която Янев..

публикувано на 25.03.20 в 13:39

Непредставената стихосбирка на Роси Рос „Любов“ – любов по време на коронавирус

Поппевицата Роси Рос е и поетеса и автор на 2 стихосбирки. Втората се казва „Любов“ и преди няколко дни тя трябваше да бъде представена в Клуба на журналистите, но извънредното положение я отмени. Роси ни най-малко не се притеснява от това, защото се..

публикувано на 25.03.20 в 12:18