Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналистика с огън и меч в „Звезди посред бял ден”

Снимка: Архив
Както добре знаем, „Звезди посред бял ден” е не просто директна шоупрограма, а един час журналистика с огън и меч. Това поставя пред екипа на предаването високи цели и отговорни задачи. Този път целта е актуалните новини да бъдат осветлени така, щото да не остане нищо скрито-покрито в нашата малка, но богата на скрито-покрито страна.
В предаването ще разберете кой е кандидатът за президент на Общонародно движение "Справедливост до крак". Ще научите какво ново е открито в Пернишката академия на науките. Ще стане ясно как вече ще се отчита парното отопление и наистина ли баскетболистът Шакийл О'Нийл няма задължения към „Топлофикация”. Ще се отбием в Министерството на правосъдието и на работното място на пътен полицай Иванов до храст номер три край републиканската пътна мрежа.
И една новина в аванс: на извънредна пресконференция финансовият министър обяви, че временните трудности са отминали и е настъпило времето на постоянните.

неделя, 15 май, от 13.00 часа
По публикацията работи: Весел Цанков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Феникс Върбанов с изложба в галерия "Стубел"

За първи път Феникс Върбанов представя изкуството си в галерия "Стубел". Живеещият в Париж художник определя себе си като космополит и често казва, че е дар от Бога да бъде посредник между три култури. Българската, китайската и френската култура са дълбоко вкоренени в същността на този артист – с родители прочутия Марин Върбанов и майка Сун Хуай Куей...

публикувано на 18.04.24 в 18:00

Або представя втората си книга с разкази

За първата си книга "Поводи за връщане" Або беше написал: "Имал съм късмета да живея на четири континента и да обиколя над 40 държави, преди да стана на 27 години. Живял съм в Пекин, Арекипа, Финикс, Манчестър, Лондон, Самоков, София – в разбъркан ред. Обичам да се запознавам с нови култури, да научавам езиците им и да чета литературата им в оригинал...

публикувано на 18.04.24 в 16:35
Подготовката на българския
павилион във Венеция

60-ото юбилейно издание на Венецианското биенале

На 19 април в 17.00 часа в зала "Тициан" (Sala Tiziano) е официалното откриване на Българския павилион на 60-то юбилейно издание на Венецианското биенале. Най-важният форум за съвременно изкуство в света ще се проведе от 20 април до 24 ноември 2024 г. и ще представи националните проекти на 331 артисти от различни държави. "Чужденци навсякъде" е..

публикувано на 18.04.24 в 16:15

По стъпките на творците в "Кварталът на писателите"

Нов пътеводител ни разхожда из "Кварталът на писателите", за да опознаем някои от най-забележителните ни творци, но и една по-лична София. Той включва подробна информация за 50 обекта, свързани с литературното минало на столицата от периода между Освобождението и края на Втората световна война. Сред тях са десетки домове и временни квартири на известни..

публикувано на 18.04.24 в 11:58

Езикът – граница и безграничност

За границите на грамотността, на превода, на културните търсения през езика – разговор в "Нашият ден" с доц. д-р Ани Бурова , литературен историк, критик, теоретик и специалист по превода, и доц. д-р Дария Карапеткова , преводач, преподавател и теоретик на превода. За доц. Бурова, която преподава чешки език и бохемистика в рамките на..

публикувано на 18.04.24 в 10:44