Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Тренинг за успех

БНР Новини
Александър Попов
Снимка: Емил Николов

Може да звучи невероятно, но има такъв.
Не зная дали сте си задавали въпроса защо някои хора по-лесно преминават през всякакъв вид житейски трудности и не само оцеляват, но и излизат от тях по-силни. Защо едни захващат работа след работа, бизнес след бизнес и все не им върви, а други съумяват да стъпят върху постигнатото, дори върху лошия урок и вървят нагоре. Успяват!
Моят личен отговор е, че вторият тип хора притежават определен вид характер, инстинкт, поведение и може би и познания, което ги прави по-пригодни за живота, дори за живота в криза.
Можем ли да се научим да преминаваме през трудностите, през неуспехите? Как от грешките да извличаме позитиви? Какво да направим, за да успеем в малкия си бизнес?
Отговор на тези и други въпроси дава треньорът по НЛП Александър Попов. Какво е НЛП, ще научите, ако чуете. Ние го нарекохме „тренировка за успех”.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кой има нужда от "Репортери без граници"

Кой има нужда от Индекса за свобода на словото на „Репортери без граници“, доколко е важен за медиите и правителствата в различни държави по света и как влияе на обществените нагласи към тях – поглед отвън и отвътре. В „Мрежата“ по програма Христо Ботев коментират  журналистите: Христофор Караджов, преподавател по журналистика в..

обновено на 24.05.20 в 14:15
Поля Станчева, програмен директор на БНР

Поля Станчева: Радиото ще трябва да мине на нови дигитални платформи

През всичките тия години ние, които работим за това радио, сме се опитвали да кажем истината, за да ни чуят, за да бъдем на мястото си, където не само тежим, но и създаваме усещане на хората, че сме тук, за да пазим истината, за да ги информираме, за да бъдем полезни. Това каза  Поля Станчева, програмен директор на Българското национално радио, която..

обновено на 24.05.20 в 13:27

Платформа А6 – единственото покрито мултифункционало пространство

Единственото покрито мултифункционало пространство “Платформа А6” цели да съхрани събитията, осигурявайки възможност за провеждането им при спазването на всички противоепидемични мерки. То ще функционира от 1 юни и се намира пред НДК. В следствие на кризата с разпространението на коронавируса и последвалите от нея тежки икономически..

публикувано на 24.05.20 в 11:08

Духовната слепота

"Аз съм светлината на света, който Ме последва, той не ще ходи в мрак, а ще има светлината на живота", казва Спасителят. От Евангелието разбираме, че телесно слепите търсят помощ от Христос и Той им връща зрението.  Духовно слепите, за разлика от тях, избягват светлината, противят се на Сина Божи, гледат да Го унищожат, за да могат спокойно да..

публикувано на 24.05.20 в 08:05
Христо Грозев

Христо Грозев: Отговорите на властта са плесница в лицето на журналистиката

Достоен ли е казусът с Васил Божков да стане обект на журналистическо разследване , коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" разследващият журналист Христо Грозев от сайтa „Bellingcat“, носител на наградата за разследваща журналистика „The European Press Prize“ . „Разбира се, че този казус е повод за журналистическо разследване...

публикувано на 23.05.20 в 13:51