Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Директно излъчване на концерт на Coldplay от Баден Баден в събота, 26 април, от 18.00 часа

Концертът е предоставен от EURORADIO - EUROSONIC

БНР Новини

Групата прави турне, за да представи новия си албум Magic. Концертът, който излъчваме е част от това турне, което продължава на 5 май в Ню Йорк, 19 май – Лос Анжелес, 28 – Париж, 1 юли – Лондон. Крис Мартин, Гай Бериман, Уил Чемпиън и Джони Бъкланд са носители на няколко изключително престижни музикални награди – „Грами” за най-добър рок албум, „Грами” за запис на годината, „Грами” за най-добър алтернативен албум, Награда за музикален клип на MTV за най-добър рок клип, награда „Брит” за най-добър британски сингъл, награда Джуно за международен албум на годината.
От записите им са продадени над 60 милиона копия в целия свят. Когато се роди детето на принц Уилям, светът беше залят от новината, че младият татко приспива детето с песни на Coldplay.
Снимка
Ето и на какво свирят музикантите:
Guy Berryman – bass, backing vocals, keyboard, harmonica, percussion
Jonny Buckland – lead guitar, backing vocals, acoustic guitar, keyboard, harmonica
Will Champion – drums, backing vocals, piano, keyboard, bell, acoustic guitar
Chris Martin – lead vocals, piano, rhythm guitar, acoustic guitar, keyboard

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Честит юбилей на международния фестивал „Мартенски музикални дни“

Всичко беше готово. Великолепна програма, достойна за шестдесето издание, любими солисти и състави, закупени билети. И всичко се отлага, заради настъпилата световна пандемия. Разбира се, подобна е съдбата на всички музикални фестивали и събития по целия свят. Сега плахо и постепенно започват да се подават заявки за връщане на концертите. Следващото..

публикувано на 24.05.20 в 08:55
Проф. Атанас Куртев

Проф Атанас Куртев с онлайн концерт

В неделя, на 24 май, Мемориалният музей на Скрябин в Москва ще излъчи концерт на Атанас Куртев по всички световни онлайн канали. Записите са направени на 22 май в дома на Куртев в София. Изпълнението е на историческия роял, на който са свирили големи световни пианисти Рихтер, Гилелс, Мержанов, Малцужински, Вайсенберг, Бухбиндер и много, много други,..

публикувано на 23.05.20 в 18:05

Среща с мецосопрана Стефка Минева

Какъв ли живот може да си представи едно дете, чиито родители са оперни певци? Такъв въпрос никога не си задава Стефка Минева. Въпреки забраната на баща си, тя тайно учи пеене с Пенка Гекова и след като той научава, тя заявява: „Аз ще стана оперна певица“. След това двамата често пеят на сцената, а бащата е много притеснен заради детето си. „Аз пък с..

публикувано на 23.05.20 в 09:04

Промени в приема на студенти в АМТИИ

Академията за музикално и танцово изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив обяви, че тази година приемът на студенти ще става само онлайн. Първият прием ще бъде направен, след като бъдат оценени явилите се на предварителния онлайн кандидатстудентски изпит. Срокът за подаване на документите беше 20 април, но изпитът тепърва предстои.  За края на..

публикувано на 22.05.20 в 11:29

Диалози от дома с известните оперни певци

В дни на карантина заради Covid-19, когато не може да се чуят прекрасните, вълнуващи гласове на световно известните български оперни певци, журналистът Димитър Сотиров решава да им даде думата, но не от театрите, а от техните домове. Понякога, както с известния баритон Владимир Стоянов, диалозите на Димитър се превръщат и в сцена, защото по време на..

публикувано на 21.05.20 в 09:05